Naar inhoud
Afferden

Dagbesteding Maasduinen

Midden in het bos van Afferden staat een boswachtershuis: de uitvalsbasis van dagbesteding Maasduinen. Vanuit hier trekken we elke dag het bos in om in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer allerlei klussen uit te voeren. Wat we doen, hangt af van het seizoen. We tellen de landgeiten die er rondlopen, voeren ze in de winter bij en ondersteunen bij het kappen van hun hoeven. Ook houden we de wandelpaden in het bos vrij en zagen we op verzoek bomen om. Voor een aantal locaties van Dichterbij halen we afval en grof vuil op om naar de stort te brengen. Maar we beginnen de dag niet voordat we een goede kop koffie gedronken hebben.

Een dag bij dagbesteding Maasduinen verloopt als volgt: we halen je ’s ochtends op, rijden naar het boswachtershuis, drinken een kopje koffie en nemen de planning door. We werken tot twaalf uur en gaan dan lunchen, waarbij we soms gezelschap krijgen van de boswachter. Na het middageten werken we verder: in het bos, maar ook in de kapschuur, waar we aanmaakhoutjes maken. We hebben eigen bosmaaiers, kettingzagen een tractor, bus en aanhangwagen, dus we kunnen goed vooruit! Na een glas fris naderen we alweer het einde van de middag en brengen we de eerste mannen naar huis. Morgen weer een fijne dag in de buitenlucht.

Theo
Theo Zo begon een mooie relatie…

Meer informatie over Dagbesteding Maasduinen

Voor wie

Dagbesteding Maasduinen is een mannengroep. De mannen hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Hun leeftijden liggen tussen de 30 en 55 jaar, maar als je in de groep past, ben je welkom vanaf 18 jaar.

Voorzieningen

- Boswachtershuis met keuken, kantoor, garage en kapschuur
- Tractor
- Bosmaaiers
- Kettingzagen
- Bus
- Twee aanhangers

Omgeving

Dagbesteding Maasduinen ligt midden in het bos, vlak bij de uitkijktoren van Afferden.

Aantal plaatsen per woning 7
Totaal aantal plaatsen 7

Foto's van Dagbesteding Maasduinen


‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding en werk
Groene dagbesteding
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Kapelstraat 71
5851 AS Afferden
  • Dagbesteding Maasduinen
    Kapelstraat 71
    5851 AS Afferden

Chat met ons