Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Indy Schoofs Bbl Leerling 2

Liever praktijkgericht leren dan in de schoolbanken

Indy Schoofs volgt een BBL-opleiding bij Dichterbij, een praktijkgerichte scholing waarbij je maar 1 dag per week naar school hoeft. Voor Indy is dit ideaal, want juist de praktijk vindt ze leuk en daar leert ze het meest van. Daarnaast krijgt ze er ook nog eens veel voor terug. Indy: “Van de cliënten krijg ik een hoop liefde terug. Ze willen graag meehelpen en vragen bijvoorbeeld hoe mijn weekend was. Je bouwt een band met ze op. Het is echt mooi werk.”

Met mensen werken

Dat ze in de zorg wilde werken, wist ze al heel snel. Indy: “Op school in Gennep kon ik kiezen wat voor praktijklessen ik wilde gaan doen. Toen ik met kinderen en ouderen mocht werken, vond ik dat zo ontzettend leuk! Ik kwam erachter dat ik graag met mensen werk en ze help met dingen die ze zelf niet goed kunnen of begrijpen.”

De aanhouder wint

Voordat Indy BBL-leerling werd, liep ze stage bij Dichterbij. Eigenlijk voldeed ze toen niet aan de eisen. Zij was bezig met een niveau 2 opleiding in plaats van een niveau 3 opleiding. Indy: “Ik hoorde van anderen dat het heel leuk was om met mensen met een verstandelijke beperking te werken. Ik hoorde ook goede verhalen over Dichterbij. Ik wilde dus heel graag aan de slag bij Dichterbij! Uiteindelijk heb ik zo vaak gebeld en gemaild, dat ik uiteindelijk toch een stageplek kreeg.”

Gelukkig niet zoveel huiswerk

Nadat Indy haar diploma haalde, wilde ze graag bij Dichterbij doorstromen als BBL-leerling. Ze werd toegelaten tot het opleidingstraject en kreeg een contract en opleiding naar keuze aangeboden. Eén dag in de week, op dinsdag, gaat Indy nu naar school in Roermond. Indy: “In het begin was ik bang dat ik heel veel huiswerk zou krijgen, maar gelukkig is dat niet zo! Ook de opleiding heeft een praktische insteek.”

Praktijkervaring

Als BBL-leerling wordt Indy bij verschillende groepen cliënten ingezet. Zo doet ze veel praktijkervaring op. Indy: “Wellicht dat ik volgend jaar naar een cliëntengroep met een zwaardere verstandelijke beperking ga of ervaring opdoe bij een dagbestedingsgroep. Ik ben benieuwd hoe dat is. Ik heb er zin in!”

Accepteer cookies voor chat