Naar inhoud
Header 14 2000x550px

Begeleider gehandicaptenzorg | versneld

In 2 jaar je diploma behalen?

Dat kan met deze unieke BBL-opleiding Maatschappelijk zorg op niveau 4 bij Gilde Opleidingen. Een op maat gemaakte BBL-opleiding speciaal voor mensen die van carrière switchen naar het vak van begeleider gehandicaptenzorg.

Solliciteer direct

Lees meer

Wat ga je doen?

Als begeleider in opleiding doe je ervaring op in een uitdagende en warme leeromgeving. Bijvoorbeeld op een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking. Als volwaardig lid van het team coach, ondersteun en begeleid je cliënten en hun netwerk. Je leert hen goed kennen en begrijpen. Zo kun je samen met collega’s de juiste zorg en ondersteuning op maat bieden.

Dichterbij 15

Bij Dichterbij begeleiden we cliënten van jong tot oud en met verschillende wensen, behoeften en talenten. Als leerling wissel je tijdens je opleiding daarom minimaal 1 keer van groep. Hierdoor ontdek je wat je leuk vind en in welke richting je je verder wilt ontwikkelen.

Je werkt minimaal 24 tot 28 uur en gaat daarnaast 1 dag in de week naar school. Meer uren is mogelijk in overleg. In korte tijd doe je veel werkervaring op!

Wie begeleidt jou?

Naast een goed inwerkprogramma word je verwelkomd door jouw team en praktijkopleider! Zij helpen jou bij het leren van vaardigheden op de werkvloer. Ook bespreek je met een werkbegeleider regelmatig jouw voortgang. Hoe gaat het met je? Waar wil je meer van? Wat heb jij nodig? Zo helpen we jouw talenten tot bloei komen. 

Waar ga je werken en leren?

Afhankelijk van jouw woonplaats kiezen we samen een goed bereikbare werkplek. Bekijk alvast de locaties waar Dichterbij werkzaam is in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Daarnaast ga je 1 dag in de week naar een trainingslocatie van Gilde Opleidingen.

Dit ben jij

Je hebt 5 jaar werkervaring én een mbo-diploma (niveau 3 of 4) in een andere richting dan de zorg. Daarnaast:

 • werk je graag in een team
 • ben je een enthousiaste aanpakker
 • sta je sterk in je schoenen
 • ben je flexibel inzetbaar, want we werken met wisselende diensten in het weekend en avond
 • neem je initiatief en verantwoordelijkheid en denk je in kansen en mogelijkheden
 • heb je een proactieve, anticiperende en kritische werkhouding

En natuurlijk heb je hart voor de cliënten!

Dit krijg je ervoor terug

 • Een landelijk erkend diploma op mbo-niveau 4
 • Een vast contract voor onbepaalde tijd bij het succesvol behalen van je diploma! Gedurende jouw opleiding krijg je een contract voor minimaal 24 uur, waarvan je minstens 20 uur werkt en 4 uur studietijd vergoed wordt. Meer uren werken is mogelijk in overleg.
 • Een volwaardig salaris in schaal FWG 35 of schaal 40 conform CAO-Gehandicaptenzorg.
 • De opleiding (schoolgeld, boeken en reiskosten) wordt volledig vergoed door Dichterbij
 • Een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag
 • Ruimte om je talenten te ontwikkelen en om aan je idealen en carrière te werken
CAO gehandicaptenzorg

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert

Spreekt de opleiding je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! Zodra er zicht is op een mogelijk passende opleidingsplek bij jou in de buurt, plannen we een kennismakingsgesprek met je in. Dit kan op korte termijn zijn, maar dat kan ook even duren. Want we willen jou de juiste begeleiding geven die je nodig hebt om het mooie vak van begeleider te leren. Soms is dat even een puzzel en kan het iets langer duren voordat we jouw sollicitatie in behandeling kunnen nemen.

Interesse in versneld omscholen tot begeleider?


Voor al je vragen kun je vrijblijvend terecht bij de praktijkopleider in jouw buurt. App, mail of bel gerust.

Solliciteer

Chat met ons