Naar inhoud

BBL-opleiding gehandicaptenzorg

Header 11 2000x550px

BBL- en deeltijdopleidingen

Werken en leren combineren

Wil jij begeleider, verzorgende IG of verpleegkundige worden in de gehandicaptenzorg en direct aan de slag? Volg dan een BBL- of deeltijdopleiding bij Dichterbij, waarin je leren en werken combineert. Niet alleen leren op school, maar praktijkgericht mét bijpassend salaris. Ontdek hier de mogelijkheden bij Dichterbij.

Waarom Leroy voor een BBL-opleiding in de gehandicaptenzorg koos

Leroy volgt de BBL-opleiding Maatschappelijke Zorg en Verpleegkundige

Lees meer

Wat ga je doen?

Mensen met een verstandelijke beperking willen meedoen, zich ontwikkelen, vrolijk zijn, zich gezond voelen en zinvol bezig zijn. Als teamlid ondersteun jij hen hierbij. Je leert cliënten en hun netwerk goed kennen en begrijpen. Zo kun je samen met collega’s de juiste zorg en ondersteuning op maat bieden.

Bij Dichterbij begeleiden we cliënten van jong tot oud en met verschillende wensen, behoeften en talenten. Als leerling wissel je tijdens je opleiding daarom minimaal 1 keer van locatie. Hierdoor ontdek je wat je leuk vind en in welke richting je je verder wilt ontwikkelen. Je werkt minimaal 24 uur en gaat daarnaast 1 dag in de week naar school. In korte tijd doe je veel werkervaring op!

Interesse in een BBL-opleiding?

Solliciteer direct

Welke opleiding wil jij doen?

Samen bespreken we jouw loopbaanwensen. Dan kijken we welke opleiding en opleider daarbij past. Afhankelijk van de opleiding duurt het leerwerktraject 2, 3 of 4 jaar. Bij Dichterbij kun je jouw diploma behalen voor de volgende opleidingen:

  • Verzorgende IG | mbo-niveau 3
  • Maatschappelijke Zorg | mbo-niveau 3 of 4
  • Verpleegkunde | mbo-niveau 4 of hbo-v
  • Social work | hbo duaal

Of is een van deze combi-opleidingen iets voor jou?

  • Maatschappelijke Zorg en Verzorgende IG | mbo-niveau 3
  • Maatschappelijke Zorg en Verpleegkundige | mbo-niveau 4

Wie begeleidt jou?

Jouw team en je werkbegeleider geven je een warm welkom! Samen ondersteunen zij jou bij het leren van vaardigheden op de werkvloer. Uiteraard start je met een goed inwerkprogramma. Jouw praktijkopleider is er voor je om jouw voortgang regelmatig te bespreken. Hoe bevalt het je? Wat gaat goed en waarbij heb je meer begeleiding nodig? Zo groei je in je vak en in je mens-zijn.

Waar ga je werken en leren?

Dichterbij vind je in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Afhankelijk van jouw woonplaats kiezen we samen de opleider en een goed bereikbare werkplek. Bekijk alvast de locaties waar Dichterbij werkzaam is.

Dit ben jij

Heb je minimaal een vmbo-diploma op kaderniveau of een mbo-2-diploma? Dan kom je in aanmerking voor een BBL-opleiding. Wil je een hbo-opleiding duaal volgen? Dan heb je minimaal een havo- of vwo-diploma nodig of een mbo-diploma op niveau 4.
Je bent daarnaast:

  • minimaal 18 jaar oud
  • enthousiast en leergierig
  • flexibel inzetbaar, want we werken met wisselende diensten in het weekend en avond

En natuurlijk heb je hart voor de cliënten!

Dit krijg je ervoor terug

  • Een landelijk erkend diploma op mbo of hbo-niveau
  • Een vast contract voor onbepaalde tijd bij het succesvol behalen van je diploma! Gedurende jouw opleiding werk je minimaal 24 uur en ga je 1 dag naar school. Meer uren werken is in overleg mogelijk. Je ontvangt ook een studietijdvergoeding. De vergoeding verschilt per opleiding.
  • Een leerlingensalaris conform CAO-Gehandicaptenzorg.
    Heb je meer dan 5 jaar werkervaring én een diploma richting een andere sector dan de zorg? Dan word je ingeschaald als Begeleider in opleiding (salarisschalen 35 of 40).
  • De opleiding (schoolgeld, boeken en reiskosten) wordt volledig vergoed door Dichterbij.
  • Een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag
  • Ruimte om jezelf te ontwikkelen en om aan je idealen en carrière te werken
CAO gehandicaptenzorg

Interesse in een BBL- of deeltijdopleiding?


Voor al je vragen kun je vrijblijvend terecht bij de praktijkopleider in jouw buurt. App, mail of bel gerust. Of solliciteer direct.

Solliciteer direct

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik beginnen met een BBL- of deeltijdopleiding?

Voor zowel BBL- als deeltijdopleidingen op hbo-niveau zijn er meerdere instroommomenten per jaar. Informeer bij onze praktijkopleiders naar de mogelijkheden.

Duurt het nog even voor jouw opleiding start? Dan is het mogelijk om als aspirant leerling eerder te beginnen met werken.

Met welke opleiders werkt Dichterbij samen?

We werken samen met verschillende ROC’s en hogescholen in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Informeer bij de praktijkopleiders welke opleider het beste aansluit bij jouw wensen.

Ik wil overstappen van BOL naar BBL. Kan dat?

Ja, dit is mogelijk. Overleg met onze praktijkopleider en de opleider of solliciteer op een BBL-plek.

Kan ik vrijstellingen krijgen of de opleiding verkort doen?

Ja, maar dit is afhankelijk van jouw vooropleiding en situatie. Overleg met de opleider over de mogelijkheden.

'Deze sprong in het diepe bevalt me heel goed!'
In coronatijd kwam Leroy erachter dat zijn hart niet bij de horeca meer lag. Hij sprong in het diepe en volgt nu de deeltijdopleiding Maatschappelijke zorg en verpleegkundige.
Lees mijn verhaal
Liever praktijkgericht leren dan in de schoolbanken
Indy Schoofs volgt een praktijkgerichte BBL-opleiding bij Dichterbij. Voor Indy is dit ideaal, want juist de praktijk vindt ze leuk en daar leert ze het meest van!
Lees mijn verhaal
De gehandicaptenzorg? "Niets voor mij", dacht Nilufar
Nu ze wekelijks met cliënten van Dichterbij werkt, wil Nilufar niet meer anders. “Ik kijk echt uit naar de donderdagen.”
Lees mijn verhaal

Chat met ons