Naar inhoud
Kim Dennis 03

Wonen voor volwassenen

Je kunt bij Dichterbij op verschillende manieren wonen. Waar voel je thuis? In een gewoon huis in een gewone straat of juist in een beschermde omgeving? Alleen of samen met anderen? Uiteraard altijd met de zorg en ondersteuning die je nodig hebt. 

Welke manier van wonen past het best bij jou? We onderzoeken graag samen waar jij je thuis voelt. Bespreek je vraag vrijblijvend met ons: de zorgconsulenten zijn bereikbaar via info@dichterbij.nl of 088 754 00 00.

Een omgeving waar je rust vindt en waar je je veilig voelt. Soms gaat dat het beste op een beschermde woonlocatie. Speciaal opgeleide medewerkers aanwezig voor zorg, hulp en begeleiding.
Beschermd wonen
Je wilt graag zelfstandig wonen: zo veel mogelijk zelf doen en voor jezelf zorgen. Natuurlijk met de begeleiding die je daarbij nodig hebt of die het leven voor jou prettig maakt.
Begeleid wonen

Andere wooninitiatieven

Als je familie samen met anderen een eigen locatie wil starten, helpt Dichterbij daar graag bij. We kunnen meedenken over de woning, de eisen waaraan die moet voldoen, de financiële kant van de zaak en de professionele begeleiding van de bewoners. Lees meer over ouderinitiatieven.

de wieken - Uden

Werk of dagbesteding

Het is fijn om bezig te zijn. We zijn benieuwd naar jouw talent en waar jij blij van wordt. Kunnen we je helpen bij het vinden van een leuke baan? Zoek je een prettige plek voor dagbesteding? Als je wilt, kan een jobcoach van Dichterbij je begeleiden.

Meer over werk en dagbesteding bij Dichterbij

Voor wie is Dichterbij?

Dichterbij biedt zorg en ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Je kunt bij ons terecht voor ondersteuning en zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). De indicatie vraag je aan bij het kun je Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). We helpen je er graag bij.

Dichterbij heeft diverse woonlocaties in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Benieuwd naar het reilen en zeilen van deze locaties? Neem eens een kijkje.

Alle onze woonlocaties voor volwassenen
Lees meer

Benieuwd naar de ervaringen van anderen?

Mieke woont zelfstandig, moeder apetrots
Mieke woont in een eigen appartement. Daar is ze heel zelfstandig geworden. Moeder Antonet is apetrots op haar dochter.
Lees meer
Marcel: 'begeleiding voelt als een warm bad'
Petra is de moeder van Marcel (40). Hij woont zelfstandig met hulp bij Dichterbij. De begeleiding voelt voor Petra als een warm bad.
Lees meer
Op jezelf gaan wonen
Lees de ervaringen van anderen en ontdek hoe Dichterbij daarbij ondersteunt.
Lees verder