Naar inhoud
Kim Dennis 03

Ondersteuning thuis

Als het je met wat hulp lukt om goed voor jezelf te zorgen, is het fijn als je in je eigen huis kunt (blijven) wonen. Je doet dan zo veel mogelijk zelfstandig en krijgt bij sommige taken ondersteuning van Dichterbij, bijvoorbeeld bij het regelen van je geldzaken, je persoonlijke verzorging of het schoonmaken van je woning.

Zoveel mogelijk zelfstandig

Ben je nog te jong of er nog niet aan toe om zelfstandig te wonen, dan kunnen je ouders ondersteuning aanvragen bij jouw verzorging en ontwikkeling. Bij praktische thuisondersteuning helpt een medewerker van Dichterbij je bij je verzorging en de invulling van je vrije tijd. Waar kunnen jij en je ouders hulp bij krijgen?

  • Bij je dagelijkse verzorging zoals wassen, aan- en uitkleden en eten.
  • Bij verpleegkundige handelingen zoals het toedienen van medicijnen of sondevoeding.
  • Bij activiteiten in de vrije tijd zoals zwemmen, wandelen en spelletjes doen, ook samen met broertjes, zusjes of andere kinderen.
  • Bij het opvolgen van afspraken die zijn gemaakt met bijvoorbeeld de pedagogische gezinsbegeleider of met medewerkers van de orthopedagogische dagbesteding.
  • Bij specifieke ondersteuning, bijvoorbeeld in de avonduren.
Dichterbij-Ondersteuning-Thuis-vpt

Zorgkantoor

Het zorgkantoor bepaalt of je voor ondersteuning thuis in aanmerking komt. Meer informatie hierover vind je op de website van site van het zorgkantoor. Je kunt ook contact opnemen met de zorgconsulenten van Dichterbij. Zij helpen je graag verder.