Naar inhoud
Kim Dennis vp

Film: Mama mag ik naar huis toe?

De documentaire Mama, Mag Ik Naar Huis Toe vertelt het aangrijpende verhaal van moeders van wie hun kind uit huis is geplaatst. De film belicht hun ervaringen, de samenwerking met pleegouders en de vooroordelen en het stigma waarmee zij te maken hebben.

De documentaire maakte diepe indruk tijdens de vertoning op 11 februari in Uden. Vanwege de grote belangstelling en positieve reacties organiseren we een extra filmavond op dinsdag 15 april in het theater van de Baersdonck in Grubbenvorst.

De film belicht de ervaringen van moeders van wie hun kind uit huis is geplaatst en onderzoekt de samenwerking tussen biologische ouders en pleegouders. Een van die moeders is Diana, cliënt bij Dichterbij. Zij was in Uden aanwezig en zal ook op deze avond haar verhaal delen.

Na de film is er ruimte om vragen te stellen en in gesprek te gaan met Diana en leden van het kennisnetwerk Kinderwens en Zwangerschap. Dit is een bijzondere kans om meer inzicht te krijgen in een thema dat ook in onze zorgpraktijk een rol speelt.

Programma
18.30: Inloop
19.00: Film
20.00: Nabespreking
21.00: Informeel napraten

Locatie
De Baersdonk
Julianastraat 3
5971BP Grubbenvorst

Aanmelden
Stuur een e-mail naar e.vandijck@dichterbij.nl om je aan te melden (maximaal 2 personen per aanmelding).

Filmposter Mama 1 683x1024

Ervaringen van collega’s die de film op 11 februari bezochten

Angelica: “De film heeft mij de andere kant laten zien van uithuisplaatsing. Op TV wordt jeugdzorg vaak negatief weggezet. Hier zie je verhalen van mensen die het moeilijk hebben gehad, maar uiteindelijk ook inzien dat deze hulp nodig was in het leven van hun kind. Mooi om te zien dat er positieve samenwerkingen kunnen ontstaan tussen de ouders en pleegouders. In het belang van het kind kunnen denken is zeer krachtig. Dapper om dit verhaal te delen.”

Huub: “In de film blijkt dat open en eerlijk communiceren, ook over je eigen onzekerheden, de ondersteuning van de cliënt te goed komt.”

Saskia: “Ik vond het een indrukwekkende en ontroerende documentaire die goed weergeeft hoe complex en gelaagd het onderwerp is voor alle betrokkenen, maar ook welke kansen er zijn.”