Naar inhoud

Een fijn thuis voor kinderen en jongeren

11112851 - Horst - LR (2) - header

Wonen voor kinderen en jongeren

Bij Dichterbij wonen kinderen en jongeren op verschillende manieren. Waar voel jij je thuis? In een gewoon huis in een gewone straat? Of liever een rustigere omgeving met meer begeleiding? Misschien past een plek in een pleeggezin of gezinshuis goed bij jou.

Welke manier van wonen past het beste bij jou? We onderzoeken graag samen waar jij je thuis voelt. Bespreek je vraag vrijblijvend met ons: de zorgconsulenten zijn bereikbaar via info@dichterbij.nl of 088 754 00 00.

Een fijne plek bij Dichterbij

Een thuis is een plek waar jij je prettig voelt. Met je eigen spulletjes en de gezelligheid van andere kinderen of jongeren. Met lieve mensen nabij, mensen bij wie jij jezelf kunt zijn. Ook als het even minder gaat. 

Thuis is de plek waar je na een dag school of dagbesteding op de bank ploft en je verhaal kwijt kunt. Waar je ontspant en je je steentje bijdraagt als dat kan. Vind jij jouw (tweede) thuis bij Dichterbij?

Header 15 2000x550px

Beschermd wonen

Een locatie voor beschermd wonen is volledig ingericht op de behoeftes van de bewoners. Je hebt er jouw eigen plekje. In een gezellige woonkamer vind je gezelligheid en veiligheid. Ook is er vaak een fijne tuin of balkon waar je geniet van de buitenlucht.

Lees verder over beschermd wonen

Een gezinshuis

Een gezinshuis is als een tweede thuis: de gezinshuisouders nemen je op in hun gezin als een eigen kind. Soms hebben zij zelf nog thuiswonende kinderen of wonen er nog andere kinderen met een beperking bij hen.

Lees meer over gezinshuizen

Wonen in een pleeggezin

Als je voor korte of lange tijd naar een pleeggezin gaat, wil je zeker weten dat het daar fijn is. Dat de pleegouders van Dichterbij lief voor je zijn en je bieden wat je nodig hebt. Het is een flinke stap, ook voor je ouders. Wat voor jou het beste is, dat onderzoeken we samen: jij, je ouder(s), de pleegouders en Dichterbij.

Ouderinitiatieven

Misschien willen je ouders zelf een fijne plek voor je creëren, samen met andere ouders van kinderen met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking. Dichterbij helpt en denkt graag mee bij de oprichting van een ouderinitiatief.

Meer informatie over ouderinitiatieven

Hoe gaat het met je?

We willen zeker weten dat jij de zorg en ondersteuning krijgt die je nodig hebt en dat je je prettig bij ons voelt. Daarom bespreken we regelmatig - samen met je ouders - hoe je het wonen bij Dichterbij vindt en wat wellicht anders kan. Nu of in de toekomst. 

Dichterbij voor jou én je ouders

Dichterbij biedt zorg en ondersteuning aan kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking én hun ouders. Je kunt bij ons terecht voor ondersteuning en zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). De indicatie vraag je aan bij het kun je Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). We helpen je er graag bij.

Dichterbij heeft diverse woonlocaties in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Benieuwd naar het reilen en zeilen van deze locaties? Neem eens een kijkje.

Al onze woonlocaties voor kinderen en jongeren
Lees meer

Benieuwd naar de ervaringen van anderen?

Declan leert heerlijk slapen bij Dichterbij
Declan vond het moeilijk om in slaap te vallen. Met een speciale slaaprobot lukt dat wel.
Het verhaal van Declan
Rick: 'Dichterbij voelde als een warm bad'
Rick ging tijdens een crisis uit huis. Bij Dichterbij vond hij helemaal zijn plek.
Het verhaal van Rick
Op jezelf gaan wonen bij Dichterbij
Wil je weten hoe Dichterbij ondersteunt als je op jezelf gaat wonen?
Bekijk onze themapagina