Naar inhoud

Zelfstandig wat je kunt, met ondersteuning waar nodig

006 Stevig Cuijk 8

Hulp

Om vast te stellen wat je klachten zijn of je probleem is (diagnose) en voor de behandeling daarvan, werken we het liefst in jouw persoonlijke omgeving. Daar ben je thuis en daar kun je het beste jezelf zijn. Ook is je eigen omgeving voor ons de beste plek om onderzoek te doen. Met de kennis die we daar opdoen, kunnen we ook andere organisaties van wie je hulp krijgt goed adviseren over jouw situatie. Als dat nodig is, werken we samen met specialisten van buitenaf.

Waar word je gelukkig van?

We praten niet alleen met je over je ziekte of stoornis en focussen niet alleen op je eerdere (strafbare) gedrag. Wij willen weten wie jij bent, wat je verhaal is en vooral ook waar je goed in bent. Wat zijn jouw kwaliteiten? Waar word jij gelukkig van? We willen dat je de draad van jouw leven weer kunt oppakken en weer deel kunt uitmaken van de maatschappij. We kijken naar je kansen en mogelijkheden.

Wat we voor je doen

We onderzoeken je, stellen een diagnose, behandelen je en adviseren jou, je verwanten en eventueel je andere behandelaars en begeleiders. Ons doel is dat jij je leven zo gewoon en gelukkig mogelijk kunt leven. En dat je, met de ondersteuning die je nodig hebt, zo zelfstandig mogelijk kunt leven. Medicatie schrijven we alleen voor als dat noodzakelijk is. Dat doen we dan altijd in afstemming met jou en je directe netwerk (je verwanten en/of begeleiders).

In het menu vind je alle verschillende manieren waarop je bij Dichterbij geholpen kunt worden. Welke hulp past het beste bij jou? Er zijn allerlei mogelijkheden. Weet je het niet precies? Vraag ons dan gerust om advies en hulp bij het kiezen. We zijn er voor jou.

STEVIG

STEVIG is onderdeel van Dichterbij. Je krijgt er ambulante, klinische of dag-behandeling als je een lichte verstandelijke beperking en gedrags- of psychiatrische stoornis(sen) hebt (ook als je bent veroordeeld voor een misdrijf). STEVIG heeft locaties in de regio Noord-Brabant, Limburg en het Rijk van Nijmegen.

Stevig Koffie
Stevig Telefoon

Als je bij STEVIG onder behandeling bent, is dat altijd zo kort mogelijk. We helpen je om ze snel mogelijk weer te kunnen deelnemen aan de samenleving. We werken heel gericht aan het herstellen van je fysieke, psychische en/of sociale gezondheid. Zodat jij je weer gelukkig kunt voelen en een betere kwaliteit van leven ervaart – wat ook je omgeving goed doet.

Samenwerken

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen is onze zorgverlening integraal. Dat betekent dat verschillende experts samenwerken aan jouw behandeling: zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met een verstandelijke beperking en weten alles van de geestelijke gezondheidszorg en de forensische zorg (dat is de zorg voor mensen met een psychische stoornis die een strafbaar feit hebben gepleegd of daarvan verdacht worden).

Om je de beste zorg en behandeling te kunnen bieden, verrichten we ook wetenschappelijk onderzoek (samen met bijvoorbeeld Tilburg University) en voeren we projecten uit om te toetsen hoe we onze zorg kunnen vernieuwen en verbeteren.

4341 - Ottersum - header

Chat met ons