Naar inhoud
Header 18 2000x550px

Beschermd wonen

Jouw eigen plek, waar je rust en veiligheid vindt. Soms is het fijn om in een beschermde omgeving te wonen, waar ook de mensen zijn die speciaal zijn opgeleid om te helpen en te begeleiden. Je kunt altijd bij hen terecht.

Wat betekent beschermd wonen voor jou?

Je bent op zoek naar een veilige woonplek. Waar je beschermd woont, met professionele begeleiding. Waar je rust en structuur vindt. Samen bekijken we welke manier van wonen het beste bij jou past. Onze zorgconsulenten zijn jouw eerste aanspreekpunt wanneer je zorg zoekt. Je kunt altijd vrijblijvend jouw vraag met ons bespreken. Neem gerust contact met ons op.

Op maat ingericht

Een locatie voor beschermd wonen is volledig ingericht op de behoeftes van de bewoners. Je hebt een eigen kamer, jouw eigen plek. In een gezamenlijke woonkamer vind je gezelligheid en veiligheid. Ook is er vaak een fijne tuin of balkon waar je geniet van de buitenlucht.

Dichterbij 17 Header 2000x550px

24-uurs zorg

Je begeleiders staan altijd voor je klaar en helpen je met het vinden van een duidelijke structuur en regelmaat. Ze ondersteunen je, helpen je op weg en verzorgen je waar nodig.

Voor wie is beschermd wonen?

Dichterbij biedt beschermd wonen aan mensen met een verstandelijke beperking. Je kunt bij ons terecht voor ondersteuning en zorg vanuit de Wet langdurige zorg. De indicatie kun je aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). We helpen je graag bij de aanvraag.

Hoe ervaar je het beschermd wonen?

We bespreken regelmatig hoe je het beschermd wonen ervaart. Voel je je op je gemak? Heb je structuur en regelmaat gevonden? Heb je andere behoeften? We gaan er - het liefst samen met de mensen om je heen - goed voor zitten, tot jij helemaal tevreden bent. En je de rust en veiligheid vindt die jij nodig hebt.

Waar kan je beschermd wonen bij Dichterbij?

Dichterbij heeft diverse woonlocaties in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Goed om te weten: naast ons woonaanbod zijn er verschillende mogelijkheden voor werk en dagbesteding in de buurt. We helpen je graag te vinden wat bij jou past.

De Ziep in Ottersum is een mooi voorbeeld van beschermd wonen. Een plek middenin de natuur, voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De bewoners hebben geholpen bij het ontwerp.
Meer over de locatie
Rens woont in Horst, in een beschermde omgeving. Hij was gewend aan het eten van zijn moeder. Mee-eten op de groep, lukte niet. De begeleiding ging in gesprek met zijn moeder én de kok van de groep. Samen kwamen ze tot een oplossing.
Lees zijn verhaal
Ben je op zoek naar zorg? We bekijken graag samen met jou - en de mensen om je heen - hoe we jou het beste kunnen helpen.
We helpen je graag verder!