Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer

Wonen zoals je wenst

Dichterbij-beschermd-wonen-wlz

Wonen

In een eigen huis

Een mooi bankstel, gezellige gordijnen, foto’s aan de wand, je eigen muziek, je lievelingsbeker van thuis, plantjes op de vensterbank en de muren in je favoriete kleur. Je eigen huis richt je helemaal naar jouw smaak in.Wil je zelfstandig wonen, maar heb je hier en daar wat hulp nodig? Geen punt. De begeleiders van Dichterbij ondersteunen je waar dat nodig is; of dat nu bij het schoonmaken is, bij de boodschappen, het koken, je geldzaken of het invullen van je vrije tijd. Als je dat prettig vindt, houdt de zorgcentrale van Dichterbij ook ’s nachts en ’s avonds een oogje in het zeil. Daarvoor gebruiken we een intercom- en camerasysteem. Daar merk je verder niets van, zodat jij rustig kunt slapen.

9223 Grubbenvorst 2
Dichterbij-beschermde-woonvorm-intensieve-begeleiding

In een eigen appartement

Je eigen zitkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. In een appartement voor jou alleen, met een eigen voordeur. In een gebouw waar je met je medebewoners een kopje koffie kunt drinken en een spelletje kunt spelen. Waar altijd een begeleider in de buurt is die je even om hulp of advies kunt vragen. In een aantal appartementengebouwen is ook ’s nachts iemand in de buurt of kijkt de zorgcentrale op afstand mee of alles goed gaat (via een camera- en intercomsysteem). Bij Dichterbij leef je je leven zoals jij dat prettig vindt.

In een groepswoning

In een groepswoning leef je samen met andere cliënten van Dichterbij. Je hebt natuurlijk je eigen slaapkamer die je kunt inrichten zoals jij dat mooi vindt. De woonkamer, keuken en badkamer deel je met je huisgenoten. De groepsbegeleiders leren je alles wat je moet weten en kunnen om goed voor jezelf te zorgen én om samen te wonen met anderen.

501 504 Ottersum

In andere wooninitiatieven

Als je familie samen met anderen een eigen groepslocatie wil starten, helpt Dichterbij hen daar graag bij. We kunnen meedenkenover de woning, de eisen waaraan die moet voldoen, de financiële kant van de zaak en de professionele begeleiding van de bewoners. Kijk voor een mooi voorbeeld maar eens op de website van De Wieken in Uden of naar onderstaande video, waarin Yong-Han vertelt over de bijzondere woonvorm in Sambeek.

de wieken - Uden

Voorbeeld: Kloosterhuis Sambeek

Accepteer cookies voor chat