Naar inhoud
2229 - Gennep (12) - header

Dagbesteding voor ouderen

Dichterbij biedt verschillende mogelijkheden voor dagbesteding voor ouderen. Onze dagbestedingsprogramma's zijn ontworpen om je te ondersteunen bij het behouden van je onafhankelijkheid en het vergroten van je gevoel van welzijn. We helpen je bij het vinden van betekenisvolle activiteiten en sociale interactie in een veilige en comfortabele omgeving. Altijd gericht op jouw interesses en behoeften.

Verschillende activiteiten

Tijdens de dagbesteding kan je verschillende creatieve en sociale activiteiten ondernemen, maar denk ook aan lichaamsbeweging en geestelijke uitdagingen, spellen en handwerkactiviteiten waar je aan kunt deelnemen. Of dat nu thuis is of bij een van onze dagbestedingslocaties. Uiteindelijk bepaal jij waar je op je plek bent. Misschien ben jij gelukkig op de arbeidsmatige dagbesteding waar je al lang werkt. Als dat nodig is, passen we het werk zo aan dat je daar lekker aan de slag kunt blijven.

Ouder worden

Als je ouder wordt, kun je vaker te maken krijgen met ziekte of andere ongemakken. Denk aan lichamelijke beperkingen, maar bijvoorbeeld ook aan dementie. Misschien merk je dat je andere dingen leuk vindt, dat je behoefte hebt aan meer rust of hulp. Het is goed om samen te bespreken wat je prettig vindt en hoe wij je kunnen helpen. Andere vormen van dagbesteding kunnen een oplossing zijn, net als minder werken. Wellicht ben je er aan toe om met pensioen te gaan.

Ondersteuning bij dementie

Als je dementie krijgt, is het belangrijk dat je omgeving daar goed mee omgaat. Dat je begeleiders en familie goed in de gaten houden of je je werk of dagbesteding nog kunt doen. En of je voldoende ontspanning krijgt. Het is goed om te weten dat we bij Dichterbij veel weten over de veranderingen die mensen met dementie (en hun omgeving) doormaken.

Tovertafel

We helpen je graag

Ken je de Tovertafel? Dat is een spel speciaal gemaakt voor mensen met dementie. Samen met anderen zit je aan een tafel waarop een wondere wereld van beelden en kleuren geprojecteerd wordt. Er zwemt bijvoorbeeld een goudvis voorbij die je snel moet aantikken. De Tovertafel zit ook vol geluiden; ineens klinken er liedjes om samen mee te zingen. De Tovertafel is een leuke, gezellige manier om actief bezig te zijn. En je krijgt er nog goede zin van ook! Zoals de Tovertafel zetten we bij Dichterbij nog veel meer e-health-toepassingen in: slimme technologieën om je gezondheid te bevorderen.

WIJ Magazine

Lees ons online magazine over ouder worden.
Lees meer

Wil je graag meer informatie of heb je vragen over dagbesteding bij Dichterbij? Neem dan contact met ons op via info@dichterbij.nl of 088-754 00 00. We helpen je graag verder.

Jan (90) gaat nog lang niet met 'pensioen'
Jan is negentig jaar, maar gaat nog vijf dagen per week naar zijn dagbesteding. "Zittend kan ik heel veel doen en ik vind het erg leuk."
Lees het artikel
Frans werkt bij een strandpaviljoen
“Ik zou hier best willen werken”, denkt Frans op een dag als hij bij een Strandpaviljoen in Plasmolen zit. Hij maakte zijn droom waar!
Lees meer
Creatief
Ben je graag creatief bezig? Schilderen, knutselen of beeldhouwen? Dat kan allemaal bij de Kunstfabriek in Oss.
Arbeidsmatig
Steek je graag de handen uit de mouwen? Bij Werkkracht in Oss kun je arbeidsmatige dagbesteding volgen. Van inpakken tot sorteren, er is vast een klus die bij jou past.
Horeca
Houd je van koken en ben je gastvrij? Dan kun je aan de slag bij een van onze horeca locaties. Bijvoorbeeld de Kookerij van Area.