Naar inhoud
Header 14 2000x550px

Stage Financiële Administratie | MBO

Dichterbij is een organisatie die volop in beweging is op zoek naar verbetering en innovatie! Om dat vorm te geven zijn wij het hele jaar door op zoek naar mbo-stagiaires in de richting van Finance & Control. Heb jij altijd al meer willen leren hoe de financiële administratie in elkaar steekt binnen een zorgorganisatie? Dan is dit de stage voor jou!

Wat ga je doen?

Als stagiair op de financiële afdeling willen we je graag ervaring laten opdoen met onze administratieve processen. Denk dan aan verwerking van inkoopfacturen, wellicht het boeken van de bank of uitmaken van verkoopfacturen. Door het uitvoeren van deze werkzaamheden kun je je kennis over deze processen vergroten en wat 0je op je opleiding hebt geleerd ook in de praktijk brengen. Door deze werkzaamheden zijn wij er van overtuigd dat we jou een goed beeld kunnen geven wat een administrateur in de dagelijkse praktijk doet.

Hoe de mix van werkzaamheden er voor jou precies uit komt te zien, bepalen we samen met jou. Daarmee dus ook de uitnodiging aan jou om te laten zien wat je kunt!

Zo werken wij

De financiële afdeling waar je komt te werken bestaat uit een operationeel team en een team van financial controllers. Wij zorgen er samen voor dat zorgmedewerkers hun werk zo goed mogelijk kunnen doen, met zo weinig mogelijk gedoe. Tegelijkertijd moeten we er als organisatie voor zorgen dat de kosten beheersbaar blijven en de kwaliteit gewaarborgd blijft. Hiervoor willen we efficiënte en eenvoudige processen gebruiken om zorgcollega’s zelfstandig om te laten gaan met de financiën. Dit betekent dat wij steeds meer procesoverstijgend moeten werken door ketens aan elkaar te koppelen. Dit zorgt voor meer inzicht in het effect van de veranderingen, zoals bijvoorbeeld de invloed op subsidies. 

Daarnaast beweegt de afdeling steeds meer van financiële administratie naar procesbeheersing. We maken veel gebruik van controles en analyses die écht belangrijk zijn voor de organisatie. Door onder andere steeds meer gebruik te maken van automatisering, doen wij ons werk steeds slimmer en effectiever.

Met wie ga je dat doen?

Tijdens deze stage heb je diverse contacten binnen én buiten de organisatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zorgmedewerkers, managers, secretaresses, de collega’s van ICT en externe leveranciers. Maar wellicht spreek je ook nog cliënten (of hun verwanten).

Je directe collega’s van de financiële afdeling zijn erg enthousiast en willen het elke dag beter doen. Ze brengen je graag alle benodigde kennis, zodat jij alles uit je stage kunt halen!

Op de afdeling Finance & Control kun je het hele jaar door starten met een stage.

Waar ga je dat doen?

Je standplaats is op het hoofdkantoor van Dichterbij in Gennep. Een mooi kantoor in een bosrijke omgeving, ontworpen volgens het nieuwe werken concept. Je zult deels vanuit kantoor werken, maar kunt ook deels vanuit thuis werken. Hierin zijn we flexibel.

Dit krijg je ervoor terug

  • Kennis en expertise over (het inrichten van) administratieve processen
  • De kans om jezelf administratieve processen eigen te maken
  • Een stagevergoeding van €400,- per maand
CAO gehandicaptenzorg

Dit ben jij

Om tijdens de stage veel te leren en de stage succesvol af te ronden ben jij:

  • Leergierig, je durft vragen te stellen en kritisch te zijn
  • Gedreven en proactief
  • MBO3 of MBO 4 student Financiële Administratie of een soortgelijke opleiding
  • Interesse om een zorgorganisatie te leren kennen

Wie is Dichterbij?

Dichterbij ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking thuis, op school of op een woon- of werklocatie van Dichterbij. Samen met cliënten, verwanten en collega’s werken wij dagelijks aan een zo fijn en gewoon mogelijk leven voor onze cliënten. We onderzoeken hun mogelijkheden, ontdekken wat ze leuk vinden en laten talenten tot bloei komen. Dat geldt ook voor onze medewerkers en stagiaires. Bij Dichterbij krijg je de kans je talenten te ontwikkelen op een manier die bij jou past! Samen maken we het verschil in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland.

Heb je vragen of interesse in de stage?

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze stage of zoek je verdere verduidelijking? Neem dan contact op met Helen Prudon op telefoonnummer 06- 15 30 73 09, of per mail via h.prudon@dichterbij.nl.

Solliciteer naar de stage Financiële Administratie

Chat met ons