Naar inhoud

Ik ben in zorg

Je bent in zorg bij Dichterbij. Op deze pagina vind je veel informatie die voor jou en je verwanten handig of interessant is.

Contact met Dichterbij
Je kunt met vragen altijd terecht bij je begeleiding. Voor meer algemene vragen staan onze servicemedewerkers voor je klaar.
Stel ons je vraag
Als je ergens mee zit
Soms zit je ergens mee waar je over wilt praten. Maar je kan dat niet met je begeleiders. Je bent het ergens niet mee eens. Of je bent bang en weet niet wat je moet doen. Praat er dan over met een vertrouwenspersoon.
Naar de vertrouwenspersonen
Meepraten over beleid
Dichterbij vindt het belangrijk dat jij en jouw familie meepraten. Meepraten over jouw leven. Maar ook meepraten over wat Dichterbij doet en besluit.
Dat noemen we medezeggenschap.
Meepraten bij Dichterbij
Een vereniging voor je familie
Speciaal voor al jouw familie is er Familie-vereniging Dicht-bij. Jouw familie kan aan de Familievereniging vragen stellen. Op bijeenkomsten ontmoeten ze de families van andere cliënten.
Maak kennis met Dicht-bij

Hieronder lees je hoe belangrijke zorgzaken zijn geregeld, georganiseerd of vastgelegd. En aan welke wetten en regels Dichterbij zich moet houden.

Zo gaan wij met je gegevens om
De AVG vertelt hoe organisaties moeten omgaan met persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om deze gegevens van cliënten en verwanten, goed te beschermen.
Jouw privacy beschermd
Als je onvrijwillige zorg nodig hebt
De zorg die je krijgt, moet goed bij jou passen. En bij wat je nodig hebt om een fijn leven te leiden. Dat geldt voor alle zorg die we geven. Vrijwillig of onvrijwillig.
Jouw recht op vrijheid
Als je niet (meer) zelf kunt beslissen
Als je niet wilsbekwaam bent, moet dat worden vastgesteld. Iemand uit jouw eigen netwerk of een professioneel bureau kan je helpen om je financiële of persoonlijke zaken te regelen.
Meer over wilsonbekwaamheid
Wie betaalt wat?
Veel zaken betalen we voor jou vanuit de Wlz. Er zijn ook dingen die je zelf betaalt, zoals verzekeringen, kleding, uitstapjes en vakanties. Sommige diensten die de Wlz niet vergoedt, kunnen wij wel leveren. We vragen daar een vast bedrag voor.
Vergoedingen en eigen kosten
Dit spreken we samen af
De afspraken tussen jou en Dichterbij staan in een zorgovereenkomst. Bij de afspraken die we maken, horen ook regels. Deze regels gelden voor iedereen die een overeenkomst met Dichterbij heeft.
Naar de algemene voorwaarden
Meer kennis en advies
Neem eens een kijkje bij onze thema's. Voorbeelden zijn de inzet van technologische hulpmiddelen (e-health), omgaan met seksualiteit, leren van ervaringsdeskundigen en ouder worden met een beperking.
Bekijk de thema's