Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer

Stageplaatsen Finance & Control

Dichterbij heeft twee uitdagende stageplaatsen voor hbo-studenten in de richting van Finance & Control. Heb jij altijd al meer willen leren over Finance & Control binnen een zorgorganisatie? Wil jij concreet bijdragen aan mooie projecten? Dan is dit de stage voor jou!

Wat ga je doen?

Als stagiair op de financiële afdeling betrekken we je graag bij twee belangrijke projecten waarop we vooruitgang willen boeken. Zo willen we overgaan naar ordergestuurde factuurmatching en het betalingsverkeer binnen onze zorgorganisatie doorontwikkelen. Om dat te bereiken hebben we jouw hulp nodig! Jij kunt jouw mening, kennis en kunde inzetten bij:

 • het meewerken in het operationele proces. Je leert deze processen goed kennen en je creëert hiermee tijd bij collega’s die in het project kunnen meedraaien.
 • het inschatten en begeleiden van de veranderingen van deze processen.
 • het geven van een goede voorzet voor het jaarrekeningtraject 2021.

We zijn nieuwsgierig naar jouw goede ideeën die we kunnen gebruiken om het nog beter te doen! Hoe de mix van werkzaamheden er voor jou precies uit komt te zien, bepalen we samen met jou. Daarmee dus ook de uitnodiging aan jou om te laten zien wat je kunt!

Zo werken wij

De financiële afdeling waar je komt te werken bestaat uit een operationeel team en een team van financial controllers. Wij zorgen er samen voor dat zorgmedewerkers hun werk zo goed mogelijk kunnen doen, met zo weinig mogelijk gedoe. Tegelijkertijd moeten we er als organisatie voor zorgen dat de kosten beheersbaar blijven en de kwaliteit gewaarborgd blijft. Hiervoor willen we efficiënte en eenvoudige processen gebruiken om zorgcollega’s zelfstandig om te laten gaan met de financiën. Dit betekent dat wij steeds meer procesoverstijgend moeten werken door ketens aan elkaar te koppelen. Zo krijgen we beter grip op de impact van veranderingen in bijvoorbeeld subsidiestromen of nieuwe richtlijnen voor externe inhuur.

Daarnaast beweegt de afdeling steeds meer van financiële administratie naar procesbeheersing. We maken veel gebruik van controles en analyses die écht belangrijk zijn voor de organisatie. Door onder andere steeds meer gebruik te maken van automatisering, doen wij ons werk steeds slimmer en effectiever.

Met wie ga je dat doen?

Tijdens deze stage heb je diverse contacten binnen én buiten de organisatie. Denk hierbij aan projectleiders, zorgmedewerkers, de collega’s van ICT en externe leveranciers. Maar wellicht spreek je ook nog cliënten (of hun verwanten).

Je directe collega’s van de financiële afdeling zijn erg enthousiast en willen het elke dag beter doen. Ze brengen je graag alle benodigde kennis bij over het inrichten van administratieve processen, zodat jij alles uit je stage kunt halen!

Waar ga je dat doen?

Je standplaats is op het hoofdkantoor van Dichterbij in Gennep. Een mooi kantoor in een bosrijke omgeving, ontworpen volgens het nieuwe werken concept. Het is ook mogelijk om (deels) thuis te werken.

Dit krijg je ervoor terug

 • Kennis en expertise over het inrichten van administratieve processen
 • De kans om jezelf administratieve processen eigen te maken
 • Ervaring met hoe je een decentrale organisatie kunt ontzorgen met het goed inzetten van betaalmiddelen
 • Een stagevergoeding van €400,- per maand

Dit ben jij

Om tijdens de stage veel te leren en de stage succesvol af te ronden ben jij:

 • Leergierig, je durft vragen te stellen en kritisch te zijn
 • Gedreven en proactief
 • 3e jaars student van HBO opleiding Bedrijfseconomie of Finance & Control opleiding
 • Beschikbaar van eind augustus 2021 tot en met januari 2022
 • Interesse om een zorgorganisatie te leren kennen

Wie is Dichterbij?

Dichterbij ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking thuis, op school of op een woon- of werklocatie van Dichterbij. Samen met cliënten, verwanten en collega’s werken wij dagelijks aan een zo fijn en gewoon mogelijk leven voor onze cliënten. We onderzoeken hun mogelijkheden, ontdekken wat ze leuk vinden en laten talenten tot bloei komen. Dat geldt ook voor onze medewerkers en stagiaires. Bij Dichterbij krijg je de kans je talenten te ontwikkelen op een manier die bij jou past! Samen maken we het verschil in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland.

Heb je vragen of interesse in de stage?

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze stage of zoek je verdere verduidelijking? Neem dan contact op met Arjan Manders op telefoonnummer 06- 256 350 29.

Solliciteer naar deze stage bij Finance en Control

Accepteer cookies voor chat