Naar inhoud
7110 Cuijk

Op jezelf gaan wonen

Je bent op zoek naar een fijne plek om wonen. Dichterbij helpt je daarbij. Je kunt op verschillende manieren bij ons wonen. Samen of alleen, met begeleiding waar het nodig is. Of in een beschermde omgeving, waar jij je rust vindt. Bewoners vertellen je op deze pagina hoe zij wonen en leven bij Dichterbij. Ook lees je ervaringen van hun verwanten.

Dennis en Kim zijn een stel: 'Fijn dat we allebei onze eigen plek hebben'
Kim en Dennis zijn een stel en verliefd. Maar ze wonen niet samen. Gelukkig kunnen ze gemakkelijk bij elkaar op bezoek, want hun appartementen liggen op dezelfde verdieping in het wooncomplex van Dichterbij in Uden.
Lees meer
Rens eet zijn oranje maaltijd 'zoals mama hem maakt'
Vanuit huis bij een zorginstelling gaan wonen: er verandert veel. Een nieuwe kamer, andere huisgenoten… Maar ook gewoontes van thuis, zoals het eten. Ook daar is een oplossing voor te vinden. Zo bewijst het verhaal van Rens.
Lees meer
Lees meer verhalen in WIJ Magazine
Huisje, boompje, beestje. Dat is het thema van het WIJ Magazine van maart 2022. In dit magazine lees je meer verhalen over het wonen en leven bij Dichterbij. Van bewoners, hun naasten én medewerkers.
Lees WIJ Magazine hier
Loes vindt eindelijk haar thuis bij De Baersdonck in Grubbenvorst
Loes had een turbulente jeugd. Nu heeft ze eindelijk haar thuis gevonden bij De Baersdonck. Een plek waar ze zelfstandig woont met begeleiding. "Mijn eigen plek!",
Lees meer
Marie-Jannette (25) ging van een gezinshuis naar eigen appartement
Marie-Jannette komt op haar veertiende bij gezinshuis Lana wonen. Inmiddels woont ze zelfstandig met begeleiding in een mooi appartement aan de Kruisstraat in Oss. En daar is ze heel trots op.
Lees meer
Even binnenkijken in het appartement van Tim (33)
Tim (33) woont in zijn eigen appartement aan de Thijmstraat in Nijmegen. Er is begeleiding als hij dat nodig heeft. Verder kan hij heel veel dingen gewoon lekker zelf doen. Benieuwd hoe zijn woning eruit ziet?
Lees meer
Jorg vindt zijn draai bij gezinshuis Samen Thuis
Jorg woont sinds begin 2019 bij gezinshuis Samen Thuis van Dichterbij. Daar vindt hij de rust, structuur en gezelligheid die hij nodig heeft. En die hij eerder zo miste. Een fijn oplossing voor Jorg.
Lees meer

Ervaringen van verwanten

Een verhuizing naar een zorginstelling is niet alleen voor cliënten een grote stap. Ook voor de omgeving is het ingrijpend en spannend. Ouders, broers en zussen vertellen over hun ervaringen.

Mieke woont zelfstandig, moeder Antonet is apetrots
Antonet (67) is de moeder van Mieke (31) die tien jaar geleden op zichzelf ging wonen in Veghel. Antonet is apetrots als ze over haar dochter vertelt.
Lees meer
Marcel woont zelfstandig: 'Begeleiding voelt als een warm bad'
Petra is de (pleeg)moeder van Marcel (40). Sinds een aantal jaar woont Marcel zelfstandig. De overgang naar zijn nieuwe huis, werd fijn begeleid.
Lees meer

Hoe ondersteunt Dichterbij jou bij het wonen?

'Als je het mij vraagt’ is onze manier om jou en je behoeften, wensen en talenten te leren kennen. Zo maken we het wonen en leven bij Dichterbij zo fijn mogelijk. En werken we aan een betekenisvol leven voor iedere cliënt.

Ondersteuning bij een verhuizing
Gedragsdeskundige Tessa vertelt hoe Dichterbij jou helpt en voorbereid op een verhuizing. Daarbij werken we samen met jouw netwerk. We zorgen dat de overgang naar jouw nieuwe woning goed verloopt.
Lees meer
Zelfstandiger met e-health
Technologische hulpmiddelen maken het leven veiliger, vrijer, gezonder en leuker. Lees hier hoe we bij Dichterbij e-health in de praktijk inzetten voor een fijner leven.
Lees de succesverhalen

Meer informatie

Ontdek het woonaanbod van Dichterbij. Op de hulppagina 'ik zoek zorg' staat veel handige informatie bij elkaar.