Naar inhoud
006 Stevig Cuijk 8

Hulp

Hoe kunnen we jou het beste helpen? Er zijn verschillende manieren waarop Dichterbij hulp kan bieden. Weet je het niet precies? Vraag ons dan gerust om advies en hulp bij het kiezen. We zijn er voor jou.

Wat kunnen we voor je doen?

We onderzoeken je, stellen een diagnose, behandelen je en adviseren jou, je naasten en eventueel je andere behandelaars en begeleiders. Ons doel is dat jij je leven betekenisvol kunt leven. En dat je, met de ondersteuning die je nodig hebt, zo zelfstandig mogelijk kunt zijn.

Vertrouwde omgeving

We werken het liefst in jouw persoonlijke omgeving. Daar ben je thuis en op je gemak. Dat is voor ons ook de beste plek om onderzoek te doen. Met die kennis kunnen we andere organisaties van wie je hulp krijgt, adviseren. Waar nodig werken we samen met specialisten van buitenaf.

Waar word je gelukkig van?

We praten het liefst niet meteen over je ziekte of stoornis en wat er eerder gebeurd is. Wij willen weten wie jij bent, wat je verhaal is en vooral ook waar je goed in bent. Wat zijn jouw kwaliteiten? Waar word jij gelukkig van? We kijken naar je kansen en mogelijkheden.

STEVIG

STEVIG is onderdeel van Dichterbij. Je krijgt er ambulante, klinische of dag-behandeling als je een lichte verstandelijke beperking en gedrags- of psychiatrische stoornis(sen) hebt (ook als je bent veroordeeld voor een misdrijf). STEVIG heeft locaties in de regio Noord-Brabant, Limburg en het Rijk van Nijmegen.

Stevig Koffie

Samenwerken

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen is onze zorgverlening integraal. Dat betekent dat verschillende experts samenwerken aan jouw behandeling: zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met een verstandelijke beperking en weten alles van de geestelijke gezondheidszorg en de forensische zorg (dat is de zorg voor mensen met een psychische stoornis die een strafbaar feit hebben gepleegd of daarvan verdacht worden).

Om je de beste zorg en behandeling te kunnen bieden, verrichten we ook wetenschappelijk onderzoek en voeren we projecten uit om te toetsen hoe we onze zorg kunnen vernieuwen en verbeteren.