Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Vacature 9
Het geluk en welbevinden van onze cliënt staan centraal. Elke dag opnieuw.’

Directeur Zorg Regio West

Unit West
36-40 uur per week
FWG 80
08-12-2021

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat ga je doen?

Omdat de huidige directeur van Regio West met pensioen gaat is een vacature ontstaan. Als directeur ben je eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg en ondersteuning in jouw regio, vanuit de visie die is geformuleerd in de ode en de kernwaarden: de cliënt staat in al je handelen centraal. Daarnaast voel je je verantwoordelijk voor het geheel van Dichterbij en zoek je actief de samenwerking en verbinding met andere directeuren en organisatieonderdelen op. Je rapporteert aan de raad van bestuur van Dichterbij en vormt samen met hen en 9 collega-directeuren het managementteam van Dichterbij. Regio West is een van de vier zorgregio’s van Dichterbij en bestaat uit de gemeenten Oss, Landerd, Uden, Boekel, Maasdonk, Bernheze, Schijndel-Veghel, St. Oedenrode en ‘s-Hertogenbosch. Regio West kent 3 units, waarin ca. 750 mensen, verdeeld over 66 teams werken. Het managementteam van de regio wordt gevormd door de directeur en 8 managers. In de komende periode dient de aandacht in Regio West uit te gaan naar vraagstukken op het snijvlak van vastgoed, kwaliteit van zorgverlening, bedrijfsvoering en personeel. Daarnaast is aandacht nodig voor de wijze waarop zelforganisatie is geïmplementeerd en wat dat voor de teams betekent.

Zo werken wij

Dichterbij daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Met wie ga je dat doen?

Waar ga je dat doen?

Dichterbij is er voor mensen met een verstandelijke beperking en de mensen om hen heen. Dichterbij levert zorg op maat in alle levensfasen, kijkend naar wat de cliënt en diens netwerk nodig hebben. Het zorg- en ondersteuningsaanbod bestaat uit wonen, dagbesteding, ondersteuning thuis en op school, onderzoek en behandeling, hulp bij sterke gedragsproblematiek (STEVIG), naschoolse dagopvang, logeren en vakantieopvang. Dichterbij is volop in ontwikkeling vanuit een gezonde financiële positie. De organisatie heeft ca. 900 woonlocaties en 75 dagbestedingslocaties in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Er wonen ruim 2200 cliënten bij Dichterbij en zij geven hun kwaliteit van leven een 8,2.

De visie van Dichterbij is opgesteld als een ode waarin de cliënt centraal staat en waarin het vastbesloten streven naar het mede-realiseren van een volwaardige plek in de samenleving voor cliënten tot uitdrukking wordt gebracht. Vanuit deze ode en vanuit de kernwaarden: open, samen, professioneel en betrokken wordt door alle medewerkers bijgedragen aan een betekenisvol leven voor de cliënt. Lees de Ode van Dichterbij of kijk voor meer informatie op www.dichterbij.nl of het jaarbeeld van 2020.

Dit ben jij

Als je een autonoom en zelfbewust leider bent die strategisch denkt en niet schroomt om zelf de mouwen op te stropen, dan is deze baan echt iets voor jou. Jij stapt, waar nodig, in de operatie om zaken in de vorm te krijgen. Tegelijk geef je zorgprofessionals ruimte en eigenaarschap en ondersteun en versterk je dit door vertrouwen te geven, te inspireren en te motiveren. Je stimuleert innovatie en het denken en doen vanuit wat er wél kan. Je hebt een warme zakelijkheid, bent koersvast, resultaatgericht, daadkrachtig en denkt in kansen.

Voor medewerkers en cliënten ben je eenvoudig toegankelijk en je hebt oog voor hun medezeggenschap. Je staat tussen hen in en neemt ze mee in wat er te doen is. Je reflecteert op je handelen, spreekt de ander aan waar nodig en geeft opbouwende feedback. Je bent boegbeeld én voorbeeld. Voor de bestuurders en je collega-directeuren ben je een vernieuwende en stevige sparringpartner die stelling durft te nemen. Bovenal ben je een leuke collega. Jij wordt heel blij van de uitdagingen die er in Regio West voor je klaarliggen. Dat komt omdat je gaat voor de allerbeste kwaliteit van zorg en bovendien enthousiast wordt van uitdagende veranderopgaven. Samenwerken, daar bloei jij van op en daar ben je goed in en dat maakt dat je met alle dedicated medewerkers van Dichterbij in Regio West een goede en toekomstbestendige bedrijfsvoering neerzet. Je hebt daarnaast:

 • een heldere en vernieuwende visie op de gehandicaptenzorg;
 • ervaring met vastgoedontwikkelingsvraagstukken;
 • ervaring met teamontwikkeling, zelf-organiserend vermogen en eigenaarschap van professionals in relatie tot een goede zorgverlening aan de cliënt.
 • Je hebt een ...gerelateerde opleiding en ervaring in het werken met ...

Dit krijg je ervoor terug

Dichterbij biedt een dienstverband van 36 tot 40 uur per week voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden. Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg, inschaling vindt plaats in FWG 80. Dichterbij biedt verder een auto, vakantiegeld en een 13e maand. Het opvragen van een VOG is onderdeel van de procedure. Je gaat werken in een warme, bevlogen en dynamische organisatie die in haar sector voorop loopt vanuit de wens om elke dag bij te dragen aan een betekenisvol leven voor cliënten. Er is ruimte en ondersteuning voor ontwikkeling van je vakmanschap, persoonlijke vorming en carrière. Dichterbij heeft aandacht voor vitaliteit en werken met plezier.

Meer weten? Of solliciteren?


Voor de invulling van deze vacature werkt Dichterbij samen met Movimento. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dianne Kurvers of Marit de Bresser op telefoonnummer 030-7115611. Bij interesse ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk woensdag 8 december 2021, je actuele CV en motivatiebrief via: https://www.movimento-zorg.nl/vacatures/directeur-zorg-regio-west
We zien uit naar je sollicitatie!


Planning van de procedure • Gesprekken bij Movimento in week 47 t/m 50.

 • Selectiegesprekken bij Dichterbij in week 2 of 3/2022.

 • Adviesgesprekken bij Dichterbij in week 3 of 4/2022.

 • Arbeidsvoorwaardengesprek week 4/2022.


Een competentie-meting en een referenten-onderzoek maken deel uit van de procedure


Het streven is om de procedure af te ronden voor 1 februari 2022.

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap01
  Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap02
  Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap03
  Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap04
  Stap 4
  Beter kennismaken
  Is er van beide kanten interesse? Dan ben je door naar een tweede gesprek of we bespreken direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook een mogelijkheid.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap05
  Stap 5
  Referenties
  We vragen (met jouw toestemming) om een aantal referenties. Uiteraard gaan we hier vertrouwelijk mee om. Hopelijk hebben we een match!

Accepteer cookies voor chat