Naar inhoud
7110 Header 2000x550px

Aanmelden in stappen

Fijn dat je interesse hebt in zorg of ondersteuning van Dichterbij. We doen ons uiterste best om snel een fijne plek of de juiste ondersteuning voor jou te vinden! Daarom leren we jou - en de mensen om je heen - graag eerst goed kennen.

Wat je (zorg)vraag ook is, je doorloopt altijd een aantal stappen met ons. Voor de een gaat dit sneller dan voor de ander. Dat is afhankelijk van je vraag en de mogelijkheden.

Zodra jij aangeeft zorg van ons te willen ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Een van onze zorgconsulenten wordt jouw vaste aanspreekpunt tijdens het aanmeldproces.

Je cookie instellingen blokkeren YouTube.
Pas je instellingen aan om gebruik te maken van YouTube.

Deze stappen doorlopen we samen:

 • Stap 1
  Kennismaken
  Om jou goed te leren kennen, maken we graag persoonlijk kennis met jou en jouw naasten. Daar waar jij je fijn voelt. Wat is jouw verhaal? Wat zijn jouw behoeften en wensen?
 • Stap 2
  Op zoek
  We gaan op zoek naar de beste manier om invulling te geven aan jouw behoeften. We zoeken een fijne plek of de ondersteuning die bij jou past.
 • Stap 3
  Ontmoeten en proberen
  Afhankelijk van je vraag nodigen we jou uit om te komen kijken naar een woning of dagbesteding. Of om de begeleiders of andere bewoners te ontmoeten.
 • Stap 4
  Keuze maken
  Heb je een goed gevoel bij het voorstel? Fijn! Na het ondertekenen van je zorgovereenkomst ontvang je een introductieboekje vol informatie over de zorg.
 • Stap 5
  Welkom bij Dichterbij!
  We zorgen dat iedereen op jouw komst is voorbereid. Binnen zes weken ligt je ondersteuningsplan klaar. Als je wilt, komen we na een tijdje langs om te kijken hoe het gaat.

Advies of vragen?


Vanaf het moment dat je bij Dichterbij zorg aanvraagt, is de zorgconsulent jouw vaste aanspreekpunt. Neem gerust vrijblijvend contact met hen op voor advies of bij vragen.

Op zoek naar zorg?
We informeren je graag. We hebben alvast handige informatie voor je bij elkaar gezet.
Vind handige informatie
Zorg aanvragen
Heb je interesse in zorg van Dichterbij? Neem dan contact met ons op. De eerste stap naar zorg en ondersteuning van Dichterbij.
Contact