Naar inhoud
Shirley Afvallen Met E Health 52700X1150

Ervaringsverhalen

Hoe is het om bij Dichterbij te wonen? Of dagbesteding te volgen? Lees hier mooie, persoonlijke verhalen van de verschillende doelgroepen. 

Kind en jeugd (0 - 18 jaar)

Lees hier ervaringsverhalen van jongeren die bij Dichterbij wonen of er dagbesteding volgen. 

Declan vindt rust door slaaprobot
Declan (16) heeft een nieuw slaapvriendje: de Somnox Slaaprobot. Die helpt hem te ontspannen en makkelijker in slaap te vallen. “Wij zijn er zo blij mee”, zegt zijn moeder.
Lees het verhaal van Declan
Maëliss geniet van muziek door knop
Maëliss komt graag bij dagbestedingslocatie De Sprong. Haar vader komt uit Frankrijk. Daarom luistert ze graag naar Franse kinderliedjes. Met een speciale knop kan ze die zelf aanzetten.
Bekijk het verhaal van Maëliss
Christiaan richt een online community op
Christiaan heeft een community opgericht, de Goldeaglecommunity. Bij deze online club kunnen leden zichzelf zijn en samen spelletjes spelen. “Schelden mag je bij ons niet.”
Lees het verhaal van Christiaan

Jongvolwassenen (18 - 30 jaar)

Lees hier ervaringsverhalen van jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar die bij Dichterbij wonen of er dagbesteding volgen.

Dennis en Kim wonen zelfstandig
Dennis en Kim zijn verliefd, maar wonen niet samen. Ze wonen wel heel dichtbij elkaar. Met een beetje hulp van Dichterbij wonen ze zelfstandig.
Lees het verhaal van Dennis en Kim
Rens eet graag oranje voeding
Rens woont in een beschermde woonomgeving. Daar at hij niet graag mee op de groep. Samen met de kok, zijn moeder en de begeleiding werd er naar een oplossing gezocht. Met succes!
Lees het verhaal van Rens
Even binnenkijken bij... Levy (21)
Levy (21) woont in gezinshuis Lana in Mill. Daar heeft hij een fijn, eigen plekje. Hij laat zien hoe zijn mooie kamer eruitziet en vertelt over wonen in een gezinshuis.
Lees het verhaal van Levy
Nick combineert zijn twee grote hobby's
Nick heeft 2 grote hobby’s: treinreizen en lunchrooms bezoeken. Die hobby’s zijn hartstikke goed met elkaar te combineren. Dat doet hij dan ook!
Lees het verhaal van Nick
Maichel maakt van zijn talent zijn werk
Maichel heeft een talent: hij kan heel goed video's maken. Hij werd ontdekt door de lokale omroep. Daar werkt hij nu. Ook voor Dichterbij maakt Maichel video's.
Lees het verhaal van Maichel
Wendy runt haar eigen plantjesbieb
Een kastje vol met groen siert Panningen. Cliënt Wendy heeft daar haar eigen plantjesbieb. Iedereen kan er terecht voor het ruilen van nieuwe zaadjes en gekweekte plantjes.
Lees het verhaal van Wendy

Volwassen (30 - 50 jaar)

Lees hier ervaringsverhalen van volwassenen tussen de 30 en 50 jaar die bij Dichterbij wonen of er dagbesteding volgen.

Mieke woont zelfstandig, moeder trots
Antonet (67) is de moeder van Mieke (31) die tien jaar geleden op zichzelf ging wonen in Veghel. Antonet is apetrots als ze over haar dochter vertelt.
Lees het verhaal van Mieke
Jorg vindt zijn draai bij Samen Thuis
Jorg woont sinds begin 2019 bij gezinshuis Samen Thuis van Dichterbij. Daar vindt hij de rust, structuur en gezelligheid die hij nodig heeft. En die hij eerder zo miste.
Lees het verhaal van Jorg
'Begeleiding voelt als warm bad'
Petra is de moeder van Marcel (40). Hun verhaal is bijzonder. Marcel komt als hij drie jaar is als pleegzoon bij Petra en haar man Jan wonen. Zij is dan nog maar 21 jaar.
Lees het verhaal van Marcel

Ouderen (50 - 65+)

Lees hier ervaringsverhalen van ouderen die bij Dichterbij wonen of er dagbesteding volgen.

Speciale slaapzak geeft Rogier vrijheid
Rogier bonkt soms hard met zijn hoofd op de grond als hij zich niet lekker voelt. Daarom leggen begeleiders hem in een speciale slaapzak om te voorkomen dat hij zichzelf verwondt. Dit geeft hem meer vrijheid.
Lees het verhaal van Rogier
Truus blijft wandelen dankzij GPS-tracker
Truus (74) uit Uden is de afgelopen tijd een paar keer gevallen tijdens een wandeltocht. Nu loopt ze altijd met een gps-tracker. Een goed gevoel voor haarzelf, haar familie en de begeleiders. Zo kan ze veilig wandelen.
Lees het verhaal van Truus
Hans is blij met zijn begeleiding
Hetty (69) is de zus van Hans (66). Ze hebben een hele speciale band. Ze groeiden op in een liefdevol gezin samen met nog twee broers. Als Hans 16 jaar is, wordt hij uit huis geplaatst. Hetty is dan 19.
Lees hier het verhaal van Hans

Chat met ons