Naar inhoud
15636 header fleur en anne

Missie en werkwijze

Wij zijn Dichterbij voor mensen met een verstandelijke beperking en de mensen om hen heen. Wij bieden ondersteuning, zorg en behandeling, in alle fasen van jouw leven. Wij gaan uit van wat jij nodig hebt. Samen met jouw omgeving kijken we hoe we jouw basale behoeften kunnen vervullen. Vanuit jouw wensen, talenten en mogelijkheden.

Je cookie instellingen blokkeren YouTube.
Pas je instellingen aan om gebruik te maken van YouTube.

Onze missie

Ieder mens is een mooi mens

Iedereen verdient een menswaardig en betekenisvol leven, waarin je jezelf kan en mag zijn. In een omgeving die accepteert wie je bent. Dat is in de kern wat we geloven en waar we voor staan. Om dat dichterbij te brengen kijken we elke dag opnieuw naar wat mensen echt nodig hebben.

Het is de kunst om de basale behoeften van ieder mens te zien en samen met de omgeving te kijken hoe deze vanuit wensen, talenten en mogelijkheden vervuld kunnen worden. Wat daarvoor nodig is verandert steeds en kan voor dilemma’s zorgen. Ook als het moeilijk is zijn we er voor elkaar, onvoorwaardelijk.

Vaak gaat het om ogenschijnlijk kleine dingen die ons leven betekenis geven, om de dingen die je samen doet en waar je trots op bent. Juist door het ervaren van eenvoudige dagelijkse gebeurtenissen kunnen we allemaal mens tussen de mensen zijn en komen we tot bloei. Dit vraagt om wederzijdse inspanning, aandacht en nieuwsgierigheid. Je echt verdiepen in elkaar, elke dag opnieuw. Dichterbij een betekenisvol leven.

Zo werken wij

Ieder mens is een mooi mens. Met zijn eigen behoeften en gevoelens. De een wordt blij van leren of werk, de ander koestert aandacht. Sommigen verlangen naar een eigen huis, anderen vinden hun geluk in warm zonlicht. Je wil dingen doen die je leven prettiger maken en waar je trots op bent. Dichterbij helpt je daar graag bij. Je bent vast benieuwd wat we voor je kunnen doen. En vooral ook: hoe?

Bij Dichterbij begint alles met nieuwsgierigheid. We willen weten wie jij bent. En waar je blij van wordt.

Haal jij bijvoorbeeld veel plezier uit koken? Dan moedigen we je aan om vaker te helpen. Want dan krijg je die lach op je gezicht.

We horen ook graag wat jou boos, bang of verdrietig maakt. Vind je drukte om je heen vervelend? Dan bedenken we samen hoe je beter of vaker kunt ontspannen. Zodat je je weer veilig en kalm voelt.

En welke dingen kun je al goed? Waar wil je beter in worden? Misschien bedenk je vaak leuke plannen, maar vind je het lastig om anderen te vragen om mee te doen. Geen probleem. Dat wat (nog) niet lukt, daar helpen we je juist bij. Bij Dichterbij gaan we samen voor 100%!

Kortom: wat heb jij nodig voor een betekenisvol leven waarin je jezelf kan en mag zijn? Daar gaan we dus met elkaar naar op zoek, samen met je familie of andere belangrijke mensen om je heen. Zij kennen jou tenslotte het beste.

Down verwant