Naar inhoud
Vacature 11
Heb je een duidelijke visie op de toekomst van de behandeling van SGLVG cliënten zowel binnen als buiten een forensisch kader en kun je dit vertalen naar een helder en integraal beleid voor STEVIG? Heb je daarnaast een enorme drive om de behandeling van cliënten met een licht verstandelijke beperking te verbeteren? Je bent van harte welkom in ons team!

Strategisch beleidsadviseur

Vast contract
Wanssumseweg 14 | 5807 EA Oostrum
32-36 uur per week
WO

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat ga je doen?

In deze functie heb je een cruciale rol in de doorontwikkeling van STEVIG . Alle wijzigingen vanuit wet- en regelgeving, financiering en de politiek hebben hun weerslag op de wijze waarop STEVIG is georganiseerd en hoe de werkprocessen zijn ingericht. Met de kennis, ervaring en visie die jij meebrengt, bouw jij mee aan een uitvoerbaar beleid dat gebaseerd is op grondige analyses.

Als initiator en voorvechter van de missie en visie zit je bovenop trends en ontwikkelingen binnen de geestelijke gezondheidszorg, verstandelijke gehandicaptenzorg, jeugdzorg, verslavingszorg en justitie. Deze signaleer je niet alleen, maar beïnvloed je ook waar mogelijk. Ofwel vanuit STEVIG alleen, vanuit onze samenwerking met het SGLVG kenniscentrum ‘De Borg’ of samen met de collega’s binnen Dichterbij. Je komt met bruikbare beleidsvoorstellen die de organisatie vooruit brengt in haar strategische keuzes. Uiteraard help je om deze te implementeren. Je adviseert ook over kwaliteitsbeleid binnen STEVIG en ondersteunt bij de implementatie daarvan. Een belangrijk onderdeel de komende periode wordt de implementatie van het nieuwe kwaliteitskader forensische zorg. Daar waar de situatie er om vraagt werk je in projectgroepen; ook de rol als projectleider gaat je goed af. Als bevlogen adviseur lever je een actieve bijdrage in de monitoring van onze jaardoelen en de verkoop van onze zorg.

De verkregen inzichten combineer je met jouw heldere analyses van verschillende data en informatie. Omdat nieuw beleid nu eenmaal niet in één dag ontwikkeld en doorgevoerd kan worden, bestaat een groot deel van jouw werk uit het creëren van draagvlak. Je weet bruggen te slaan. Zowel intern, als extern verzorg je regelmatig presentaties om de visie van STEVIG op veranderingen in de zorg voor het voetlicht te brengen. Tevens houd je het belang van Dichterbij, waar STEVIG onderdeel van is, in het oog.

Jij bent degene die moeiteloos beleidsontwikkelingen in de zorg vertaalt naar de taal en de bedoeling van STEVIG!

Zo werken wij

Bij STEVIG behandelen we mensen met een licht verstandelijke beperking en gedrags- en/of psychiatrische stoornis. Zodat ze weer grip op hun leven krijgen en een plek vinden in de maatschappij. We geloven dat begrip voor de situatie en vertrouwen in de mens de basis is om verder te komen. Voor een optimale behandeling van onze cliënten benaderen we ons werk vanuit verschillende invalshoeken: medisch, psychologisch en sociologisch. Dit doen we met een multidisciplinair team: de cliënt zelf, de behandelaar(s), andere betrokken professionals en de directe omgeving. We richten ons op het versterken van de onderlinge samenhang. Daarnaast proberen we een omgeving te creëren die in balans is.

We zijn één van de vier specialistische SGLVG-behandelcentra. STEVIG is ambitieus, dynamisch en altijd in ontwikkeling. Wij bieden maatwerk op het snijvlak van de geestelijke gezondheidszorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en forensische zorg. We werken in de provincies Noord-Brabant, Limburg en het Rijk van Nijmegen. Ons werk is een combinatie van onderzoek, diagnostiek, behandelingen en wetenschappelijk onderzoek.

Met wie ga je dat doen?

Je werkt bij STEVIG nauw samen met de directeur, het MT, collega’s uit de directe zorg en collega adviseurs vanuit Dichterbij. Je onderhoudt ook nauwe contacten met de belangrijke stakeholders en ketenpartners van STEVIG en Dichterbij, zoals zorgverzekeraars, de inspectie en de andere Borg-instellingen.

Bij STEVIG werken gedreven professionals. Vakmanschap, sfeer, collegialiteit en de wens om te leren staan bij ons centraal. We werken binnen de behandelsetting nauw samen met de cliënt en zijn omgeving.

Wat heeft iemand nodig om zich beter te voelen? STEVIG daagt niet alleen cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Binnen STEVIG staat de (door)ontwikkeling van je vakmanschap voorop. We verwachten van jou dat je daar eigenaarschap in neemt en je mag vanuit STEVIG verwachten dat je daar ondersteuning in krijgt.

Waar ga je dat doen?

Je standplaats is Oostrum (bij Venray), daarnaast kun je gebruik maken van de werkplekken in de regio’s en kun je vanuit thuis werken.

Dit ben jij

 • Je beschikt over academisch niveau en ruime ervaring evenals brede kennis van en inzicht in de zorg-, dienstverlening- en/of bedrijfsprocessen tussen zorgorganisaties
 • Relevante wet- en regelgeving in de zorg is jou bekend (o.a. WLZ, GZSP en FZ) en zo ook specifieke kennis voor de SGLVG doelgroep
 • Je hebt ervaring met het multidisciplinair opstellen, implementeren en uitdragen van beleid en het creëren van draagvlak hiervoor binnen STEVIG en Dichterbij, maar ook richting ketenpartners
 • Je hebt de vaardigheid om complexe informatie te analyseren en daar waar nodig te “vertalen” naar de relevantie en het belang van de organisatie. Je bent in staat om via beleidsstukken en/of presentaties betrokkenen te informeren en te adviseren
 • Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van omvangrijke projectopdrachten en het adviseren van de RvB, directeur en MT inzake een adequate besluitvorming, implementatie en uitvoering van het ontwikkeld beleid
 • Je bent analytisch sterk, hebt overtuigingskracht en werkt methodisch en systematisch
 • Je neemt initiatief en verantwoordelijkheid

Dit krijg je ervoor terug

 • Een vast contract (32 - 36 uur)
 • Een salaris van minimaal € 3.823,- en maximaal € 6.971,- bruto, conform CAO-Gehandicaptenzorg in FWG 65 of FWG 70 op basis van een 36-urige werkweek. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring en bijpassende invulling van de functie CAO-gehandicaptenzorg - FWG 65 of FWG 70
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% van je jaarsalaris en 8% vakantietoeslag
 • Jaarlijks tot €600,- fiscaal voordeel bij onder andere de aanschaf van een telefoon, laptop, tablet, fiets of een abonnement bij de sportclub
 • De mogelijkheid extra verlofuren fiscaal voordelig te kopen en te verkopen

Meer weten? Of solliciteren?


Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Ben van Broeckhoven via 06-25400736 of via b.vanbroeckhoven@stevig.nl.
Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van STEVIG, onderdeel van Dichterbij, via wervingsbureau@stevig.nl of 088-7540060.

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap01
  Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap02
  Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap03
  Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap04
  Stap 4
  Beter kennismaken
  Is er van beide kanten interesse? Dan ben je door naar een tweede gesprek of we bespreken direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook een mogelijkheid.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap05
  Stap 5
  Referenties
  We vragen (met jouw toestemming) om een aantal referenties. Uiteraard gaan we hier vertrouwelijk mee om. Hopelijk hebben we een match!

Accepteer cookies voor chat