Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer

Op jouw leeftijd bepaalt er maar één hoe hard je werkt

2229 - Gennep (12) - header

Dagbesteding

Als je ouder wordt, kun je vaker te maken krijgen met ziekte of andere ongemakken, zoals problemen met horen, zien of bewegen. Misschien merk je dat je andere dingen leuk vindt dan vroeger, dat je behoefte hebt aan meer rust of meer hulp nodig hebt. 
Het is goed om samen te bespreken wat je prettig vindt, wat minder goed gaat en hoe wij je kunnen helpen. Ander werk of andere dagbesteding kan een oplossing zijn. Of minder werken. Of wellicht ben je eraan toe om met pensioen te gaan.

1146 - 1125 - Velp
10126 - Afferden (3)

De zorg en aandacht die je nodig hebt

Je hebt misschien weleens gehoord van dementie. Dat is een ziekte in de hersenen die vooral voorkomt bij oudere mensen. Als je dementie hebt, krijg je problemen met je geheugen, kun je je minder goed concentreren en gaat het praten minder goed. Mensen met een verstandelijke beperking hebben meer kans op dementie.

Als je dementie krijgt, is het belangrijk dat je omgeving daar goed mee omgaat. Dat je begeleiders en familie goed in de gaten houden of je je werk of dagbesteding nog kunt doen. En of je voldoende ontspanning krijgt. Het is goed om te weten dat we bij Dichterbij veel weten over dementie en over de veranderingen die mensen met dementie (en hun omgeving) doormaken.

Slim!

Ken je de Tovertafel? Dat is een spel speciaal gemaakt voor mensen met dementie. Samen met anderen zit je aan een tafel waarop een wondere wereld van beelden en kleuren geprojecteerd wordt. Er zwemt bijvoorbeeld een goudvis voorbij die je snel moet aantikken. De Tovertafel zit ook vol geluiden; ineens klinken er liedjes om samen mee te zingen. De Tovertafel is een leuke, gezellige manier om actief bezig te zijn. En je krijgt er nog goede zin van ook!

Tovertafel

Zoals de Tovertafel zetten we bij Dichterbij nog veel meer e-health-toepassingen in: slimme technologieën om je gezondheid te bevorderen.

Accepteer cookies voor chat