Naar inhoud
5 algemeen 5

Activiteitencentrum Velp - algemeen

Bij Activiteitencentrum Velp is plek voor iedereen. Ongeveer 100 mensen met een verstandelijke beperking komen ernaartoe voor een leuke dagbesteding. Het centrum en zijn bezoekers zijn een gewaardeerd onderdeel van de Velpse samenleving.  

Wat is er te doen?

Bij het Activiteitencentrum kun je knutselen, schilderijtjes maken, spelen met de tovertafel, leuke bewegingsactiviteiten doen, spullen sorteren en inpakken, en post rondbrengen. Maar ook heerlijk snoezelen, lekker je zintuigen prikkelen met geur, kleur, bellenblaas of bijvoorbeeld een voetmassage. Of gezellig een stukje wandelen in de prachtige omgeving. Of met de trekkar naar de glascontainer. Springen of lekker liggen op het opblaaskussen. Meedoen met muziek- en dansactiviteiten. Je nagels laten lakken, raamschilderingen maken, kokkerellen. Ouderen kunnen er in een huiselijke omgeving hun dag doorbrengen. Je hoort het al: te veel om op te noemen.

Begeleiding

Voor jou en voor de mensen om je heen is het belangrijk dat jouw dagbesteding echt bij je past. Wat vind jij leuk of fijn om te doen? Waar ligt jouw talent? Wat wil je leren? Zijn er dingen die je nog lastig vindt? Waardoor voel jij dat je meetelt? De gedragsdeskundige kijkt samen met jou in welke groep jij het meest op je plek bent. In totaal zijn er 12 groepen, dus er is zeker een groep die bij jou past!

Foto's van Activiteitencentrum Velp - algemeen

Meer informatie over Activiteitencentrum Velp - algemeen

Voor wie

Voor volwassen mannen en vrouwen met een verstandelijke beperking en/of een zeer ernstig meervoudige beperking of moeilijk verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen

Breed aanbod aan dagbesteding:
- Industrieel
- Creatief
- Multimedia
- Belevingsgericht
- Natuur
- Horeca

De begeleiders worden ondersteund door een gedragsdeskundige en bijvoorbeeld een fysiotherapeut

Omgeving

De Beukenlaan ligt aan de rand van het dorpje Velp, vlak bij Grave. Rond het Activiteitencentrum ligt een bosrijk, verkeersluw terrein. Daarop staan ook woningen van Dichterbij, een oud klooster, een basisschool en kinderboerderij Buiten-“Gewoon”. In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken. Het terrein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Website https://www.facebook.com/ACVelp/
Totaal aantal plaatsen 100

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding en werk
Arbeidsmatige dagbesteding
Belevingsgerichte dagbesteding
Creatieve dagbesteding & ambacht
Groene dagbesteding
Horeca dagbesteding
Multimedia & IT dagbesteding
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Beukenlaan 9
5363 RA Velp
  • Activiteitencentrum Velp - algemeen
    Beukenlaan 9
    5363 RA Velp