Naar inhoud

Dementietafel in Uden

Familievereniging Dicht-bij houdt op dinsdag 21 maart - in samenwerking met Dichterbij - een Dementietafel in Uden.

Themabijeenkomst

De themabijeenkomst gaat over het herkennen en erkennen van dementie bij mensen met een verstandelijke beperking. De toegang is gratis. Er is plek voor 80 bezoekers. De bijeenkomst is bedoeld voor familieleden, mantelzorgers en wettelijk vertegenwoordigers van mensen met een verstandelijke beperking.

Aanmelden

Wanneer?
Dinsdag 21 maart 2023.

Waar?
Eigen Herd - Rooijsestraat 32 in Uden.

Aanmelden
Aanmelden kan via info@fvdicht-bij.nl of 06-55897623.

Programma

  • 19.00 uur inloop met koffie en thee
  • 19.30 uur welkom door de gespreksleider Ed de Boer
  • 19.40 uur Lianne vd Wijst en Yvonne Dekker over hun zoektocht naar de diagnose dementie bij hun broer met het syndroom van Down
  • 20.10 uur inleiding door Roel Schambergen, Arts VG van Dichterbij, over de medische veranderingen bij mensen met een verstandelijke beperking. Monique Hoefnagel, gedragsdeskundige bij Dichterbij bespreekt de gedragsmatige veranderingen.
  • 20.40 uur pauze
  • 21.00 uur nabespreking en vragenronde
  • 21.25 uur afsluiting van de avond

Thema ‘Herkennen en erkennen van dementie bij mensen met een verstandelijke beperking’

De Familievereniging organiseert jaarlijks een Dementietafel. De Dementietafel is een soort Alzheimercafé voor iedereen die op zoek is naar informatie over de ouder wordende verwant met of zonder diagnose ‘dementie’. Je bent van harte welkom op 21 maart om je te laten informeren over het proces van ouder worden en het stellen van de diagnose ‘dementie’ bij mensen met een verstandelijke beperking. Arts VG Roel Schambergen legt uit hoe een diagnose ‘dementie’ tot stand komt. Gedragsdeskundige Monique Hoefnagel gaat in op de gedragsmatige veranderingen voorafgaand aan de diagnose en wat u kunt verwachten na de diagnose.

De zussen Lianne van der Wijst en Yvonne Dekker vertellen over hun ervaringen en hoe zij erachter kwamen wat er bij hun broer speelde. Zij zagen gedragsveranderingen bij hem maar wisten niet wat de oorzaak ervan was. Zij realiseerden zich in een later stadium dat praten over hun zoektocht naar een diagnose ‘dementie’ een kentering was om de zorg te krijgen die nodig is voor hun broer, maar mogelijk ook voor veel anderen.

Wilt je ook je zorgen en ervaringen delen? Kom dan naar de Dementietafel, luister en schuif aan.