Naar inhoud
5376 - Oss- HR (2) - header

Jean-Paul Urlings

Jean Paul Urlings

Wie ben je?

Ik ben Jean-Paul Urlings. Ik ben ondernemer. Mijn bedrijf heet BizzDom. Dat staat voor ‘wisdom in business’, slim zakendoen. Daar help ik ondernemers mee.

Wat vind je ervan dat Dichterbij meedoet aan de hackathon?

Heel goed. Het gekozen thema is zeer relevant. Door met verschillende mensen een week lang intensief over een prototype na te denken krijg je nieuwe inzichten. Voor bestaande bedrijven is het vaak moeilijk om buiten de gebaande paden te denken. Dat gaan wij in de hackathon wel doen!

Waarom vind jij het belangrijk dat er een oplossing komt voor het valprobleem?

Het voorkomen van vallen voorkomt niet alleen veel pijn en leed, het zorgt er ook voor dat mensen langer in hun eigen, vertrouwde omgeving kunnen blijven leven. De zelfredzaamheid van mensen met valrisico wordt groter. En daarmee de kwaliteit van leven. Wie wil dat nu niet?

Wat is jouw ervaring met dit vraagstuk?

Ik heb met mensen gewerkt die geen evenwicht meer konden registreren. Ze konden dus niet meer recht lopen, het valrisico was hoog. Dat leidde tot een sociaal isolement; ze schaamden zich om zich in het openbaar te vertonen. In Maastricht is een oplossing voor dit probleem bedacht, maar die is niet op de markt gekomen. Hopelijk is het prototype dat wij bedenken wél succesvol.

Hoe ga jij tijdens de hackathon bijdragen aan een oplossing?

Ik zet mijn kennis van het starten, ontwikkelen en laten groeien van bedrijven in om een prototype te ontwikkelen dat daadwerkelijk kans van slagen heeft in de markt. En ik breng heel graag mijn enthousiasme in om er vooral ook een leuke week van te maken !