Naar inhoud

Als je het Shirley vraagt

Shirley Afvallen Met E Health 62000X570

Shirley

Shirley valt af met hulp van e-health

Shirley wil graag afvallen. Met de hulp van een diëtiste én e-healthtoepassingen lukt dat goed. Ze is al 15 kilo kwijt!

‘Daddy, daddy cool.’ De muziek klinkt door de kamer. Op tv doet een tekenfilmfiguurtje een dansje. Het is het dansspel ‘Let’s dance’ van de Nintendo Wii. Shirley doet de bewegingen na, met de controller van de Wii in de hand. “Ik dans graag”, zegt ze, terwijl ze haar pasjes doet. “Ik zit op stijldansen. Maar dit doe ik ook, iedere avond een paar liedjes. Het is leuk én ik ben in beweging. Kom op, meedoen!”

Fietsen

Shirley vindt het belangrijk om af te vallen, vooral omdat ze gepest werd. Ze is er al lang mee bezig, maar in het begin lukte het niet. “Ik zat niet lekker in mijn vel, afvallen is dan lastig”, zegt ze. “Ik werkte in de horeca, maar dat is niets voor mij.” Samen met haar begeleiders ging ze op zoek naar ander werk. Dat vond ze, op een zorgboerderij. “Ik werk nu lekker in de tuin, help met schoonmaken. Dit past bij mij.” Extra goed voor haar: de boerderij ligt ruim 12 kilometer van haar woning. Iedere dag fietst ze 25 kilometer! “Ik fiets eigenlijk altijd, alleen als het echt stormt niet.”

Shirley Afvallen Met E Health 6570X350Kopie

Stappenteller

Het gaat nu lekker met Shirley. Ze heeft fijn werk, leuke huisgenoten en sinds een paar maanden ook een vriendje. Het afvallen lukt nu wél. Met hulp van een diëtist, de fietstochtjes, de Wii én een stappenteller. Ze laat haar horloge zien. Shirley: “Ik ben begonnen met 5.000 stappen per dag. Omdat ik dat haalde, heeft de horloge de doelstelling automatisch steeds een beetje verhoogd. Nu zit ik al op 8.000 stappen per dag. Die probeer ik steeds te halen.”

Shirely Afvallen Met E Health 570X350

Nieuwe jurk

Ze is al 15 kilo afgevallen, ze wil graag nog 9 kwijt. Dat gaat lukken, dat weet ze zeker. Want ze eet zelfs geen chocolade meer, en dat víndt ze lekker. Als ze haar doel bereikt heeft, weet ze al wat ze gaat doen. “Dan komt er een mooie nieuwe jurk”, zegt ze stralend. “Kom op, we doen nog een dansje op de Wii.”

Meer e-health

De Wii en het horloge zijn slechts twee van de vele toepassingen die cliënten dagelijks gebruiken om het leven vrijer, veiliger, gezonder en leuker te maken.

Ontdek wat e-health voor jou kan betekenen

Logo Als je het mij vraagt

'Als je het mij vraagt' is de manier waarop medewerkers van Dichterbij jou leren kennen. Om erachter te komen wat jij wilt. Dat merk je doordat we naar je luisteren en met jou praten. Ook met de mensen die bij jou horen, zoals je familie. Zo kunnen we jou nog beter helpen met een fijn leven. Lees meer over onze werkwijze 'Als je het mij vraagt'. En laat je inspireren door de verhalen van andere cliënten. Volg ons ook op onze populaire facebookpagina.

Chat met ons