Naar inhoud
5376 - Oss- HR (2) - header

Marc van Ras

Marc Van Ras

Wie ben je?

Marc van Ras, begeleider zorgboerderij Tonnieje Hoeve, Dichterbij

Waarom vind jij het belangrijk dat er een oplossing komt voor het valprobleem?

Een val kan grote gevolgen hebben voor de cliënt. Het kan het leven drastisch veranderen en de zelfstandigheid enorm beperken. Als we door deze inspanning het aantal valincidenten kunnen beperken en onze cliënten meer vrijheid kunnen geven, dan vind ik dit een enorme winst.

Wat is jouw ervaring met dit vraagstuk?

Ik heb van dichtbij gezien dat een val het leven van een cliënt kan bepalen. De cliënt woonde op de 1e etage van een appartement met trap. Hij viel toen hij ’s nachts naar de wc ging en brak zijn been. Na thuiskomst uit het ziekenhuis kon hij wel traplopen, maar alleen met begeleiding. Dit tastte zijn zelfstandigheid dusdanig aan, dat zijn algehele stemminghieronder (begrijpelijk) flink te lijden had. Uiteindelijk is de cliënt verhuisd naar een woning waar zijn kamer op de begane grond is.

Hoe ga jij tijdens de hackathon bijdragen aan een oplossing?

Ik werk bijna 13 jaar in de zorg, ook met ouder wordende cliënten en met cliënten met een verhoogd valgevaar. Daarvoor heb ik 7 jaar in de ICT gewerkt. Ik wil de ervaring van beide werelden combineren en delenen hoop ook dat mijn creativiteit en buiten de lijntjes denken helpt.