Naar inhoud
7110 Header 2000x550px

Wonen voor jongvolwassenen

Als jongvolwassene kan je bij Dichterbij op verschillende manieren wonen. Waar voel jij je thuis? Wat voelt goed voor jou én voor je ouders? En wat zijn je wensen voor later? Daar werken we graag met je naar toe.

Een fijne plek voor jezelf

Stel je voor: je eigen gezellige plek met je vertrouwde spullen, ingericht zoals jij het mooi vindt. Waar je dingen samen met anderen kunt doen, maar waar je ook alleen kunt zijn. Een plek waar je familie en vrienden kunt uitnodigen. Een goed vooruitzicht! Natuurlijk kan je altijd rekenen op de zorg en ondersteuning die je nodig hebt.

Beschermd wonen
Jouw eigen plekje, waar je rust vindt en waar je je prettig en veilig voelt. Soms gaat dat het beste in een beschermde omgeving. Op een beschermde woonlocatie zijn speciaal opgeleide medewerkers aanwezig voor zorg, hulp en begeleiding.
Meer over beschermd wonen
Begeleid wonen
Je wilt misschien graag een eigen kamer of woning. Daar komt heel wat bij kijken: opruimen, schoonmaken, koken. Het kan in het begin best moeilijk zijn. Dan is het fijn dat er altijd iemand in de buurt is om je een handje te helpen. En wat je zelf kunt, doe je zelf. Nu al of straks.
Meer over begeleid wonen
Volgende stap?
Als je daar klaar voor bent, kun je de volgende stap zetten: een eigen woning met ambulante begeleiding. Dat betekent dat je zelfstandig gaat wonen en dat er regelmatig een begeleider bij je langskomt om te vragen hoe het gaat en of je hulp nodig hebt.
Meer over ondersteuning thuis

Welke manier van wonen past het beste bij jou? We onderzoeken graag samen waar jij je thuis voelt. Bespreek je vraag vrijblijvend met ons: de zorgconsulenten zijn bereikbaar via info@dichterbij.nl of 088 754 00 00.

Werk of dagbesteding

Het is fijn om bezig te zijn. We zijn benieuwd wat je leuk vindt, wat je goed kunt en nog wilt leren. Kunnen we je helpen bij het vinden van een leuke baan? Zoek je een prettige plek voor dagbesteding? Als je wilt, kan een jobcoach van Dichterbij je begeleiden. Lees meer over werk en dagbesteding bij Dichterbij

Voor wie is Dichterbij?

Dichterbij biedt zorg en ondersteuning aan jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Je kunt bij ons terecht voor ondersteuning en zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). De indicatie vraag je aan bij het kun je Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). We helpen je er graag bij. Dichterbij heeft diverse woonlocaties in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland.

Bekijk onze locaties voor jongvolwassenen

10

Benieuwd naar de ervaringen van anderen?

Marie-Jannette op eigen benen
Marie-Jannette woonde eerst in een gezinshuis. Nu heeft ze haar eigen appartement.
Lees haar verhaal
Rens: 'eten zoals mama het maakt'
Rens eet graag oranje maaltijden. Die krijgt hij nu, net als thuis!
Lees meer
Op jezelf gaan wonen
Lees de ervaringen van anderen en ontdek hoe Dichterbij daarbij ondersteunt.
Lees verder