Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer

Vrij leven in een beschermde omgeving

Dichterbij-beschermd-wonen-wlz

Beschermd wonen

Een woning is meer dan een dak boven je hoofd. Je woning is jouw eigen plekje. De plek waar je rust vindt en waar je je prettig en veilig voelt. Soms gaat dat het best in een beschermde omgeving. Op een beschermde woonlocatie zijn speciaal opgeleide medewerkers aanwezig voor praktische hulp en begeleiding. Je kunt altijd bij hen terecht.

Dichterbij-beschut-wonen-gehandicapten

Helemaal op maat

Een mooi voorbeeld van beschermd wonen is locatie Dichterbij De Ziep in Ottersum. Een prachtige plek, middenin de natuur, met 44 woningen voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De bewoners van De Ziep hebben geholpen bij het ontwerp van de woningen. Elke woning is op maat gemaakt, met materialen die tegen een stootje kunnen en allerlei elektronische snufjes (domotica) voor het gemak en de veiligheid van de bewoners en de begeleiders.

Wonen zoals jij het prettig vindt

Zoals het hoort op een locatie voor beschermd wonen, is De Ziep vrij van verkeer. Je kunt er heerlijk rustig en veilig over het terrein wandelen. Als je op De Ziep woont, zoek je de buitenwereld op wanneer het jou uitkomt. De ene keer wandel je met je begeleider een rondje over het terrein, een andere keer breng je misschien een bezoekje aan de markt of een winkel in het dorp. Bijvoorbeeld om iets lekkers bij de koffie te halen voor als je familie langskomt. Jouw familieleden krijgen een sleutel en zijn altijd welkom.

Je ziet: beschermd wonen betekent wonen zoals jij het prettig vindt. In een omgeving waar je jezelf kunt zijn.

Dichterbij-beschermde-woonvorm-intensieve-begeleiding

Accepteer cookies voor chat