Naar inhoud

Wonen op de manier die bij jou past

Dichterbij 15 Header 2000x550px

Wonen

Het begint allemaal met een fijne plek om te wonen. Met een eigen kamer of woning waar je thuis bent. En waar jij de ondersteuning krijgt die jij nodig hebt. Bij Dichterbij kun je op verschillende manieren wonen. Begeleid, in een eigen appartement bijvoorbeeld. Of misschien past een beschermde omgeving beter bij jou. Laten we dat samen onderzoeken!

Welke woonvorm past het beste bij jou? Er zijn allerlei mogelijkheden. Onze zorgconsulenten zijn jouw eerste aanspreekpunt wanneer je zorg zoekt. We bekijken graag samen hoe we jou het beste kunnen helpen. Je kunt altijd vrijblijvend jouw ondersteuningsvraag met ons bespreken.

Beschermd wonen
Jouw eigen plekje, waar je rust vindt en waar je je prettig en veilig voelt. Soms gaat dat het beste in een beschermde omgeving. Op een beschermde woonlocatie zijn speciaal opgeleide medewerkers aanwezig voor zorg, hulp en begeleiding.
Lees meer over beschermd wonen
Begeleid wonen
Je wilt graag zo veel mogelijk zelf doen en voor jezelf zorgen. Natuurlijk met de ondersteuning die je daarbij nodig hebt. Misschien is begeleid wonen bij Dichterbij iets voor jou. In een eigen woning of appartement of samen met anderen.
Lees meer over begeleid wonen

Indicatie

Dichterbij biedt een uitgebreid woonaanbod aan mensen met een verstandelijke beperking. Je kunt bij ons terecht voor ondersteuning en zorg vanuit de Wet langdurige zorg. De indicatie kun je aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). We helpen je graag bij het aanvragen.

Hoe vind je een fijne plek?

Het zoeken van een fijne plek om te wonen is best spannend. Hoe ziet je nieuwe woning eruit? In welke buurt ga je wonen? Wie wonen er nog meer? Het is belangrijk dat je een plekje vindt waar je je prettig voelt en jezelf kunt zijn. Neem daarom de tijd om er zelf en samen met familie en vrienden goed over na te denken.

Ben je op zoek naar zorg?
We bekijken graag samen met jou - en de mensen om je heen - hoe we jou het beste kunnen helpen.
Handige informatie
Op jezelf gaan wonen
Cliënten en hun naasten vertellen over hun ervaringen met het wonen en leven bij Dichterbij.
Ontdek de verhalen

Chat met ons