Naar inhoud

Je raakt nooit uitgeleerd

21093 - Horst - header

Dagbesteding voor jongvolwassenen

Wat je allemaal nog kunt leren!

Je bent jong en bent van alles aan het leren. Over jezelf, over je mogelijkheden en over je beperkingen. Er zijn dingen die je niet (zelf) kunt, maar veel belangrijker is de vraag: wat kun je en wat wil je graag? Want er is nog zo veel te ontdekken en te leren!

10719 - Uden (2)
12114 - Nijmegen

Spelen, leren en bewegen

In een dagcentrum vorm je met andere jong volwassenen een groep. Hoe groot je groep is, hangt af van hoeveel begeleiding en ondersteuning je nodig hebt.In de groep volg je een dagprogramma dat speciaal voor jullie is samengesteld. Dat bestaat uit activiteiten als leren, spelen, bewegen (zwemmen bijvoorbeeld) en samen eten. Zijn er activiteiten waar je moeite mee hebt, dan kijken we samen hoe we je daarbij het beste kunnen helpen.

Zit je lekker in je vel?

Om zeker te weten dat we je op de beste manier helpen bij je ontwikkeling, vragen we een gedragsdeskundige om goed op je te letten. Samen met jou, je ouders en je groepsbegeleiders praten we over je ontwikkeling. Zitje lekker in je vel? Gaat het leren goed? En het bewegen? Heb je goed contact met de anderen in de groep? Als er puntjes zijn om extra aandacht aan te besteden,dan doen we dat. We kunnen dan een therapeut vragen (bijvoorbeeld een fysiotherapeut, psycholoog, logopedist) om je te helpen bij het leren en bewegen of bij het communiceren (praten, jezelf duidelijk maken).

8198 - Gennep (4)

Wat vinden anderen van de dagbesteding bij Dichterbij?

Wat vinden anderen van de dagbesteding bij Dichterbij? Lees hier alle ervaringsverhalen

Nick combineert zijn grote passies

Nick houdt van treinreizen én lunchrooms bezoeken. Dichterbij vond een manier waarop hij deze twee op een nuttige manier kan combineren.

Lees meer
Maichel maakt zijn droom waar

Maichel houdt van video's maken. Hij is er ook erg goed in! Samen met Dichterbij vond hij een dagbestedingsplek die goed bij hem past.

Lees meer

Chat met ons