Naar inhoud
Kim Dennis vp

Dennis en Kim zijn een stel en wonen beide zelfstandig

Kim (28 jaar) en Dennis (30 jaar) zijn een stel. Ze zijn verliefd, maar wonen niet samen. Gelukkig kunnen ze gemakkelijk bij elkaar op bezoek, want hun appartementen liggen op dezelfde verdieping in het wooncomplex van Dichterbij in Uden. Kim werkt in de catering en op de dagbesteding in de Kunstfabriek. Dennis is hovenier. De één houdt van haken, de ander van gamen, maar ze doen ook veel dingen samen.

Hoe lang kennen jullie elkaar?

Dennis: Toch al zeventien jaar. We zaten allebei op de Herman Broerenschool. Toen woonden we nog bij onze ouders thuis. Ik in Volkel en jij in Veghel.

Kim:
Ja, maar we zijn pas echt vrienden geworden sinds we hier wonen, dat is nu ruim vijf jaar. En vier jaar geleden hebben we elkaar verkering gevraagd. We wonen heel dichtbij elkaar, maar we wonen niet samen. Het gaat goed zo, ieder een eigen plek. Af en toe logeren we bij elkaar, want onze appartementen zijn heel ruim. Je kan er best met z’n tweeën wonen.

Kim Dennis 04

Dennis: Nee, we hebben geen haast met samenwonen. Ik denk dat het wel goed zou gaan. Daar gaan wij tenminste vanuit.

Kim:
We hebben het leuk samen. Maar het gebeurt natuurlijk ook wel eens dat we het ergens niet over eens zijn. Dan gaan we gewoon ieder naar ons eigen huis. Daarna komen we altijd weer bij elkaar. Niemand van ons heeft het laatste woord. We krijgen allebei begeleiding van Dichterbij. Soms komt het zo uit dat we toevallig samen zijn als de begeleiding komt, dat kan ook wel eens fijn zijn.

Zelfstandig wonen

Lees meer over begeleid wonen bij Dichterbij.
Lees meer

Wat vinden jullie leuk aan elkaar?

Kim: Ik kan lachen om de grapjes van Dennis. En hij draagt graag lekkere geurtjes en sieraden.

Dennis: Kim kookt graag voor mij. Dat vind ik fijn. Zeker als ik naar voetbaltraining moet.

Kim Dennis 03

Waarin verschillen jullie?

Kim: Ik heb andere hobby’s dan jij. Ik houd erg van zwemmen. Ik doe aan wedstrijdzwemmen en oefen elke week een of twee keer in het bad van 3-Essen. Zwemmen vind jij niet leuk. Ik houd ook heel erg van haken en zo. Ik zit het liefst thuis onder een dekentje te handwerken. En dan liggen er overal spulletjes die ik gemaakt heb en bollen met wol, mijn hobbykamer ligt er vol mee. Jij gebruikt jouw hobbykamer om te darten.

Dennis: Darten is inderdaad wel een grote hobby van mij. Ik oefen heel vaak, ik wil nog veel beter worden. Want ik ben linkshandig. Maar eigenlijk vind jij darten toch ook leuk om te doen? Je gaat elke week mee naar De Pul om een avond te darten.

Kim:
Ja, dat is waar. En we darten ook regelmatig hier op de galerij. En we hebben natuurlijk ook veel dingen die we allebei leuk vinden. Zo gaan we elke week samen naar de soos in Zeeland. Dan rijd ik met jou mee, want jij hebt je rijbewijs, dat is wel fijn.

Dennis: Ja, ik heb pas een nieuwe auto, een Ford Fiësta. Dat is wel een droom die uitkwam. Daar ben ik zo blij mee! Die heeft papa mee uitgezocht. Ik ga overal met de auto naar toe. Naar mijn werk bij de hovenier, maar ook naar het voetballen en trainen, naar mijn ouders en mijn broer. Ja, ik heb een luxe leven!

Kim: Ik vind dat jij ook makkelijk zou kunnen fietsen als het mooi weer is hoor, dat doe je nooit. Je doet alles met de auto. Ik gebruik tenminste mijn fiets. Maar ik heb gelukkig wel een elektrische. Dat moet ook wel, want ik heb slechte knieën. Maar zo kom ik ook gemakkelijk op mijn werk bij Area. Daar help ik een paar dagen per week in de catering.

Kim Dennis 02

Dennis: Maar de dagbesteding in de Kunstfabriek in Oss vind je ook heel leuk toch?Kim: Dat klopt. Want daar mag ik handwerken, knutselen en schilderen. Het haken vind ik het allerleukst. Ik zou daar nog veel beter in willen worden. In boekjes staan mooie patronen van haakwerken. Dat zou ik heel graag ook willen leren.

Wat zijn jullie wensen voor de toekomst?

Dennis: Wat we allebei heel gezellig vinden, is een avondje met vrienden afspreken. Wat bijkletsen en grapjes maken. Met een drankje en iets lekkers erbij, chips en zo. Door de week pakken we geen chips nee, want we willen allebei wat afvallen. Dus dan moeten we gezond eten. Jij kookt een paar keer voor mij als ik naderhand moet gaan sporten en in het weekend koken we samen. Jij hebt nu ook koffie leren drinken. Ikzelf ben er verslaafd aan en maak voor mezelf altijd twee koppen tegelijk, in een grote mok.

Dennis:
Ik zou samen met jou ook nog wel eens ver weg op vakantie willen. Naar Griekenland bijvoorbeeld, maar dan samen met mijn vader en moeder. We houden niet zo van groepsreizen, want dan moet je meedoen met excursies en activiteiten. We willen liever onze eigen gang gaan.

Kim:
Van mij hoeft de vakantie niet per se zo ver weg te zijn. Tot nu toe zijn we steeds in Nederland op vakantie geweest. Al vier keer samen met z’n tweetjes. Naar de zee of naar Arcen, in een huisje op een park. Dat vind ik ook heel fijn.