Naar inhoud
Dichterbij arbeidsmarkt Elske en Henny 125

Coördinator Elske: "Je kunt blijven groeien’

Elske Langen (30) heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt bij Dichterbij. Begonnen als stagiaire is ze sinds een paar jaar dienstverleningscoördinator, coach relatiegericht werken en coach dynamisch verbinden. ‘Een perfecte combinatie voor mij. Beleid uitzetten, beslissingen nemen, collega’s coachen, cliëntencontact: ik heb een super leuke, gevarieerde baan!’

Elske en Henny GIF 1143x700 bank

Kwaliteit van leven

“Wat ik een heel mooi aspect vind van mijn werk als dvc’er, is het behoud van kwaliteit van leven van onze cliënten. We zetten ons daar als team met veel warmte voor in. De vijftien cliënten van onze drie woningen zijn al wat ouder. Hun conditie en geheugen gaan achteruit, er doen zich ouderdomskwalen voor en ook hun behoeften veranderen. Wij proberen daar zo op in te spelen, dat zij zich comfortabel blijven voelen, een fijne dag hebben en zo lang mogelijk hun vaardigheden behouden. We nemen niet zomaar alles van hen over als ze ouder worden, maar letten er ook goed op dat we niet te veel van hen vragen. We kijken op korte en langere termijn naar ieders behoeften en mogelijkheden en passen daarop onze ondersteuning aan.”

“Hennie is een vrouw die niet snel van zich laat horen in de groep, maar erg geniet van persoonlijke aandacht. Zo heeft ze zich een hele week verheugd op de afspraak met de fotograaf om foto’s te maken voor bij deze tekst. Iets waar ze ook dol op is: stickers. Af en toe neem ik een velletje voor haar mee als verrassing. Dan straalt ze! Alle cliënten hebben hun eigen interesses en voorkeuren. Het geeft mij voldoening daarachter te komen en op basis daarvan een band op te bouwen. Omdat Hennie niet zomaar op de voorgrond treedt, is het aan ons om te ontdekken hoe ze zich voelt en waar ze behoefte aan heeft. En als ik dan zie hoe ze opleeft als we samen een spelletje spelen, dan geniet ik ook.”

Elske Langen over cliënte Henny
DVC

Dankbaar werk

“Omdat onze cliënten wat ouder zijn, moeten we weleens afscheid van iemand nemen. Vaak zien we het aankomen en kunnen we de periode voor het overlijden nog veel voor de cliënt en de familie betekenen. Ook dan draait het om de vraag: wat heeft deze persoon nodig? Het is ontzettend verdrietig als een van de bewoners overlijdt. Tegelijkertijd geeft het veel voldoening om er óók in die laatste fase voor iemand te kunnen zijn en van naasten te horen hoe dankbaar ze daarvoor zijn.”

Veelzijdig

“Mijn werk in een paar woorden: heel veelzijdig en super interessant! Als dvc’er fungeer ik als teamcoach, bewaak ik de kwaliteit van onze dienstverlening en stroomlijn ik onze werkprocessen. Hoe doen we wat we doen? Waarom doen we wat we doen? Zitten we nog allemaal op één lijn? Hoe willen we ons verder ontwikkelen, als team en individueel? Waar kunnen we samen de schouders nog onder zetten? Daarnaast geniet ik enorm van het contact met onze cliënten. Als ik binnenloop, is er altijd wel iemand in voor een praatje. En wat ik ook heel leuk vind: geen dag is hetzelfde. Niet alles loopt zoals je het verwacht of gepland had. Flexibiliteit en creativiteit horen er echt bij in dit vak.”

Henny en Elske poes

Blijven groeien

“Sinds ik bij Dichterbij werk, nu alweer ruim tien jaar, heb ik altijd de kans gekregen en gegrepen om me te blijven ontwikkelen. Ik kwam binnen als stagiaire en ben niet meer weggegaan. Ik werd begeleider, volgde een training relatiegericht werken en ben die training vervolgens zelf gaan geven. Het coachen vond ik ook toen al geweldig, maar ik miste het teamgevoel. Dus toen ik de vacature voor dvc’er voorbij zag komen, wist ik: dit is perfect. Ik ben weer onderdeel van een fijn team en kan ook mijn ei als coach goed kwijt. Dat is het voordeel van een wat grotere organisatie: er is zo veel te doen. Je kunt hier blijven groeien.”

Maak ook werk van je talent als Dienstverleningscoördinator!

Wil jij ook samen met ons het verschil maken voor onze cliënten? Lees onze vacature en kijk of Dichterbij bij jou past.

Chat met ons