Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer

Leren is leuk!

10903 - 11112851 - Horst - header

Ondersteuning op school

Hulp bij alledaagse activiteiten

Alledaags. Dat klinkt gewoontjes en gemakkelijk. Maar lang niet al die alledaagse activiteiten zijn zo eenvoudig; zeker niet als je een beperking hebt. Misschien kunnen jij en je ouders er wel wat hulp bij gebruiken. Dan is het goed om te weten dat Dichterbij praktische ondersteuning biedt: thuis, op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en/of op school.

5826 84714

Op school

Op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of op school is alles weer anders dan thuis. Het kan best lastig zijn om er je draai te vinden. Dan is het fijn als er iemand is die je kan helpen en die je verzorgt als dat nodig is. Iemand met wie je samen kunt oefenen en die jou zelfvertrouwen geeft. Want hoe makkelijker de alledaagse dingen op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en op school gaan, hoe beter je je er thuis voelt. Je kunt dan beter spelen en leren en beleeft meer plezier met de andere kinderen. Dat is echt heel belangrijk, dus aarzel niet om bij Dichterbij te informeren naar extra ondersteuning! Bekijk hier alle locaties die ondersteuning op school bieden.

Samenwerking met Mikado

Heb je al gehoord van Mikado in Gennep? Mikado is een school voor speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs voor jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking.

Mikado en Dichterbij werken nauw met elkaar samen. Dat betekent dat je op Mikado extra zorg (persoonlijke verzorging of begeleiding) kunt krijgen van Dichterbij. Heb je hulp nodig bij het eten of bij het omkleden voor het sporten? Heb je behoefte aan extra uitleg bij het leren omgaan met een (spraak)computer? Weet je (nog) niet goed hoe je je vrije tijd op school moet besteden? Een medewerker van Dichterbij helpt je er graag bij.

Neem een kijkje op Mikado: www.mikadoschool.nl

Accepteer cookies voor chat