Naar inhoud
Het coronavirus, beleid en ontwikkelingen Coronavirus Lees meer

Fijn leven, in een beschermde omgeving

Header 18 2000x550px

Beschermd wonen

Jouw eigen plekje, waar je rust vindt en waar je je prettig en veilig voelt. Soms gaat dat het beste in een beschermde omgeving. Op een beschermde woonlocatie zijn speciaal opgeleide medewerkers aanwezig voor zorg, hulp en begeleiding. Je kunt altijd bij hen terecht.

Wat betekent beschermd wonen voor jou?

Je bent op zoek naar een veilige woonplek. Waar je beschermd woont, met professionele begeleiding. Waar je rust en structuur kunt vinden. Samen bekijken we welke manier van wonen het beste bij jou past. We onderzoeken wat je graag wilt ontwikkelen en wat je wensen zijn.

Onze zorgconsulenten zijn jouw eerste aanspreekpunt wanneer je zorg zoekt. We bekijken graag samen hoe we jou het beste kunnen helpen. Je kunt altijd - helemaal vrijblijvend - jouw ondersteuningsvraag met ons bespreken.

Onze werkwijze: 'als je het mij vraagt'

Lees meer

Op maat ingericht

Een locatie voor beschermd wonen is volledig ingericht op de behoeftes van de bewoners. Je hebt een eigen kamer, jouw eigen plek. In een gezamenlijke woonkamer vind je gezelligheid en veiligheid. Ook is er vaak een fijne tuin waar je geniet van de buitenlucht. 

Dichterbij 17 Header 2000x550px

24-uurs zorg

Je begeleiders staan altijd voor je klaar en helpt je met het vinden van een duidelijke structuur en regelmaat. Ze verzorgen je, helpen je op weg en ondersteunen je waar nodig. Wat je zelf kunt doen, doe je zo veel mogelijk zelf. 

Voor wie is beschermd wonen?

Dichterbij biedt begeleid wonen aan mensen met een verstandelijke beperking. Je kunt bij ons terecht voor ondersteuning en zorg vanuit de Wet langdurige zorg. De indicatie kun je aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). We helpen je graag bij het aanvragen.

Hoe ervaar je het beschermd wonen?

We bespreken regelmatig hoe je het beschermd wonen ervaart. Voel je je op je gemak? Heb je structuur en regelmaat gevonden? Heb je andere behoeften? We gaan er - het liefst samen met de mensen om je heen - goed voor zitten, tot jij helemaal tevreden bent. En je de rust en veiligheid vindt die je nodig hebt. 

Waar kan je beschermd wonen bij Dichterbij?

Dichterbij heeft diverse woonlocaties in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Goed om te weten: naast ons woonaanbod, zijn er verschillende mogelijkheden voor werk en dagbesteding in de buurt. We helpen je graag te vinden wat bij jou past.

De Ziep in Ottersum is een mooi voorbeeld van beschermd wonen. Een plek middenin de natuur, voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De bewoners hebben geholpen bij het ontwerp.

De Ziep

Ben je op zoek naar zorg? We bekijken graag samen met jou - en de mensen om je heen - hoe we jou het beste kunnen helpen.

Meer informatie
Rens eet zijn oranje maaltijd zoals mama hem maakt

Rens woont in Horst, in een beschermde omgeving. Hij was gewend aan het eten van zijn moeder. Mee-eten op de groep, lukte daardoor niet meteen. De begeleiding ging in gesprek met zijn moeder én de kok. Samen kwamen ze tot een fijne oplossing. Nu eet Rens ook lekke rmee!

Lees het hele verhaal

Accepteer cookies voor chat