Naar inhoud
Joost met bladblazer

Joost maakt zijn droom waar en is nu parkopzichter

De droom van Joost (51) was gemeentewerker worden. Zijn vader werkte namelijk ook bij de gemeente. Op zijn dagbestedingsplek, Kinderboerderij De Kienehoeve in Sint-Oedenrode, kwam zijn droom uit. Daar is Joost nu parkopzichter.

De dieren verzorgen, groenten telen, harken en het park onderhouden. Het is slechts een greep uit de werkzaamheden van Joost. Maar het allerliefst is hij met de bladblazer in de weer.

Begeleider Joan lacht: “we zijn hem regelmatig even kwijt. Dan is hij in het park blad aan het blazen.”

Je cookie instellingen blokkeren YouTube.
Pas je instellingen aan om gebruik te maken van YouTube.

Samenwerken

De kinderboerderij werkt nauw samen met het naastgelegen park. “Ja, dat is heel fijn. Neem Joost, die heeft zijn takenpakket daardoor echt kunnen uitbreiden. Hij is nu parkopzichter én klusjesman. Je hoeft hem maar iets te vragen en hij is al onderweg”, vertelt Joan.

Kinderboerderij Kienehoeve

Lees meer

Ontwikkeling

Joost werkt al heel wat jaren bij de kinderboerderij. De begeleiding heeft hem in die tijd zien opbloeien. “Het is heel bijzonder om te zien dat hij nu werkzaamheden op eigen initiatief oppakt. Hij is erg zelfstandig geworden”, vertelt Joan. Joost voelt zich erg op zijn gemak op de kinderboerderij. Hij is er vijf dagen per week te vinden en is eigenlijk altijd goed gemutst. “Ja, hij is heel vrolijk!”, beaamt Joan. “Een vrije dag? Daar doe je Joost echt geen plezier mee!”