Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
7110 Cuijk

“De omgang met cliënten is heel boeiend”

Alexandra Nillesen (41 jaar) maakte de overstap van een supermarkt naar Dichterbij. “Ik ben hier echt op mijn plaats.”

Het lijkt een verrassende carrièrewending, van kwaliteitsmedewerker in een supermarkt naar begeleider van mensen met een verstandelijke beperking. Maar dat valt mee, legt Alexandra uit. “Mensen met een beperking hebben weinig kansen op de arbeidsmarkt. Ook bij ons werkten ze niet, terwijl ik vind dat dit wel hoort. Daarom stelde ik mijn manager voor om mensen met een verstandelijke beperking stage te laten lopen. ‘Regel het maar’, zei hij. Dat heb ik gedaan.”

Leerlingendag

Via een zorgorganisatie gingen er twee mensen met een verstandelijke beperking in de supermarkt aan de slag. Alexandra begeleidde hen. “Ze werkten twee dagen, ik vond dat uiteindelijk de leukste dagen op het werk.” Reden voor haar om verder te kijken. “Ik ben naar een leerlingendag van Dichterbij geweest. Ik heb er een goede indruk van de organisatie en het werk gekregen. De medewerkers wisten hun enthousiasme goed over te brengen.”

5947 Cuijk 2

Hulp

Het leidde tot een leerlingenbaan bij de Berenkuil in Cuijk. Het werk bevalt haar goed. “De omgang met de mensen vind ik geweldig. De cliënten zijn heel verschillend, steeds moet je schakelen in benadering. Dat is boeiend. Gelukkig krijg ik veel hulp van de andere begeleiders.” Een dag in de week volgt ze de mbo-4 opleiding persoonlijke begeleider gehandicaptenzorg. “Het is een leuke groep met dertien zijinstromers die allemaal bij Dichterbij werken. Ik zit hier echt op mijn plaats.”

Maak werk van je talent

Wil jij je net als Alexandra je omscholen tot begeleider gehandicaptenzorg bij Dichterbij? Of ben je benieuwd naar verhalen van andere collega’s? Bekijk meer ervaringen.

Chat met ons