Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Vacature 10
Directeur STEVIG
‘Weer grip op je leven krijgen, dat geeft rust’

Directeur STEVIG te Oostrum

Oostrum
36-40 uur per week
FWG 80
08-12-2021

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat ga je doen?

Onder de naam STEVIG levert Dichterbij crisisopvang, specialistische en forensische zorg. STEVIG is werkzaam in de regio Noord-Brabant, Limburg en het Rijk van Nijmegen met locaties in Oostrum, Venray, Tilburg, Eindhoven, Nijmegen, Heerlen en Sittard. Op de locatie in Oostrum kunnen cliënten terecht voor klinische behandeling binnen een vrijwillig, gedwongen of strafrechtelijk kader en voor crisisopname. Op de andere locaties wordt deeltijdbehandeling en ambulante (forensische) behandeling geboden. Als directeur ben je eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg- en ondersteuning en de bedrijfsvoering van STEVIG, vanuit de visie die is geformuleerd in de ode en de kernwaarden. Daarnaast voel je je verantwoordelijk voor het geheel van Dichterbij en zoek je actief samenwerking en verbinding met andere directeuren en organisatieonderdelen van Dichterbij. Je rapporteert aan de raad van bestuur van Dichterbij en vormt samen met hen en 9 collega-directeuren het managementteam van Dichterbij. In het landelijke Expertisecentrum De Borg werkt STEVIG mee aan onderzoeken die de effectiviteit van behandelingen wetenschappelijk onderbouwen en toetsen. Ook hebben de instellingen van De Borg een eigen kwaliteitsnetwerk ingericht waar gebruik gemaakt wordt van het door de EFP ontwikkelde kwaliteitssysteem. Meer informatie vind je in het Rapport Kwaliteitsnetwerk De Borg. STEVIG werkt nauw samen met alle begeleiders en organisaties waarmee een cliënt in zijn directe omgeving te maken heeft en is daarnaast actief in een aantal overkoepelende samenwerkingen. Als directeur heb je een belangrijke rol in de netwerken waarin de organisatie participeert en ben je het boegbeeld voor STEVIG, Dichterbij en de sector. In de komende periode is aandacht nodig voor het versterken van de samenwerking en verbinding met Dichterbij, zonder voorbij te gaan aan de eigenheid van de dienstverlening van STEVIG. De prioriteit voor STEVIG ligt bij de verdere uitbouw en versteviging van het organisatieonderdeel als Specialistisch Behandelcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Daarnaast is aandacht nodig voor optimalisatie van de bedrijfsvoering, het ontwikkelen van (individueel) vakmanschap, vastgoed en het uitwerken van businesscases voor nieuwe dienstverlening. Ook heeft de organisatie ambities ten aanzien van het behalen van het topklinisch GGZ-predicaat. Bij STEVIG werken ca. 360 mensen. Het managementteam van STEVIG wordt gevormd door de directeur en 4 managers.

Zo werken wij

STEVIG daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen.

Met wie ga je dat doen?

Je werkt bij STEVIG nauw samen met de cliënt, zijn omgeving en je collega’s. Je collega’s zijn begeleiders, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, vaktherapeuten, psychologen en psychiaters.

Waar ga je dat doen?

Dichterbij is er voor mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek en de mensen om hen heen. Dichterbij levert zorg op maat in alle levensfasen, kijkend naar wat de cliënt en diens netwerk nodig hebben. Het zorg- en ondersteuningsaanbod bestaat uit wonen, dagbesteding, ondersteuning thuis en op school, onderzoek en behandeling, hulp bij sterke gedragsproblematiek (STEVIG), naschoolse dagopvang, logeren en vakantieopvang. Dichterbij is volop in ontwikkeling vanuit een gezonde financiële positie. De visie van Dichterbij is opgesteld als een ode waarin de cliënt centraal staat. Vanuit deze ode en vanuit de kernwaarden: open, samen, professioneel en betrokken wordt door alle medewerkers bijgedragen aan een solide toekomstige basis voor de cliënt, waarin deze de regie kan terugpakken en behouden. Kijk voor meer informatie op de website van STEVIG , lees de Ode van Dichterbij of het jaarbeeld 2020.

Dit ben jij

Als je een autonoom en zelfbewust leider bent die strategisch denkt en niet schroomt om ook zelf de mouwen op te stropen, is deze baan echt iets voor jou. Er komt met jou dan ook een authentiek iemand binnen, iemand van statuur, die het boegbeeld van STEVIG is en een visitekaartje voor heel Dichterbij. Je werkt vanuit een warme zakelijkheid, bent resultaatgericht en daadkrachtig. Ondernemerschap en denken in kansen zijn woorden die bij jou passen; je hebt je blik net zo goed op de buitenwereld als de binnenwereld gericht. Jouw diplomatieke beweeglijkheid combineer je met daadkracht om zaken voor elkaar te krijgen. Je steunt en versterkt de professionals, ontwikkelt hun vakmanschap en geeft vertrouwen, ruimte en eigenaarschap. Je werkt vanuit gelijkwaardigheid, stimuleert vernieuwing en het denken en doen vanuit wat er wél kan. Je reflecteert op je handelen en bent constructief-kritisch in je feedback. Voor de bestuurders en je collega-directeuren ben je een vernieuwende en stevige sparringpartner die stelling durft te nemen. Bovenal ben je een leuke collega. Jij wordt helemaal blij van de uitdagingen die er bij STEVIG en Dichterbij voor je klaarliggen. Dat komt omdat je de doelgroep, de zorg en ondersteuning van STEVIG en wat daar bij komt kijken kent en enthousiast wordt van uitdagende veranderopgaven. Samenwerken, daar bloei jij van op en daar ben je goed in en dat maakt dat je met alle dedicated medewerkers van Dichterbij en STEVIG een goede en toekomstbestendige bedrijfsvoering neerzet. Je hebt daarnaast:

 • een heldere en vernieuwende visie op de zorg en ondersteuning van STEVIG;
 • bij voorkeur inhoudsdeskundigheid;
 • enige ervaring met vastgoedontwikkelingsvraagstukken;
 • een pré, als je ervaring hebt met het behalen van het topklinisch GGZ-predicaat;

Dit krijg je ervoor terug

Dichterbij biedt een dienstverband van 36 tot 40 uur per week voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden. Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg, inschaling vindt plaats in FWG 80. Dichterbij biedt verder een auto, vakantiegeld en een 13e maand. Het opvragen van een VOG is onderdeel van de procedure. Je gaat werken in een warme, bevlogen en dynamische organisatie die in haar sector voorop loopt vanuit de wens om elke dag bij te dragen aan een betekenisvol leven voor cliënten. Er is ruimte en ondersteuning voor ontwikkeling van je vakmanschap, persoonlijke vorming en carrière. Dichterbij heeft aandacht voor vitaliteit en werken met plezier.

Meer weten? Of solliciteren?


Voor de invulling van deze vacature werkt Dichterbij samen met Movimento. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dianne Kurvers of Marit de Bresser op telefoonnummer 030-7115611. Bij interesse ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk woensdag 8 december 2021, je actuele CV en motivatiebrief. We zien uit naar je sollicitatie via: https://www.movimento-zorg.nl/vacatures/directeur-stevig


Planning van de procedure • Gesprekken bij Movimento in week 47 t/m 50.

 • Selectiegesprekken bij Dichterbij in week 2 of 3/2022.

 • Adviesgesprekken bij Dichterbij in week 3 of 4/2022.

 • Arbeidsvoorwaardengesprek week 4/2022.

 • Een competentie-meting en een referenten-onderzoek maken deel uit van de procedure


Het streven is om de procedure af te ronden voor 1 februari 2022.

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap01
  Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap02
  Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap03
  Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap04
  Stap 4
  Beter kennismaken
  Is er van beide kanten interesse? Dan ben je door naar een tweede gesprek of we bespreken direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook een mogelijkheid.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap05
  Stap 5
  Referenties
  We vragen (met jouw toestemming) om een aantal referenties. Uiteraard gaan we hier vertrouwelijk mee om. Hopelijk hebben we een match!

Accepteer cookies voor chat