Naar inhoud

De week van trainee Daphne

Hoe ziet de week van een trainee / flexmedewerker eruit? Daphne laat het zien. Ze geeft een inkijkje in haar werkweek. Als trainee/flexmedewerker werk je minstens 3 en maximaal 6 maanden op één locatie. "Vaak denken mensen dat ik elke dag op een andere groep sta. Dat is gelukkig niet zo", vertelt Daphne.

Bericht 1 voorstellen

Dag 1: even voorstellen!

"Mijn naam is Daphne Dominikus en ik ben 22 jaar. Ik ben volg sinds april het traineeship (flexmedewerker) van dichterbij. Ik heb de opleiding jeugdzorg afgerond. Deze week ga ik jullie meenemen in hoe mijn werkweek eruitziet. Bij flexwerk denken mensen vaak dat ik elke dag op een nieuwe locatie werk. Dat is niet zo. Eigenlijk is het meer een traineeship. Ik werk minimaal 3 tot maximaal 6 maanden op een locatie. Zo kan ik ontdekken welke doelgroep bij mij past. Super leuk, want zo leer ik veel plekken binnen Dichterbij kennen!"

Dag 2: mijn huidige werk

8.00 uur: Dagbesteding de Papyrus
"Jeah! De dagbestedingen zijn sinds een tijdje ein-de-lijk weer volledig open. Dus ook deze dagbesteding: de Papyrus in Grave. Hier werk ik sinds een aantal maanden als trainee/flexmedewerker. Dat alles weer normaal is, is niet alleen voor ons fijn, maar vooral de cliënten. Ze kunnen eindelijk weer in hun normale ritme komen en hierdoor zitten de cliënten ook weer beter in hun vel."

11.00 uur: een-op-een moment

"Omdat een vertrouwensband heel belangrijk is met de cliënten, is het ook belangrijk om hier in te investeren. Zeker als je het traineeship volgt! Op deze foto zit ik samen met een cliënt bij het haventje van Grave, hier zitten wij dan samen boten te kijken en hij zit heerlijk te kletsen over wat hij allemaal ziet. Het was voor mij een heel bijzonder moment. Ik merkte dat de cliënt erg op z’n gemak was en mij begon te vertrouwen. Daardoor werd hij erg open. Helaas wilde hij niet met mij op de foto, maar het uitzicht is ook heel mooi. Super leuk om telkens nieuwe mensen te leren kennen!?"

Dag 3: geluksmomentjes

19.00 uur - Gezichtsmasker
"Dat is genieten! Samen met bewoonster Pauline neem ik een maskertje. Zo zorgen we ervoor dat ze ontspannen de dag kan afsluiten. Voor mezelf is dit ook altijd een geluksmomentje. Zo fijn om dit samen met Pauline te kunnen doen. Echt heel dankbaar! Je geeft haar echt even de aandacht die ze verdient."

20.00 uur - Uitstapje met collega's
"Vaak wordt gedacht is dat je er als trainee/flexer niet bij hoort. Mijn ervaring is juist heel positief, je wordt gewoon gezien als een volwaardige collega. De locaties zijn heel blij dat jij als trainee komt, omdat het team het op dat moment niet zelf meer kan opvullen. Vandaag gingen we met het team lekker uiteten. En natuurlijk was ik er ook bij."

Bericht 4 masker met Pauline
Bericht 6 afscheid oude werkplek

Dag 4: afscheid oude werkplek

14.00 uur - klein afscheid
"Vandaag neem ik afscheid van mijn oude werkplek. Als trainee/flexer weet je dat je na een tijdje weer weggaat. Daarom heb ik geen groot ding van mijn afscheid gemaakt. Ik heb wel lekker op cake getrakteerd. We hebben samen met de cliënten lekker gesmuld bij de koffie! En van het team kreeg ik ook nog een cadeautje. Wat lief!"

Dag 5: nieuwe werkplek

12.00 uur - Maxend
"Spannend! Vandaag ben ik begonnen bij de nieuwe locatie MAXEND! Dit is een locatie van dichterbij in Nistelrode. Hier wonen mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Op deze locatie is er 24 uur per dag begeleiding. Omdat dit voor mij een hele nieuwe doelgroep is, vind ik het daarom erg spannend om daar te beginnen. Maar ik heb er ook erg veel zin in."

19.00 uur - eerste dag zit erop


Chat met ons