Naar inhoud
Het coronavirus, beleid en ontwikkelingen Coronavirus Lees meer
Vacature 572 Ottersum
Wil jij een baan in de zorg waar je echt het verschil kan maken? Dichterbij zoekt (ondersteunend) begeleiders voor EVB+ cliënten. Jij helpt hen een zo normaal mogelijk leven te leiden. Je laat cliënten genieten van de kleine dingen in het leven. Dat doe je door ze structuur, veiligheid, rust en vertrouwen te geven. Dat is niet altijd makkelijk, want soms kunnen zij moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen. Tijdens deze opleiding leer jij hoe je deze doelgroep zorg op maat kan bieden en hoe jij het verschil kan maken voor de EVB+ doelgroep.

BBL opleiding Maatschappelijke Zorg EVB+ cliënten

Verschillende locaties in Gelderland en Noord-Oost Brabant
24-32 uur per week
FWG 30 - FWG 40
04-02-2022

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat ga je doen?

Dichterbij biedt een BBL opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 3 of 4 op maat. Je wordt opgeleid voor het werken met ernstig verstandelijk beperkte cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (EVB+).

Tijdens de opleiding leer je welke ondersteuning deze cliënten nodig hebben en hoe jij die kan bieden. Je leert ook hoe je voor een prettige sfeer kunt zorgen en hoe je kleine signalen bij een cliënt kunt oppikken. Allemaal onderdelen waarop jij je verdiept tijdens de lessen en opdrachten. De rode draad in de opleiding is jouw persoonlijke ontwikkeling. De opleidingsduur is 3 jaar maar mogelijk korter, dit wordt bepaald in samenspraak met Dichterbij en de opleiding. Je werkt 24 uur en krijgt 8 uur les per week.

Zo werken wij

Dichterbij daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Met wie ga je dat doen?

Je gaat werken met cliënten met EVB+ en wordt daarbij ondersteund door je collega's en dienstverleningscoördinator van de locatie waar je werkzaam bent. Tevens word je gedurende de opleiding begeleid door een werkbegeleider. Nieuwsgierig geworden naar het werken met deze mooie doelgroep? Kijk dan naar de filmpjes op onze website! https://www.dichterbij.nl/onderwijs/evb

Waar ga je dat doen?

Samen met jou kijken we op welke locatie binnen Dichterbij je gaat werken/leren. Voor deze opleiding heeft Dichterbij momenteel leer-werkplekken in Gelderland en Noord-Oost Brabant. De opleiding wordt verzorgd vanuit Gilde opleidingen in Venray en start in september 2022. In overleg kan je, na het positief afronden van het sollicitatietraject, al in het voorjaar van 2022 starten met werken. Met de juiste begeleiding vanuit Dichterbij kan je alvast praktijkervaring opdoen. Dat komt ontzettend goed van pas als je gaat starten met de opleiding. Dichterbij daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen.

Dit ben jij

Je gaat gedurende drie jaar werken en leren. Dat vraagt best wel wat van jou. We zoeken dan ook gemotiveerde mensen wiens hart uit gaat naar de EVB+ doelgroep en die stevig in hun schoenen staan. Ook is het belangrijk dat je (enige mate van) lichamelijke verzorging wil bieden aan de cliënten. Daarnaast heb je de ambitie om te groeien. Ook ben je:

 • Enthousiast, leergierig en ondernemend;
 • Bereid om wisselende diensten te werken (ook avonden, weekenden en feestdagen);
 • Communicatief vaardig, stressbestendig en positief kritisch met reflectief vermogen;
 • Woonachtig in Gelderland, Noord-Brabant of Limburg;
 • In bezit van een mbo niveau 2 óf 3 diploma (richting de zorg mag, maar is niet verplicht).

Dit krijg je ervoor terug

Na het afronden van de opleiding heb jij zowel kennis over als ervaring met het werken met de EVB+ doelgroep. En daarnaast ontvang je:

 • Een uitdagende, op maat gemaakte opleiding én algemeen erkend diploma Maatschappelijke Zorg niveau 3 of 4, inclusief het keuzedeel EVB+;
 • Baangarantie bij diplomering;
 • Salaris voor (ondersteunend) begeleider in opleiding met inschaling in FWG 30 t/m FWG 40 trede 0-1 (€ 1.821 - € 2.151,- bruto per maand) conform cao gehandicaptenzorg, gebaseerd op een fulltime werkweek van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van het niveau van de opleiding én de groep waar je komt te werken;
 • Dichterbij betaalt je opleiding, boeken, reiskosten en we vergoeden de dag waarop je naar school gaat voor 4 uur;
 • Een contract voor 28 per week.

Meer weten? Of solliciteren?


Wil je meer informatie over deze unieke kans? Op Woensdag 5 januari van 10.00 – 11.30 uur, donderdag 13 januari van 15.00 – 16.30 uur en woensdag 19 januari van 19.00 – 20.30 uur organiseren we digitale informatie bijeenkomsten, zodat je meer informatie krijgt over Dichterbij, de doelgroep én de opleiding. Geef je op via wervingsbureau@dichterbij.nl, dan wij nemen zsm contact met je op en nodigen we je graag uit voor de informatie bijeenkomsten!


Solliciteren kan via het sollicitatieformulier in in deze vacature.
Het afnemen van een test is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Wanneer je wordt aangenomen, bespreken we graag met jou de datum waarop je gaat starten met werken.

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap01
  Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap02
  Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap03
  Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap04
  Stap 4
  Beter kennismaken
  Is er van beide kanten interesse? Dan ben je door naar een tweede gesprek of we bespreken direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook een mogelijkheid.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap05
  Stap 5
  Referenties
  We vragen (met jouw toestemming) om een aantal referenties. Uiteraard gaan we hier vertrouwelijk mee om. Hopelijk hebben we een match!

Accepteer cookies voor chat