Naar inhoud
Image00003

Roy gaat graag logeren bij 't Honk

Jose is de moeder van Roy (17). Samen met haar man heeft ze nog een dochter van 19. Roy komt al vier jaar met veel plezier bij logeerhuis en naschoolse opvang ’t Honk in Gennep. Moeder Jose vertelt:

Jose:

“Als zijn grote zus gaat stappen met vrienden en vriendinnen, zegt Roy: ‘en ik mag naar ’t Honk’. Hij is er helemaal op zijn plek. Hij heeft daar vrienden en doet veel leuke dingen. Bovendien heeft hij zich ook enorm ontwikkeld. Roy is veel beter gaan praten. Daarnaast is hij erg zelfstandig geworden. Hij kan zelf aankleden en helpt met het boodschappen doen en koken.

Rustige baby

De zwangerschap van Roy verliep heel fijn. Het was in de buik al een rustige baby. Ik voelde hem pas met zeven maanden bewegen. Bij de geboorte bleek dat Roy maar twee navelvaatjes in de navelstreng had, in plaats van drie. Ze hebben hem uitgebreid onderzocht, maar konden niets afwijkends vinden. We hadden een prachtige zoon met alles erop en eraan. De kraamtijd verliep rustig en Roy bleef een makkelijke baby. Dat was voor mij als moeder heel prettig. Ik had al een peuter van twee jaar en ik kon Roy en prima bij hebben. Toen hij met zes maanden nog niet omrolde, vond het consultatiebureau dat wel zorgwekkend. Zelf had ik toen ook wel door dat Roy anders was dan zijn grote zus. Uiteindelijk bleek dat hij een stofwisselingsziekte heeft. Die ziekte wordt ook wel ‘Doodmoe geboren’ genoemd. Dat zegt eigenlijk genoeg. Roy is geboren met een batterij die nooit volledig oplaadt.

IMG 20220213 WA0003

Speciaal onderwijs

Op de peuterspeelzaal vond Roy niet zijn draai. Hij is naar het speciaal onderwijs gegaan. Dat ging goed. Hij zit nu nog een jaar op school en volgt verschillende stages. Bij een supermarkt, een restaurant en op een boerderij. Hopelijk kan hij daarna uitstromen naar een fijne dagbesteding. Daarnaast danst hij graag: hiphop en streetdance. Hij is erg ondernemend.

Speciale band met zus
Roy is een super lieve, vriendelijke jongen. Heel sociaal. Hij houdt van grapjes maken en is overal voor in. De band met zijn zus is erg bijzonder. Ze zijn echt twee handen op één buik. Zij heeft nu een bijbaan bij Dichterbij als begeleidster en gaat binnenkort geneeskunde studeren.

Woonaanbod

Lees meer
Lees meer
Honk Jose

Logeren bij ’t Honk

Sinds vier jaar komt Roy geregeld bij ’t Honk. Hij ging eerst één keer per week naar de buitenschoolse opvang (BSO). Nu komt hij drie keer per week bij de BSO. Om het weekend en op alle donderdagen gaat hij er logeren. Dat vindt hij hartstikke leuk. Er worden veel activiteiten gedaan. Bowlen, fietsen of spelletjes. ‘Lekker de leiding inmaken’, zegt Roy dan. Voor mij is het ook fijn om te weten dat je kind op een plek is waar hij het naar zijn zin heeft. Roy is nu zelfstandiger en ik heb meer vrijheid. Hij leunde voorheen veel op mij. Nu kan ik wat meer werken. Sinds Roy om het weekend gaat logeren, kunnen mijn man en ik ook samen weer wat gaan doen. Met vrienden afspreken bijvoorbeeld. En als we dan met het hele gezin samen zijn, dan is het extra gezellig. Dan gaan we leuke dingen doen. Bowlen of naar de film. Daar genieten we ontzettend van.

Korte lijntjes

Met de begeleiding bij ’t Honk hebben we heel goed contact. De lijntjes zijn kort. Ik weet gewoon dat hij in goede, professionele handen is én dat Roy het naar zijn zin heeft. Roy noemt de begeleiding wel eens zijn andere papa’s, mama’s, oma’s en zussen. Dat geeft wel aan dat hij zich er thuis voelt. Als Roy wat ouder is, dan gaan we nadenken over zelfstandig wonen. Dat hebben we nu nog niet gedaan. Hij is nog maar 17. Voorlopig blijft hij in ieder geval gezellig bij ons wonen en kan hij geregeld gaan logeren bij ’t Honk.”