Naar inhoud
Arcen Appelgaard 471 20159

Appelgaard 16-31-33

Arcen is een klein en fijn dorp in midden-Limburg. Je kent het misschien van de kasteeltuinen of van de bierbrouwerij van Hertog Jan. En Dichterbij zit er ook: aan de Appelgaard hebben we drie groepswoningen. In Arcen is van alles te doen!

Hoe je woont aan de Appelgaard


Dichterbij heeft 3 groepswoningen aan de Appelgaard. Op huisnummer 16 is plek voor 5 bewoners. Op de huisnummers 31 en 33 is plek voor 3 bewoners. Ieder huis heeft een gezamenlijke woonkamer. We kijken daar graag samen tv. Bijvoorbeeld tekenfilms, Bassie & Adriaan of sport. We doen ook graag spelletjes. Houd jij van sjoelen, kaarten of Mens Erger Je Niet? Leuk: schuif maar aan! Rond etenstijd is het gezellig in de keuken. Je kunt dan meehelpen met koken of gewoon even komen kletsen. Natuurlijk heb je ook een eigen kamer. Daar kun je naartoe gaan als je even lekker op jezelf wilt zijn. De drie huizen hebben allemaal een fijne tuin, dus laat de zon maar komen!

Jouw dagbesteding en vrije tijd


Overdag ga je naar de dagbesteding. Heb je nog geen leuke plek gevonden? Dan gaan je begeleiders samen met jou op zoek. Misschien past zorgboerderij De Lommse Vennen goed bij jou. Of anders dagbesteding Roobeek of de Vilgertshof. Toch liever iets anders? Je begeleiders denken graag met je mee.

Ben jij ’s avonds en in het weekend graag gewoon lekker thuis? Prima: dan maken we het daar gezellig. Wil je er liever even tussenuit? Ook dat kan! Je kunt bijvoorbeeld meedoen met de wandelclub of met de zwemclub. Of een bezoekje brengen aan je familie. We lopen ook graag even het dorp in om een terrasje te pakken. Ga je mee?

Jouw begeleiding


Je begeleiders staan altijd voor je klaar. Ze helpen je met de dingen die je niet (helemaal) zelf kunt. Je kunt je begeleiders alles vertellen: de leuke dingen, maar ook de dingen waar je je druk over maakt. Je begeleiders hebben veel contact met je familie. Want samen kunnen we het nóg beter maken voor jou.

De begeleiders van de Appelgaard begeleiden ook mensen die semi-zelfstandig wonen in 3 andere woningen in Arcen. Ze gaan daar op gezette tijden langs voor wat extra ondersteuning.

Foto's van Appelgaard 16-31-33

'Als je het ons vraagt…'

Meer informatie over Appelgaard 16-31-33

Voor wie

Voor ouder wordende mannen en vrouwen (40+) met een matig verstandelijke beperking, soms in combinatie met moeilijk(er) verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen
  • Rustige groepswoningen met trap naar bovenverdieping
  • Huisnummer 31: rolstoeltoegankelijk met 1 slaapkamer op begane grond
  • Korte lijntjes tussen begeleiders en familie
Omgeving

De Appelgaard is een rustige straat aan de rand van Arcen. Je loopt zó de natuur in en ook het centrum is dichtbij. Vooral in de zomer komen veel toeristen naar het dorp, voor een bezoek aan de kasteeltuinen en/of de bierbrouwerij. Heel gezellig! Met de auto of bus ben je in ongeveer tien minuten in Venlo.

Aantal plaatsen per woning 5-3-3
Totaal aantal plaatsen 11

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Beschermd wonen
Begeleid wonen
Doelgroep
Ouderen (50+ jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Adresgegevens
Appelgaard 16-31-33
5944 GA Arcen
  • Appelgaard 16-31-33
    Appelgaard 16-31-33
    5944 GA Arcen