Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Vacature 6294 Gennep
Heb jij een hart voor de gehandicaptenzorg? En wil jij samen met collega’s en bewoners de uitdaging aangaan om de droom van ons nieuwe woon- leefconcept waar te maken? Dan zoeken wij jou! Voor diverse locaties in Horst die onderdeel vormen van dit concept genaamd Mikado zoeken wij Verzorgenden IG!

Verzorgende IG in Horst

diverse locaties Horst
24-36 uur per week
MBO (niveau 3, 4)
FWG 40

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat ga je doen?

In deze functie ondersteun je samen met je collega’s mensen met een verstandelijke beperking bij het ontdekken van zichzelf en de wereld om hen heen. Je ziet toe op het fysiek, psychisch en sociaal welzijn van de bewoner. Je helpt hen bij het ontdekken van hun talenten en geeft ze de mogelijkheid om deze talenten ook in te zetten. Verder ondersteun je de bewoners en helpt hen om zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven te laten voeren. Dat doe je vanuit een individueel ondersteuningsplan. Met je enthousiasme en professionaliteit weet je de bewoner te stimuleren om een mooie invulling van de dag te bieden. Daarbij betrek je het netwerk van de bewoner; dit netwerk help je ook te vergroten, onder meer door de maatschappij kennis te laten maken met mensen met een verstandelijke beperking. Op die manier werk je mee aan een ongedeelde samenleving. Er is sprake van minimale zorg tot complexe zorg: Je verzorgt de algemene dagelijkse lichamelijke verzorging: voor een aantal van onze bewoners gaat dit met een tillift of verzorging op bed. Er worden tevens verpleegkundige handelingen uitgevoerd zoals stoma en sondevoeding.

Zo werken wij

Alle mensen hebben wensen. De manier waarop wij cliënten en hun verwanten leren kennen noemen wij 'Als je het mij vraagt’. Ontdek onze werkwijze via https://www.dichterbij.nl/alsjehetmijvraagt. Dichterbij daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Hoe ziet een dag als IG-verzorgende eruit?

Met wie ga je dat doen?

Wij streven er met ons team naar om de bewoners een onwijs leuke dag te bezorgen. Samen zetten we de talenten van de bewoners en medewerkers actief voorop. Samen, ieder vanuit zijn eigen rol, verantwoordelijkheid en talent. Met ruimte om te proberen en te leren door fouten te maken. Er heerst een zeer prettige sfeer onderling waarbij iedereen veel voor elkaar over heeft. Iedereen is welkom!

Waar ga je dat doen?

In Horst zijn we volop aan het ontwikkelen en onze droom waar aan het maken. Het is een plek waar we doen waar we goed in zijn en blij van worden en waar we vanzelfsprekend onderdeel van de samenleving zijn. Een plek waar iedereen het beste uit zichzelf haalt. Waar jij jouw talent in kunt zetten én waar talenten elkaar ontmoeten. Echt een thuis waar niet de zorg maar het leven van de bewoner het allerbelangrijkste is. Zo hebben we geen dagbesteding meer maar talentenclubjes waar de bewoners 7 dagen per week kunnen doen waar ze energie van krijgen. Ook hebben we koks in dienst die dagelijks een heerlijk à la carte menu koken waaruit men kan kiezen wat ze het lekkerst vinden. Verder komt er een muziek- en beweegtheater en heerlijke wellnessruimten voor de nodige ontspanning.

In 2023 verwachten we samen te komen in de nieuwe locatie die komt op de plek waar nu Mikado staat. Tot die tijd zijn we aan de slag met het uitwerken én uitproberen van goede ideeën van bewoners, hun familie en vrienden, medewerkers en buurtbewoners.

Dit ben jij

 • Je hebt hart voor de bewoners, denkt en handelt in hun belang en vertaalt hun wensen en behoeften in concrete oplossingen
 • Je neemt initiatief en verantwoordelijkheid en denkt niet in ‘maren en bezwaren’ maar in kansen en mogelijkheden
 • Je bent zelfstandig, maar functioneert ook prima in een team. Je werkt graag en goed samen met bewoners, hun verwanten, collega’s, de lokale omgeving en lokale partners
 • Je bent flexibel inzetbaar in tijd en toont flexibiliteit bij verschillende situaties die zich voordoen op de woning
 • Je hebt een positieve instelling, bruist van de energie en draagt bij aan de positieve sfeer in het team
 • Je bent van nature iemand die steeds op zoek gaat naar mogelijkheden om te verbeteren, hierbij ben je in staat bestaande patronen los te laten en samen met je collega’s op zoek gaan naar nieuwe en betere werkwijzen
 • Je bent je bewust van je emoties en houding en weet hier naar te handelen
 • Je bent stressbestendig en kunt duidelijk je grenzen aangeven
 • Je hebt een zorggerelateerde mbo-diploma niveau 3 of 4, bij voorkeur richting verzorgende IG of verpleegkundige en ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische achtergrond
 • Je hebt kennis van diverse ziektebeelden zoals autisme, dementie, diabetes, epilepsie en gedragsmatige problematiek onder andere t.g.v. CVA en Korsakov
 • Je kunt zelfstandig/in samenspraak beslissingen nemen en stelt je oplossingsgericht op
 • Je hebt een proactieve, anticiperende, kritische en flexibele werkhouding
 • Je bent bereid je bij te scholen waar nodig, bijvoorbeeld voor veel voorkomende verpleegkundige handelingen

Dit krijg je ervoor terug

 • Een salaris van minimaal € 2.025,- en maximaal € 2.993,- bruto, conform CAO-Gehandicaptenzorg FWG 40 op basis van een 36-urige werkweek
 • Een contract voor een jaar, met uitzicht op verlenging naar een contract voor onbepaalde tijd (uren in overleg)
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantietoeslag
 • Zinvol en boeiend samenwerk met bewoners, verwanten en gemotiveerde en professionele collega’s
 • De voordelen van een grote organisatie én het werken in een klein, zelfstandig functionerend team
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen en om aan je idealen en carrière te werken
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van de collectieve zorgverzekering
 • Maak gebruik van 40% belastingvoordeel op leuke extra’s naast je salaris

Meer weten? Of solliciteren?


Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Sylvia Wismans, bereikbaar via telefoonnummer 06-29239503. Voor vragen over de procedure kun je bellen en appen met het Wervingsbureau op telefoonnummer 088-7540060.
Ook als je wel interesse hebt in een baan als verzorgende IG binnen Dichterbij, maar liever op een andere locatie gaat werken dan in Horst, kun je contact opnemen met het wervingsbureau. Graag gaan we met jou in gesprek om te kijken welke (andere) mogelijkheden we voor je hebben.

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap01
  Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap02
  Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap03
  Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap04
  Stap 4
  Beter kennismaken
  Is er van beide kanten interesse? Dan ben je door naar een tweede gesprek of we bespreken direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook een mogelijkheid.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap05
  Stap 5
  Referenties
  We vragen (met jouw toestemming) om een aantal referenties. Uiteraard gaan we hier vertrouwelijk mee om. Hopelijk hebben we een match!

Accepteer cookies voor chat