Naar inhoud
Het coronavirus, beleid en ontwikkelingen Coronavirus Lees meer

Een thuis, voor kinderen en jeugd

11112851 - Horst - LR (2) - header

Wonen voor kinderen en jongeren

Bij Dichterbij wonen kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar in verschillende woonvormen. Je leest daarover van alles op onze website. Wil je meer weten of heb je hulp nodig bij het kiezen? Bel ons maar, we helpen je graag.

Een huis van Dichterbij

Wanneer is een huis je thuis? Als het een plek is waar je zo gewoon en prettig mogelijk kunt leven. Een plek met je eigen spulletjes en met mensen om je heen die het beste in je naar boven halen; mensen bij wie je jezelf kunt zijn, ook als het even wat minder goed gaat. Thuis is de plek waar je na een dag school of dagbesteding lekker op de bank ploft en je verhaal kwijt kunt. Waar je heerlijk kunt ontspannen, waar je je steentje bijdraagt en waar je de begeleiding en ondersteuning krijgt die je nodig hebt. In wat voor huis voel jij je thuis? In een gewoon huis in een gewone straat? Of in een wat rustigere omgeving met meer begeleiding? We zoeken samen met jou naar een fijne plek.

12161 - Oeffelt (4) portret
15672 - Oeffelt

Een pleeggezin

Als je voor kortere of langere tijd naar een pleeggezin gaat, wil je zeker weten dat het daar fijn is. Dat je je er prettig voelt. Dat de pleegouders van Dichterbij lief voor je zijn en je aandacht en vertrouwen schenken. Dat ze je de hulp geven die je nodig hebt. 

Het is een flinke stap die je zet, ook voor je ouders. Het is belangrijk dat jullie je gedachten, je gevoelens en je vragen over je nieuwe woonsituatie kwijt kunnen. Welk pleeggezin en welke locatie het beste is voor jou gaan we samen uitzoeken – jij, je ouder(s), de pleegouders en Dichterbij.

Een gezinshuis

Een gezinshuis is als een tweede thuis voor je; de gezinshuisouders nemen je op in hun gezin als een eigen kind. Vaak hebben zij zelf nog thuiswonende kinderen en soms wonen er nog andere kinderen met een beperking bij hen. Met veel liefde, aandacht, professionele ondersteuning en met hulp van Dichterbij zorgen de gezinshuisouders dat het je aan niets tekortkomt.

Andere wooninitiatieven

Misschien willen je ouders zelf een fijne plek voor je creëren, samen met andere ouders van kinderen met een ontwikkelingsachterstand of beperking. Je ouders kunnen dan je opvoeding en verzorging delen met de andere ouders. Samen kunnen zij professionele zorg, activiteitenbegeleiding en dagbesteding organiseren. Op een manier die het beste bij jou en de andere kinderen past. En jij kunt lekker spelen, sporten, leren van en genieten met de andere kinderen. Kijk maar eens op de website van De Wieken in Uden. Daar lees en zie je hoe zo’n gezamenlijke woonlocatie eruit ziet en in z’n werk gaat.?

de wieken - Uden

Natuurlijk hoeven je ouders niet helemaal alleen te bedenken hoe zo’n mooie groepsaccommodatie eruit moet zien en wat ze daar allemaal voor moeten regelen. Dichterbij heeft veel ervaring en denkt graag mee over de woning, de eisen waaraan die moet voldoen, de financiële kant van de zaak en de professionele begeleiding van de kinderen.

Accepteer cookies voor chat