Naar inhoud
Dichterbij 5 Header 2000x550px

Ouderen (50+ jaar)

Dichterbij heeft verschillende locaties en mogelijkheden voor ouderen. Of je nu een lichte verstandelijke beperking hebt of meervoudige beperkingen, je kunt rekenen op zorg en ondersteuning op maat.

Als je ouder wordt, veranderen je mogelijkheden en behoeften. Je bent vaak kwetsbaarder. Misschien krijg je te maken met lichamelijke klachten, psychische problemen of dementie. Het is belangrijk dat je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Denk aan medische verzorging, aanpassingen in je woning, een andere daginvulling en hulp bij sociale contacten.

Welke ondersteuning past het beste bij jou? We onderzoeken graag samen hoe we jou het beste kunnen helpen. Bespreek je vraag vrijblijvend met ons: de zorgconsulenten zijn bereikbaar via info@dichterbij.nl of 088 754 00 00.

Dichterbij heeft verschillende locaties waar je rustig, veilig en gezellig kunt wonen met leeftijdsgenoten.
Wonen voor ouderen
We bespreken samen wat je prettig vindt, wat minder goed gaat en hoe wij je kunnen helpen.
Dagbesteding voor ouderen
Soms gaat het ouder worden gepaard met ongemak. Bij Dichterbij kunnen we je goed helpen.
Hulp voor ouderen
Ook voor ouderen biedt Dichterbij opvangmogelijkheden in de vorm van crisisopvang.
Opvang voor ouderen

Zorg bij dementie

Mensen met een verstandelijke beperking hebben meer kans op dementie. Dementie is een ziekte in de hersenen die vooral voorkomt bij oudere mensen. Als je dementie hebt, krijg je problemen met je geheugen, kun je je minder goed concentreren en gaat het praten minder goed. Als je dementie krijgt, is het belangrijk dat je omgeving daar goed mee omgaat. Het is goed om te weten dat we bij Dichterbij veel weten over dementie en over de veranderingen die mensen met dementie (en hun omgeving) doormaken.

Voor wie is ons zorgaanbod?

Dichterbij biedt zorg en ondersteuning aan kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking én hun ouders. Je kunt bij ons terecht voor ondersteuning en zorg vanuit de Wet langdurige zorg. De indicatie kun je aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). We helpen je graag bij het aanvragen.

Waar vind je Dichterbij?

Dichterbij heeft diverse woonlocaties in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Benieuwd naar het reilen en zeilen van deze locaties? Neem eens een kijkje...

Hoe is het bij Dichterbij?

Cliënten en hun naasten vertellen het graag!
Lees meer
WIJ Magazine: (G)oud
WIJ Magazine is een tijdschrift gemaakt voor én door iedereen bij Dichterbij. Lees de editie (G)oud online. Het gaat over vitaal ouder worden, levenservaring en mooi herinneringen maken samen.
Lees WIJ Magazine