Naar inhoud
Dichterbij-activiteiten-dagbesteding-verstandelijk-werken-beperking

Begeleid werken

Wil jij graag werken en leren bij een bedrijf of organisatie? Misschien is begeleid werken iets voor jou. Je gaat zo zelfstandig mogelijk aan de slag. Een coach begeleid werken ondersteunt je op afstand. Dat kan binnen diverse werkplekken, zoals bij een supermarkt, fabriek, kinderopvang, ziekenhuis of in de horeca.

Passende werkplek

Wat vind je leuk? Waar voel jij je prettig? Wat wil je nog leren? Jouw mogelijkheden, wensen en talenten zijn het startpunt bij begeleid werken. Zodra onze coach jou goed kent, gaat hij op zoek naar een geschikte werkplek. Vaak kent hij al veel bedrijven in de buurt. Misschien past industrieel werk bij jou of schoonmaken. Wellicht is werken in de horeca of kinderopvang meer iets voor je. Je merkt het: er zijn veel mogelijkheden. Weet je nog niet goed wat je wilt? Dan zoeken we dat samen met je uit.

Aan het werk!

Als de coach een werkplek heeft gevonden, gaan jullie samen kennismaken bij het bedrijf. Jullie praten met de werkgever over het werk dat je kunt doen en hoe dat het beste kan worden ingericht. En over de begeleiding die je daarbij nodig hebt. Voelt het goed? Dan ga je aan de slag! Hopelijk vind je snel je draai binnen het bedrijf. De coach helpt je daar natuurlijk bij. Ook komt hij of zij regelmatig bij je op werkbezoek om te kijken hoe het gaat. Daar waar nodig ondersteunt en helpt de coach je verder op weg in je werk.

Wat begeleid werken kan betekenen


  • Zelfstandigheid en persoonlijke ontwikkeling
  • Structuur, zingeving en voldoening
  • Sociaal netwerk en ergens bij horen
  • Eigenwaarde en zelfvertrouwen groeit
  • Bijdragen aan de maatschappij

Chat met ons