Naar inhoud
Image00003

Pensioen? Jan (90) en Henk (72) werken lekker door

De meeste mensen kunnen rond de 67 met pensioen. Als je dagbesteding volgt, dan ga je officieel niet met pensioen en kun je zo lang doorwerken als je zelf wilt. Henk (72) en Jan (90) denken nog lang niet aan stoppen. Ze werken beiden met veel plezier bij lunchroom ’t Tolhuis in Velp. Dat is een dagbestedingsplek van Dichterbij.

Dagbesteding

Meer informatie

Henk (72): "Mijn geheim? Gewoon doen!"

Henk (72): “Ik heb 25 jaar bij de sociale werkvoorziening IBN gewerkt en toen nog 25 jaar bij de INTOS in Gennep. Daarna heb ik 12,5 jaar dagbesteding bij de Kinderboerderij in Velp gedaan. Dat vond ik niet meer leuk en dus ben ik op zoek gegaan naar iets anders. Sinds september ga ik drie dagen per week naar dagbesteding bij ’t Tolhuis in Velp. Dat vind ik heel erg leuk. Ik heb fijne collega’s en geniet van de werkzaamheden. Ik maak graag soep, broodjes of appeltaart. Ik werk in de keuken, maar ook in de bediening. Elke dag kom ik op de fiets van Grave naar Velp. Mijn geheim? Geen idee, gewoon doen!”

Image00001

Jan (90): "zittend kan ik veel werk doen"

Jan (90): “Ik kom nog vijf dagen per week naar ’t Tolhuis in Velp. Daar doe ik graag de was, schorten strijken of de was opvouwen. Maar ik help ook wel eens mee in de keuken. Dan pel ik eieren. Ik loop met een rollator, maar als ik er bij kan zitten, kan ik nog heel veel werkzaamheden doen. Voor mijn leeftijd ben ik nog hartstikke fit en kom ik nog heel graag hier! We hebben een goed team en houden elkaar jong.”

WIJ Magazine

Dit artikel is verschenen in WIJ Magazine.