Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer

Ben jij in voor vrijwilligerswerk?

3116 - Gennep - header

Vrijwilligerswerk

Wil jij mensen bijzondere momenten bezorgen?

Vrijwilligers doen belangrijk werk. Als vrijwilliger help je mensen met een verstandelijke beperking om mee te doen, zich te ontwikkelen, te ontspannen en te genieten. Je draagt bij aan de kwaliteit van hun leven en krijgt daar veel voldoening, plezier en waardering voor terug. Wat is er mooier dan dat?Dichterbij verwelkomt je graag als vrijwilliger! Bekijk onze vacatures voor vrijwilligers.

Hoe wil je helpen?

Bij Dichterbij kun je als vrijwilliger je kennis en talenten op verschillende manieren inzetten.

  • Je kunt iets ondernemen met een van onze cliënten. Winkelen, fietsen, naar de bioscoop, een kopje koffie drinken,... Net wat jullie leuk vinden om samen te doen.
  • Je kunt verlichting bieden aan ouders door er met hun kind op uit te gaan. Terwijl hun zoon of dochter geniet van jullie activiteit, hebben zij even wat tijd voor zichzelf en/of hun andere kind(eren).
  • Je kunt als groepsvrijwilliger helpen in een woning, bij dagbesteding of bij een externe activiteit. Meestal doe je dit samen met andere vrijwilligers.
  • Je kunt ondersteunend werk doen, zoals klusjes in en om huis en in de tuin. Vaak vinden cliënten en familieleden het leuk je daarbij te helpen. Gezellig!
9450 - Nijmegen
10150 - Geffen portret

Hoe word je vrijwilliger?

Wil je meer weten? Of graag als vrijwilliger aan de slag bij Dichterbij? Dan kun je je hiervoor op werkdagen aanmelden tussen 9 en 16 uur via 088 - 75 40 000. Of mail naar info@dichterbij.nl.

Na je aanmelding heb je contact met onze vrijwilligerscoördinator om je beschikbaarheid, wensen en mogelijkheden te bespreken. De vrijwilligerscoördinator gaat dan op zoek naar een leuke plek voor jou in de organisatie. Je maakt altijd eerst kennis met de cliënt of de groep om te kijken of jullie bij elkaar passen. Is er een klik, dan maak je samen afspraken over wat je kunt doen en wanneer je er bent. Is alles duidelijk, dan kun je aan de slag!
Als je geen klik hebt met een cliënt of een groep, dan zoekt de vrijwilligerscoördinator nog even verder. We vinden het belangrijk dat iedereen van het vrijwilligerswerk kan genieten.

Wat vragen we aan jou?

Aan alle vrijwilligers vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Ook vinden we het belangrijk dat je je aan de gedragscode houdt. Daarin staat onder meer dat je de cliënten respectvol bejegent, hun privacy respecteert en afspraken nakomt. Spreekt voor zich, toch?

3080 - Gennep - LR (3)

Wat krijg je van ons?

Net als onze cliënten en hun familie zijn wij je dankbaar dat je onze cliënten bijzondere momenten bezorgt. Daarvoor krijg je voldoening, een hoop plezier en veel waardering voor terug.
Daarnaast zorgen wij voor:

  • een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer
  • een aansprakelijkheids-, schade- en ongevallenverzekering voor vrijwilligers
  • scholing en begeleiding

Aanmelden

Wil je vrijwilliger worden bij Dichterbij? Geweldig! Wij ontvangen je telefoontje graag op werkdagen tussen 9 en 16 uur: 088 75 40 000. Je kunt ook mailen naar info@dichterbij.nl.

Heb je vragen over vrijwilligerswerk? Lees onze veelgestelde vragen

Met wie heb ik allemaal te maken als vrijwilliger?

Natuurlijk met de cliënt en zijn of haar begeleiders. Bij hen kun je ook altijd met vragen terecht. Afhankelijk van het werk dat je doet heb je ook contact met het netwerk van de cliënt, zoals familieleden.

Moet ik altijd beschikbaar zijn?

Je geeft zelf aan wanneer en hoe vaak je kunt helpen. Samen met de contactpersoon van de locatie waar je vrijwilligerswerk gaat doen, maak je hierover afspraken. Dat geeft duidelijkheid voor jezelf, de cliënt en de begeleiders. Onderneem je activiteiten met een cliënt, dan bespreek je samen wat je leuk vindt en waar je zin in hebt.

Als ik onkosten maak, krijg ik die dan vergoed?

Dichterbij vergoedt de woon-werkkilometers die je als vrijwilliger maakt. Samen met de cliënt en de contactpersoon van de locatie stem je af hoe je de kosten voor activiteiten verdeelt.

Ben ik verzekerd?

Het verzekeren van risico's van alledag is op de eerste plaats een zaak van de vrijwilliger zelf. Aanvullend heeft Dichterbij voor haar geregistreerde vrijwilligers een collectieve WA-verzekering en een schade- en ongevallenverzekering afgesloten.

Ik heb geen ervaring met mensen met een beperking. Ben ik wel geschikt als vrijwilliger?

Je bent gemotiveerd, dat is een mooi uitgangspunt. Er is altijd vrijwilligerswerk dat aansluit bij je wensen en mogelijkheden. Je kunt iets ondernemen met een cliënt, maar bijvoorbeeld ook helpen bij klusjes in een woning, bij een dagbesteding of een externe activiteit. Samen met de vrijwilligerscoördinator zoek je vrijwilligerswerk dat bij je past. We kunnen ook scholing en begeleiding regelen.

Vrijwilliger Jamil

Accepteer cookies voor chat