Naar inhoud

Ik ben in zorg

Je bent in zorg bij Dichterbij. Op deze pagina vind je veel informatie die voor jou en je verwanten handig of interessant is. We beginnen met de manieren om met ons in contact te komen en hoe we jou informeren. 

Contact met Dichterbij

Je kunt met vragen altijd terecht bij je begeleiding. Voor meer algemene vragen staan onze servicemedewerkers voor je klaar.

Stel ons je vraag
Het laatste nieuws

Op onze website lees je het laatste nieuws en mooie verhalen en informeren we je over belangrijke ontwikkelingen.

Naar de berichten
Digitale nieuwsbrief

Wil jij weten wat er allemaal gebeurt bij Dichterbij? We houden je op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief.

Meld je hier aan

Hieronder lees je wat je kunt doen als je ergens mee zit of over wilt praten. Ook vertellen we graag hoe jij en je verwanten kunnen meepraten bij Dichterbij. Voor je verwanten is er Familievereniging Dicht-bij. 

Als je ergens mee zit

Soms zit je ergens mee waar je over wilt praten. Maar je kan dat niet met je begeleiders. Je bent het ergens niet mee eens. Of je bent bang en weet niet wat je moet doen. Praat er dan over met een vertrouwenspersoon.

Naar de vertrouwenspersonen
Meepraten over beleid

Dichterbij vindt het belangrijk dat jij en jouw familie meepraten. Meepraten over jouw leven. Maar ook meepraten over wat Dichterbij doet en besluit.
Dat noemen we medezeggenschap.

Meepraten bij Dichterbij
Een vereniging voor je familie

Speciaal voor al jouw familie is er Familie-vereniging Dicht-bij. Jouw familie kan aan de Familievereniging vragen stellen. Op bijeenkomsten ontmoeten ze de families van andere cliënten.

Maak kennis met Dicht-bij

Hieronder lees je hoe belangrijke zorgzaken zijn geregeld, georganiseerd of vastgelegd. En aan welke wetten en regels Dichterbij zich moet houden. 

Zo gaan wij met je gegevens om

De AVG vertelt hoe organisaties moeten omgaan met persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om deze gegevens van cliënten en verwanten, goed te beschermen.

Jouw privacy beschermd
Als je onvrijwillige zorg nodig hebt

De zorg die je krijgt, moet goed bij jou passen. En bij wat je nodig hebt om een fijn leven te leiden. Dat geldt voor alle zorg die we geven. Vrijwillig of onvrijwillig.

Jouw recht op vrijheid
Als je niet (meer) zelf kunt beslissen

Als je niet wilsbekwaam bent, moet dat worden vastgesteld. Iemand uit jouw eigen netwerk of een professioneel bureau kan je helpen om je financiële of persoonlijke zaken te regelen.

Meer over wilsonbekwaamheid
Wie betaalt wat?

Veel zaken betalen we voor jou vanuit de Wlz. Er zijn ook dingen die je zelf betaalt, zoals verzekeringen, kleding, uitstapjes en vakanties. Sommige diensten die de Wlz niet vergoedt, kunnen wij wel leveren. We vragen daar een vast bedrag voor.

Vergoedingen en eigen kosten
Dit spreken we samen af

De afspraken tussen jou en Dichterbij staan in een zorgovereenkomst. Bij de afspraken die we maken, horen ook regels. Deze regels gelden voor iedereen die een overeenkomst met Dichterbij heeft.

Naar de algemene voorwaarden
Meer kennis en advies

Neem eens een kijkje bij onze thema's. Voorbeelden zijn de inzet van technologische hulpmiddelen (e-health), omgaan met seksualiteit, leren van ervaringsdeskundigen en ouder worden met een beperking.

Bekijk de thema's

Chat met ons