Naar inhoud
18088 Stevig locatie Nijmegen 0229
Heb jij een passie voor dans en beweging? En wil jij je richten op het herstellen of versterken van de balans van de cliënt en zijn leefomgeving? Vanuit de functie van psychomotorisch, dans- en bewegingstherapeut ga jij met de cliënt werken aan een realistisch perspectief op de dagbesteding. Spreekt dit jou aan, dan zien we graag jouw sollicitatie tegemoet.

PMT Dans-/Bewegingstherapeut Sittard

Vast contract
Sittard
24-36 uur per week
HBO
FWG 55
06-06-2022

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat ga je doen?

Als psychomotorisch therapeut werk je binnen een multidisciplinair team. Door je uitgebreide vakkennis herken en signaleer je mogelijkheden en hulpvragen bij de cliënt. Je stelt binnen de psychomotorische context een vaktherapeutisch diagnostisch-, en/of behandelplan op en voert dit binnen de door het multidisciplinair team gestelde behandelkaders uit. Binnen de behandeling richt je je op het herstellen of versterken van de balans van de cliënt en zijn leefomgeving. Een balans in het spanningsveld tussen willen, kunnen en aankunnen. Samen met de cliënt werken we aan een realistisch perspectief. We werken nauw samen met en betrekken expertise van de geestelijke gezondheidszorg, verstandelijke gehandicaptenzorg, jeugdzorg, verslavingszorg en justitie erbij.

Zo werken wij

Bij STEVIG behandelen we mensen met een licht verstandelijke beperking en gedrags- en/of psychiatrische stoornis. Zodat ze weer grip op hun leven krijgen en een plek vinden in de maatschappij. We geloven dat begrip voor de situatie en vertrouwen in de mens de basis is om verder te komen. Voor een optimale behandeling van onze cliënten benaderen we ons werk vanuit verschillende invalshoeken: medisch, psychologisch en sociologisch. Dit doen we met een multidisciplinair team: de cliënt zelf, de behandelaar(s), andere betrokken professionals en de directe omgeving. We richten ons op het versterken van de onderlinge samenhang. Daarnaast proberen we een omgeving te creëren die in balans is.

We zijn één van de vier specialistische SGLVG-behandelcentra en willen Top-GGZ worden. STEVIG is ambitieus, dynamisch en altijd in ontwikkeling. Wij bieden maatwerk op het snijvlak van de geestelijke gezondheidszorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en forensische zorg. We werken in de provincies Noord-Brabant, Limburg en het Rijk van Nijmegen. Ons werk is een combinatie van onderzoek, diagnostiek, behandelingen en wetenschappelijk onderzoek.

Met wie ga je dat doen?

De behandeling richt zich binnen een dagbehandeling op mensen met een licht verstandelijk beperking die complexe gedragsproblemen of psychiatrische stoornissen of beide hebben (SGLVG). Het behandelteam bestaat uit ervaren medewerkers die enthousiast zijn om een positief behandelklimaat neer te zetten. Dit zijn o.a. vaktherapeuten, sociotherapeuten, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, basis- en GZ psycholoog en een psychiater. Innovatie is hierbij één van de speerpunten.

Waar ga je dat doen?

Je gaat werken op de poli in Sittard.

Je werkt bij STEVIG nauw samen met de cliënt, zijn omgeving en je collega’s. Je collega’s zijn begeleiders, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, vaktherapeuten, psychologen en psychiaters. Je kijkt naar de cliënt en zijn omgeving, wat heeft hij nodig om zich beter te voelen? STEVIG daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Dit ben jij

 • Je hebt een afgeronde vakspecifieke hbo opleiding voor psychomotorisch therapeut of dans- en bewegingstherapeut, bij voorkeur aangevuld met ervaring in het werken met de doelgroep SGLVG
 • Je bent geregistreerd bij het register voor vaktherapie of bereid het traject hiervoor te volgen
 • Je hart gaat uit naar het werken met cliënten met een licht verstandelijke beperking en complexe gedragsproblematiek
 • Je staat stevig in je schoenen, je bent flexibel, je kunt relativeren, toont initiatief en toont betrokkenheid
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in een nauw samenwerkend, multidisciplinair team te functioneren
 • Je hebt kennis en vaardigheden op het gebied van vaktherapeutisch handelen, diverse behandelvormen (zoals cognitieve gedragstherapie, schematherapie, trauma therapie), behandelmodules en trainingen
 • Je bent in staat middels therapeutische interventies te motiveren en te stimuleren en kan daarbij omgaan met weerstand van de cliënt
 • Je werkt methodisch, systematisch en doelgericht binnen een behandelomgeving vanuit een vaktherapeutische basishouding
 • Je hebt ervaring met dan wel interesse in innovatie van het behandelaanbod, het mee ontwikkelen van behandelmodules en het borgen hiervan in het reguliere behandelaanbod

Dit krijg je ervoor terug

 • 24 – 36 uur werkplezier per week, dit zal worden opgebouwd in uren
 • De voordelen van het werken in een zelfstandig functionerend team van gemotiveerde collega’s én daarbij een grote organisatie die veel te bieden heeft
 • Zinvolle en boeiende samenwerking met cliënten, verwanten, alsmede de relevante externe instanties
 • Je bent in de gelegenheid om trainingen/cursussen te volgen om je (vak)kennis op peil te houden
 • Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 55, met een minimum van € 2.853,- en een maximum van € 4.211,- bruto per maand, op basis van een fulltime werkweek van 36 uur
 • Vaste werkdagen in overleg
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantietoeslag
 • Maak gebruik van 40% belastingvoordeel op leuke extra’s naast je salaris
 • Een contract voor onbepaalde tijd

Meer weten? Of solliciteren?


Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Huub Verrijt, via telefoonnummer 06-51886375. Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau via wervingsbureau@stevig.nl of 088-7540060.

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap01
  Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap02
  Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap03
  Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap04
  Stap 4
  Beter kennismaken
  Is er van beide kanten interesse? Dan ben je door naar een tweede gesprek of we bespreken direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook een mogelijkheid.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap05
  Stap 5
  Referenties
  We vragen (met jouw toestemming) om een aantal referenties. Uiteraard gaan we hier vertrouwelijk mee om. Hopelijk hebben we een match!

Accepteer cookies voor chat