Naar inhoud
Het coronavirus, beleid en ontwikkelingen Coronavirus Lees meer

Wonen op de manier die bij jou past

Dichterbij 15 Header 2000x550px

Wonen

Het begint allemaal met een fijne plek om te wonen. Met een kamer of eigen woning waar je helemaal thuis bent en waar je zelf of met wat hulp je gang kunt gaan. 

Bij Dichterbij kun je op verschillende manieren wonen. Begeleid wonen bijvoorbeeld, in een eigen appartement of op een groepswoning. Misschien past een beschermde omgeving beter bij jou. Laten we samen onderzoeken waar jij je thuis voelt! 

Welke woonvorm past het beste bij jou? Er zijn allerlei mogelijkheden. Onze zorgconsulenten zijn jouw eerste aanspreekpunt wanneer je zorg zoekt. We bekijken graag samen hoe we jou het beste kunnen helpen. Je kunt altijd vrijblijvend jouw ondersteuningsvraag met ons bespreken.

Beschermd wonen

Jouw eigen plekje, waar je rust vindt en waar je je prettig en veilig voelt. Soms gaat dat het beste in een beschermde omgeving. Op een beschermde woonlocatie zijn speciaal opgeleide medewerkers aanwezig voor zorg, hulp en begeleiding.

Lees meer over beschermd wonen
Begeleid wonen

Je wilt graag zo veel mogelijk zelf doen en voor jezelf zorgen. Natuurlijk met de ondersteuning die je daarbij nodig hebt. Misschien is begeleid wonen bij Dichterbij iets voor jou. In een eigen woning of appartement, of samen met anderen.

Lees meer over begeleid wonen

Andere woonvormen

Er zijn ook andere woonvormen mogelijk binnen Dichterbij. Denk bijvoorbeeld aan een ouderinitiatief of gezinshuis

Voor wie is wonen bij Dichterbij?

Dichterbij biedt een uitgebreid woonaanbod aan mensen met een verstandelijke beperking. Je kunt bij ons terecht voor ondersteuning en zorg vanuit de Wet langdurige zorg. De indicatie kun je aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). We helpen je graag bij het aanvragen.

Hoe vind je een fijne plek om te wonen?

Het zoeken van een fijne plek om te wonen is best spannend. Hoe ziet je nieuwe woning eruit? In welke buurt ga je wonen? Wie wonen er nog meer? Het is belangrijk dat je een plekje vindt waar je je prettig voelt en jezelf kunt zijn. Neem daarom de tijd om er zelf en samen met familie en vrienden goed over na te denken.

Ben je op zoek naar zorg?

We bekijken graag samen met jou - en de mensen om je heen - hoe we jou het beste kunnen helpen.

Meer informatie

Accepteer cookies voor chat