Naar inhoud
Kinderen schommel

Opvang voor kinderen en jongeren

Opvang voor kind en jeugd

Na school nog lekker even met klasgenootjes en andere leeftijdgenootjes spelen? Het kan bij de naschoolse dagopvang van Dichterbij. Je krijgt er de begeleiding die je nodig hebt. Er is altijd wel iets leuks te doen. Doordeweeks kun je altijd een nachtje bij ons logeren. Maar ook in de weekenden en vakanties worden er vaak gezellige uitjes georganiseerd. Naar het bos, de speeltuin, zwemmen... Zorg dat je erbij bent!

Wat betekent opvang voor ouders?

Je kind een paar dagen uit je eigen vertrouwde (gezins)omgeving halen? We kunnen ons voorstellen dat dit een moeilijke stap is. Wellicht is het voor jou als ouder prettig om op gezette tijden de zorg uit handen te kunnen geven. Weer even tijd voor jezelf, voor elkaar, voor je andere kinderen. Ook dat is nodig om goede zorg te kunnen bieden op de momenten dat je kind met een beperking het zo hard nodig heeft.

Hoe word ik als ouder of verzorger betrokken bij de opvang?

Als jouw kind bij Dichterbij komt logeren, maken we gezamenlijke afspraken. De behoeften van jou en je kind staan hierbij centraal. Denk hierbij aan afspraken als hoe vaak komt mijn kind logeren, welke activiteiten krijgt mijn kind aangeboden, hoe ziet zijn/ haar dagprogramma eruit.

Maar wat Dichterbij ook belangrijk vind is het contact tussen ouders en begeleiding. Je kunt altijd bellen of binnenlopen en we streven naar vaste gezichten. Natuurlijk zorgen wij ook voor een duidelijke terugkoppeling hoe de dag of nacht is verlopen.

Lees hier meer ervaringen met opvang voor kinderen en jongeren bij Dichterbij

Wil je graag weten wat anderen van de opvang van Dichterbij voor jeugd en jongeren vinden? Lees hier alle ervaringsverhalen.

Je cookie instellingen blokkeren YouTube.
Pas je instellingen aan om gebruik te maken van YouTube.
Jethro en Jamie krijgen een stem
Een bijzonder moment Jamie en Jethro krijgen dankzij de Kojo een stem. Een ontroerend moment, bekijk hoe dat eruitziet!
Lees meer over Hummeltjeshof
Melle gaat met veel plezier logeren
Melle (13) is de zoon van Sandra. Hij gaat regelmatig logeren bij 't Honk. Moeder Sandra deelt haar ervaring.
Lees het verhaal van Sandra