Naar inhoud
Het coronavirus, beleid en ontwikkelingen Coronavirus Lees meer

Wonen op weg naar zelfstandigheid

4341 - Ottersum - header

Wonen voor jongvolwassenen

Als je (bijna) volwassen bent, wil je misschien graag een eigen kamer of eigen woning. Dat daar heel wat bij komt kijken, weet je wel: opruimen, schoonmaken, boodschappen doen, koken, zelf je geld beheren. Zo veel mogelijk zelf doen kan in het begin best even moeilijk zijn, maar het is ook heel leuk! Zeker als je weet dat er altijd iemand in de buurt is om je een handje te helpen als dat nodig is.

Begeleid wonen voor jongvolwassenen

Stel je voor: je eigen gezellige plekje, ingericht zoals jij het mooi vindt. Met fijne mensen om je heen. Waar je veel samen kunt doen, maar ook lekker alleen kunt zijn. En waar je familie en vrienden kunt uitnodigen wanneer je wilt. Een goed vooruitzicht!

Werk of dagbesteding

Het is fijn om bezig te zijn. Daarom willen wij graag van je weten wat je goed kunt, wat je leuk vindt en wat je nog graag zou willen leren. Heb je al werk of kunnen we je helpen bij het vinden van een leuke baan? Wil je een studie volgen? Zoek je een prettige plek voor dagbesteding? Als je daar behoefte aan hebt, kan een jobcoach van Dichterbij je begeleiden.

10592 Schijndel 3

Volgende stap

Als je daar klaar voor bent, kun je de volgende stap zetten: een eigen woning met ambulante begeleiding. Dat betekent dat je zelfstandig gaat wonen en dat er regelmatig een begeleider bij je langskomt om te vragen hoe het gaat en of je hulp nodig hebt. Je doet dus bijna alles zelf, maar staat er niet alleen voor. 

Wil je heel graag zelfstandig wonen, maar heb je bij bepaalde taken altijd begeleiding nodig, dan kun je bij Dichterbij ook begeleid wonen.

Accepteer cookies voor chat