Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
007 Stevig Nijmegen 6
Voor de locatie van STEVIG in Tilburg zijn wij op zoek naar versterking van ons team, in de functie van Vaktherapeut Drama Therapie. Ben jij die ervaren vaktherapeut met afgeronde vakspecifieke hbo opleiding? We zien graag jouw reactie tegemoet.

Vaktherapeut Drama Deeltijdlocatie in Tilburg

Deeltijdlocatie in Tilburg
16-16 uur per week
HBO of WO
FWG 55
07-12-2021

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat ga je doen?

STEVIG –onderdeel van Dichterbij- is voor de deeltijdbehandeling in Tilburg, per direct op zoek naar een drama therapeut voor 16 uur per week. Waarschijnlijk kan dit aantal uren binnen niet al te lange termijn uitgebreid worden. Door je uitgebreide vakkennis ga je aan de slag met de hulpvraag van mensen met een licht verstandelijke beperking. Je stelt, in samenwerking met je collega’s socio- en vaktherapie, psychologie en psychiatrie een behandelplan op en levert een bijdrage aan observatie en diagnostiek. Je voert behandeling uit binnen de door het multidisciplinair team gestelde behandelkaders.

De behandeling binnen STEVIG is gericht op het herstellen of versterken van de balans van de cliënt en zijn leefomgeving. Samen met de cliënt werken we aan een realistisch perspectief. We werken nauw samen met (expertise van) de geestelijke gezondheidszorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, jeugdzorg, verslavingszorg en justitie.

De taken in deze functie bestaan onder andere uit:

 • Je voert aan de hand van de indicatie en na vaststelling door het behandelteam de meest effectieve vaktherapeutische behandeling uit. Hierbij verzamel je gegevens over de hulpvraag en problemen die de patiënt en/of zijn omgeving ondervinden
 • Vaktherapeutische diagnostiek vormt een aanvulling op algemene diagnostische gegevens en/of informatie uit (neuro)psychologisch onderzoek
 • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het vaktherapeutisch georiënteerde netwerk op diens vakgebied van Dichterbij
 • Je neemt deel aan vaktherapeutisch werkoverleg en de vakgroep vaktherapie
 • Je stemt de eigen professionele ontwikkeling af op de wettelijke eisen en de ontwikkelingseisen van Dichterbij

Zo werken wij

Bij STEVIG behandelen we mensen met een licht verstandelijke beperking en gedrags- en/of psychiatrische stoornis. Zodat ze weer grip op hun leven krijgen en een plek vinden in de maatschappij. We geloven dat begrip voor de situatie en vertrouwen in de mens de basis is om verder te komen. Voor een optimale behandeling van onze cliënten benaderen we ons werk vanuit verschillende invalshoeken: medisch, psychologisch en sociologisch. Dit doen we met een multidisciplinair team: de cliënt zelf, de behandelaar(s), andere betrokken professionals en de directe omgeving. We richten ons op het versterken van de onderlinge samenhang. Daarnaast proberen we een omgeving te creëren die in balans is.

We zijn één van de vier specialistische SGLVG-behandelcentra en willen Top-GGZ worden. STEVIG is ambitieus, dynamisch en altijd in ontwikkeling. Wij bieden maatwerk op het snijvlak van de geestelijke gezondheidszorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en forensische zorg. We werken in de provincies Noord-Brabant, Limburg en het Rijk van Nijmegen. Ons werk is een combinatie van onderzoek, diagnostiek, behandelingen en wetenschappelijk onderzoek.

Met wie ga je dat doen?

STEVIG richt zich op behandeling van mensen met een lichte verstandelijke beperking en complexe gedragsproblemen, psychiatrische stoornissen of beide (SGLVG). Behandeling vindt plaats waar het mogelijk is: ambulant, in de maatschappelijke context, in dagbehandeling, poliklinisch of (gesloten) klinisch. We werken nauw samen met de verwijzende instanties en betrekken expertise van de geestelijke gezondheidszorg, de verstandelijk gehandicaptenzorg, de jeugdzorg, de verslavingszorg en justitie. In dit proces zijn methodisch en multidisciplinair werken, ketenzorg en kennisontwikkeling sleutelbegrippen. We werken proactief en innovatief. De behandeling is gericht op het versterken van de balans van de cliënt en diens leefomgeving. Een balans in het spanningsveld tussen willen en kunnen. Samen met de cliënt werken we aan een realistisch perspectief. STEVIG is een onderdeel van Dichterbij.

Waar ga je dat doen?

Je komt te werken op de Deeltijdlocatie in Tilburg. Op de Deeltijdlocaties heb je samen met een andere dramatherapeut een eigen dramatherapie ruimte waar je behandelingen uitvoert. Hier staat tevens je bureau maar we vinden het ook altijd erg gezellig als je in onze sfeervolle kantoortuin komt werken. We streven een warme sfeer na op de Deeltijdlocatie waarbij iedereen zich welkom en thuis voelt.

Dit ben jij

 • Je hebt een afgeronde vakspecifieke hbo opleiding, bij voorkeur aangevuld met relevante praktijkervaring
 • Er is sprake van een registratie in het kwaliteitsregister FVB (SRVB)
 • Je hebt uitgebreide vakkennis en bij voorkeur ervaring in het werken met de doelgroep
 • Je kent en hanteert wet- en regelgeving met betrekking tot de gezondheidszorg
 • Je hebt kennis van behandelmethodes, psychopathologie en agressiebeheersingsmethodieken
 • Je bent in staat begeleidende en therapeutische activiteiten te motiveren en te stimuleren en kan daarbij omgaan met weerstand door crisissituaties van de patiënt
 • Je hebt hart voor de cliënten, denkt en handelt in hun belang en vertaalt hun wensen en behoeften in concrete oplossingen
 • Je neemt initiatief en verantwoordelijkheid en denkt niet in ‘maren en bezwaren’ maar in kansen en mogelijkheden
 • Je kunt zowel zelfstandig als in samenspraak beslissingen nemen en stelt je oplossingsgericht op
 • Je hebt een positieve, anticiperende en flexibele werkhouding

Dit krijg je ervoor terug

 • Een salaris conform CAO-Gehandicaptenzorg op basis van een 36-urige werkweek, van minimaal € 2.853,- en maximaal € 4.211,- bruto per maand, in schaal FWG 55
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8.33% en een vakantietoeslag van 8%
 • Maak gebruik van 40% belastingvoordeel op leuke extra’s naast je salaris
 • Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid
 • De mogelijkheid om op termijn je contracturen verder uit te breiden

Meer weten? Of solliciteren?


Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Rogée Verdellen via telefoonnummer 0611137876. Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van Dichterbij.
De selectiegesprekken staan gepland op 20 december op de Poli in Tilburg.

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap01
  Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap02
  Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap03
  Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap04
  Stap 4
  Beter kennismaken
  Is er van beide kanten interesse? Dan ben je door naar een tweede gesprek of we bespreken direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook een mogelijkheid.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap05
  Stap 5
  Referenties
  We vragen (met jouw toestemming) om een aantal referenties. Uiteraard gaan we hier vertrouwelijk mee om. Hopelijk hebben we een match!

Accepteer cookies voor chat