Naar inhoud
5376 - Oss- HR (2) - header

Angela Baltussen

Angela Baltussen

Wie ben je?

Mijn naam is Angela Baltussen en ik werk als begeleider bij Dichterbij.

Wat vind je ervan dat Dichterbij meedoet aan de hackathon?

Het is een goed initiatief. Vallen komt overal voor, ook bij onze cliënten. We proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen, maar we willen er ook voor zorgen dat ze niet veel beperkt worden in hun vrijheid. Dus het is goed om eens te kijken of er andere mogelijkheden zijn om vallen te voorkomen.

Waarom vind jij het belangrijk dat er een oplossing komt voor het valprobleem?

Of we een oplossing kunnen vinden tegen vallen, is de vraag. Wel kunnen we kijken hoe we het kunnen beperken. Hoe kunnen we de valrisico’s kleiner maken, hoe kunnen we mensen vrij laten bewegen zonder te veel risico te lopen op valincidenten.

Wat is jouw ervaring met dit vraagstuk?

Bij ons woont een cliënt die zich niet altijd staande kan houden. Ze mag alleen met een rollator of bij ons aan de hand lopen. Soms loopt ze toch zelfstandig van eettafel naar relaxstoel of zelfs van de ene naar de andere ruimte. Hierbij is het valrisico erg groot.

Hoe ga jij tijdens de hackathon bijdragen aan een oplossing?

Ik denk te kunnen bijdragen door mijn 30-jarige werkervaring bij Dichterbij en door ervaringen inprivé-situaties. Bovendien ben ik een praktische mens die graagin oplossingen denkt. Hopelijk kan TeamDichterbij een praktische oplossing ontwikkelen om valproblemen in de maatschappij te voorkomen. Want het zou fijn zijn als we iets kunnen ontwikkelen dat voor iedereen te gebruiken is.