Naar inhoud
Header 14 2000x550px

(Afstudeer)stage Duurzaamheid | HBO/WO

Uitdagende meewerkstage of afstudeeropdracht

Heb jij altijd al meer willen leren over duurzaamheid binnen een zorgorganisatie? En wil je concreet bijdragen aan mooie en duurzame projecten? Dan is dit de meewerkstage of afstudeeropdracht voor jou!

Wat ga je doen?

Dichterbij biedt zowel een uitdagende stageplaats als afstudeeropdracht in de richting van duurzaamheid.

Meewerkstage

Stage lopen bij Dichterbij is de perfecte manier om vakinhoudelijke en duurzame kennis op te doen binnen een zorgorganisatie. Je loopt mee in de dagelijkse werkzaamheden en werkt aan onze lopende projecten en/of doet zelf onderzoek naar een specifiek thema binnen één van onze duurzame pijlers:

 • CO2 reductie en energietransitie
 • Circulaire bedrijfsvoering
 • Medicijnresten uit het afvalwater
 • Gezonde leef- en werkomgeving

Afstuderen (hbo/wo)
Bij ons kun je ook afstuderen op een concreet onderzoek dat je zelfstandig uitvoert. Dit doe je onder deskundige en gedreven begeleiding van één van de experts binnen Dichterbij. Momenteel zijn we op zoek naar afstudeerders die met het onderwerp Healing Environment aan de slag gaan. We zijn vooral benieuwd naar het eventuele verband tussen het binnenklimaat van gebouwen (of breder de algehele gebouwkwaliteit) en de gezondheid van cliënten en onze medewerkers. Het kan hier gaan over werkgeluk, ziekteverzuim, productiviteit en- of preventie.

Heb je een ander onderwerp op het gebied van duurzaamheid dat je leuk lijkt om te onderzoeken? Dan verkennen we graag de mogelijkheden voor een afstudeeronderzoek met jou!

  Waar ga je dat doen?

  Je uitvalsbasis is het hoofdkantoor aan in Gennep. In deze moderne werkomgeving werken we volgens het concept van Het Nieuwe Werken. In overleg behoort thuiswerken uiteraard ook tot de mogelijkheden.

  Zo werken wij

  Binnen Dichterbij wordt duurzaamheid steeds meer een (rand)voorwaarde. Zo is duurzaamheid bijvoorbeeld een integraal onderdeel van het inkoopbeleid en in vastgoed- ontwikkeling, zowel bij nieuwe als bestaande bouw.

  Duurzaamheid is ook een belangrijk vertrekpunt in onze nieuwe woon-leefconcepten. In hoe we ons werk organiseren. Het gaat daarbij ook om het faciliteren van een gezonde leef- en werkomgeving. Zo komt een duurzame bedrijfsvoering tot stand vanuit een natuurlijk ritme.

  Lees hier meer over duurzaamheid binnen Dichterbij.

  Dit ben jij

  Om tijdens de stage veel te leren en succesvol af te ronden ben jij:

  • Leergierig, je durft vragen te stellen en kritisch te zijn;
  • Een bachelor- of masterstudent met een van de volgende studierichtingen: bouwkunde, vastgoedontwikkeling, facilitair, HR, project- en procesmanagement, bedrijfskunde en communicatie;
  • Beschikbaar vanaf februari 2022 voor 32 - 36 uur per week;
  • Geïnteresseerd om een zorgorganisatie te leren kennen.

  Dit krijg je ervoor terug

  • De kans tot zelfontplooiing binnen een sociaal maatschappelijke organisatie. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen;
  • Kennis en expertise over het inrichten en uitvoeren van duurzame projecten en processen;
  • Ervaring over duurzame veranderingen in een decentrale organisatie;
  • Een stagevergoeding van € 400,- bruto per maand (gebaseerd op 36 uur per week). Dit is inclusief een onkostenvergoeding, zoals reiskosten;
  • Werken in een dynamisch en enthousiast team dat het elke dag beter wil doen.
  CAO gehandicaptenzorg

  Wie is Dichterbij?

  Dichterbij ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking thuis, op school of op een woon- of werklocatie van Dichterbij. Samen met cliënten, verwanten en collega’s werken wij dagelijks aan een zo fijn en gewoon mogelijk leven voor onze cliënten. We onderzoeken hun mogelijkheden, ontdekken wat ze leuk vinden en laten talenten tot bloei komen. Dat geldt ook voor onze medewerkers en stagiaires. Bij Dichterbij krijg je de kans je talenten te ontwikkelen op een manier die bij jou past! Samen maken we het verschil in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland.

  Heb je vragen of interesse?

  Heb je vragen over deze stage? Neem dan contact op met Shannon Driessen via 06-15375227 of Hylke Kerstens via 06-15170936. Of stuur je sollicitatie per mail! 

  Chat met ons