Naar inhoud
Vacature Zwerfheide 22040 Dichterbij beeldbank 110
Als preventiemedewerker ondersteun je de zorgteams om de arbeidsomstandigheden en kwaliteitspreventie te optimaliseren.

Preventiemedewerker regio West (omgeving Uden/Oss/Meierijstad)

Vast contract
werkgebied RVE West (Uden/Oss/Meijerijstad)
16-20 uur per week
MBO (niveau 4) of HBO
20-02-2023

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat ga je doen?

 • Je bent een vraagbaak op het gebied van Arbo voor managers en medewerkers;
 • Ondersteunen van de regio bij preventie op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn van medewerkers en bij de implementatie en uitvoering van het Arbeidsomstandigheden beleid (Arbo-beleid);
 • Zorgdragen voor het verrichten, opstellen en uitvoeren van de risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) binnen de regio. Je stelt een plan van aanpak op en bewaakt en coördineert de uitvoering en rapporteert over de voortgang en resultaten;
 • Adviseren van het MZ platform van de regio, directeur en managers over te nemen maatregelen voor goede arbeidsomstandigheden. Je informeert hen over het te voeren Arbo-beleid binnen de regio en signaleert knelpunten en geeft advies over de mogelijke oplossingen en je voert deze maatregelen (mede) uit;
 • Initiëren en deelnemen aan Arbo relevante werkgroepen binnen de regio danwel Dichterbij breed met collega preventiemedewerkers en de Arbo coördinator. Je zorgt voor de coördinatie en de gevraagde informatie bij een bezoek van de Arbeidsinspectie.

Zo werken wij

Dichterbij daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Met wie ga je dat doen?

Je werkt samen met (zorg)teams die volop werken aan de ontwikkeling naar zelforganisatie. Daarnaast werk je nauw samen de beleidsmedewerker, managers, BHV-ers, begeleiders, DVC-ers. Je rapporteert aan de directeur van de regio.

Waar ga je dat doen?

Jouw werkzaamheden zijn binnen regio West; het werkgebied is de omgeving Uden/Oss/Meierijstad.

Dit ben jij

Je bent primair gedreven door het geluk van onze cliënten en weet welke acties hier het meeste aan bijdragen. Je vindt het prettig om je werk steeds beter te doen. Altijd zoeken naar die mogelijkheid om er nog meer uit te halen. Zonder te willen veranderen om het veranderen alleen, je primaire focus ligt immers bij de cliënt. Ook weet je, soms stoffige, regels praktisch en haalbaar in te zetten op een wijze die past bij de uitgangspunten van regelarm werken. Je kunt projectmatig werken en houdt jouw kennis van het vakgebied actief op peil.

 • Je beschikt minimaal over mbo4+ werk- en denkniveau;
 • Je hebt kennis van de Arbo-wetgeving, Arbogerelateerde onderwerpen en de RI&E;
 • Continu ontwikkelen is voor jou vanzelfsprekend;
 • Je bent in staat hoofd- en bijzaken te onderscheiden, bent creatief en vindingrijk;
 • Je bent sterk in samenwerken en kunt omgaan met belangentegenstellingen.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een vast contract voor 16 – 20 uur per week;
 • Een salaris tussen € 2.605,00 en € 3.640,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, schaal FWG 45 conform CAO-Gehandicaptenzorg (salarissen per mei 2023);
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% van je jaarsalaris en 8% vakantietoeslag;
 • Jaarlijks tot €600,- fiscaal voordeel bij onder andere de aanschaf van een telefoon, laptop, tablet, fiets of een abonnement bij de sportclub;
 • De mogelijkheid extra verlofuren fiscaal voordelig te kopen en te verkopen.
CAO gehandicaptenzorg

Meer weten? Of solliciteren?


Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Anita Derks via telefoonnummer 06-52760795. Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van Dichterbij.
De selectiegesprekken staan gepland op 27 februari en 2 maart 2023.

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Stap 4
  Beter kennismaken
  Ben je door naar een tweede gesprek? Dan bespreken we direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook mogelijk. Met jouw toestemming vragen we nog om een paar referenties.
 • Stap 5
  Warm welkom!
  Het is een match! Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Je wordt warm onthaald door je nieuwe collega's!

Chat met ons