Naar inhoud
Header 14 2000x550px

Frans

“Ik zou hier best willen werken”, denkt Frans op een dag als hij bij Strandpaviljoen Dushi in Plasmolen zit. Maar hoe regel je dat? Geen probleem: je vraagt het gewoon!

Frans geniet van het leven. Hij woont in een eigen appartement in Milsbeek. Begeleiders van Dichterbij helpen hem bij het zelfstandig wonen. Werken doet hij ook graag. Sinds een aantal jaren werkt hij in het grand café op Zwerfheide, het kantoor van Dichterbij. “Ik vind het leuk om in de horeca te werken”, zegt hij.

Lekker aan het water
Als Frans vrij heeft en de zon schijnt, dan trekt hij eropuit op zijn fiets. Bij écht mooi weer stuurt hij al snel naar Strandpaviljoen Dushi. “Daar kun je lekker aan het water zitten”, zegt Frans. Maar hij vind het niet alleen een mooie plaats om te zitten. Het lijkt Frans ook een mooie plaats om te werken. Op een dag besluit hij het personeel te vragen of hij er werk kan krijgen. En ja hoor: ze kunnen wel wat hulp gebruiken. Frans: “Ik help bij de slagboom waar mensen naar binnen en naar buiten rijden. Ook droog ik bestek af en doe ik andere dingetjes.”

Vrijwilligerswerk

Superleuk. Maar zijn dienstverleningscoördinator Jean merkt ook dat het wat veel wordt voor Frans: het werk bij Zwerfheide en bij Dushi, en dan ook nog het huishouden en familiebezoekjes. Jean praat erover met Frans. “Ik heb hem gevraagd wat hij graag zou willen”, vertelt Jean. “Werken bij Dushi, zei hij toen. Omdat hij daar vrijwilligerswerk deed en bij Zwerfheide professionele begeleiding krijgt, zijn we samen naar Dushi gegaan om te kijken of we daar ook iets zouden kunnen regelen voor hem.”

Seizoenswerker
Dat lukt. Want Dushi is heel blij met Frans. Ze zeggen dat ze het fijn vinden als hij kan blijven en willen graag meewerken aan wat goed is voor Frans. Lekker! Om Frans te ondersteunen, gaat Jean op zoek naar iemand die Frans bij Dushi kan begeleiden. De begeleider op Zwerfheide wil dat graag doen. Heel fijn, want zij kent Frans al goed. Samen regelen ze met Dushi allerlei praktische zaken over werk en werktijden. Nu is Frans dus officieel seizoenswerker bij Strandpaviljoen Dushi!

Genieten

In de zomermaanden werkt Frans nu deels bij Dushi en deels op Zwerfheide. In de winter is Dushi dicht en is hij actief op Zwerfheide. Door de goede afspraken is er balans en kan Frans de rust nemen die hij nodig heeft. Hij vindt het heerlijk. Hij kan niet wachten tot de lente komt en weer bij Dushi kan beginnen. Ook als hij vrij is, kun je hem daar tegenkomen. Dan zit hij lekker aan het water te genieten van het warme zonnetje!

Logo Als je het mij vraagt

'Als je het mij vraagt' is de manier waarop medewerkers van Dichterbij jou leren kennen. Om erachter te komen wat jij wilt. Dat merk je doordat we naar je luisteren en met jou praten. Ook met de mensen die bij jou horen, zoals je familie. Zo kunnen we jou nog beter helpen met een fijn leven. Lees meer over onze werkwijze 'Als je het mij vraagt'. En laat je inspireren door de verhalen van andere cliënten.